רגע לפני שהשמש נעלמה לה הלכתי לצלם אותה. חמנייה צהובה וענקית ,כמעט בגובה שלי. הנה היא:
![]() בתקריב ובמגבלות המצלמה הקטנה והישנה :
![]() בשובי הלכתי לעשות קצת סדר בניירת . מצאתי כלמיני מציאות ,גם מתכונים -בגזרי עיתונים, דפי מגזינים בכל מיני שפות ובכתב ידה של אימא. "אימא.." אני שואלת ,"איך הכנת את ממרח השוקולד למריחה .." מחזיקה בידי את הפתק הישן שכלל רשימת מרכיבים בלבד .כעבור דקה, התבשל לו הממרח על הלהבה. כלום עבודה: קלחת אחת, חומרים שיש לכולכם בבית.. ולא צריך יותר לקנות ממרח שוקולד ! בצילום : סכיני מריחה של הסבתא, מתכון של אימי ופרח מהגינה הפרטית ממרח שוקולד החומרים: 1/2 כוס סוכר לבן = 100 גרם 1/4 כוס מים 1 כף קקאו 100 גרם שוקולד מריר (רצוי 70% מוצקי קקאו) 150 גרם חמאה אופן ההכנה: בקלחת מערבבים ומבשלים את הסוכר, מים והקקאו. מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה. מוסיפים לקלחת את השוקולד (לשבור קודם לקוביות) ואת כל כמות החמאה. לערבב הכול עד שהשוקולד והחמאה נמסים . יתקבל ממרח אחיד מבריק (עדיין נוזלי,זה בסדר הוא יסמיך עם הקירור). לצנן את הממרח בחוץ (אפשרי לבחוש מדי פעם). להעביר לכלי הגשה/צינצנת ולאחסן במקרר. תהנו !
![]()
![]()
![]() |
תגובות (16)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
שישאר ביננו מידת הקומפקטיות, כן ?...
תודה
תודה !
הו יופי ! תחליף נהדר לנוטלה שאני לא אוהב.
ניראה לי מתאים גם לכיסוי עוגה.
אני חושב שכמה טיפות קונייק/ליקר, יעניקו לממרח טוויסט מעניין.