עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "תאיו דגים" - בת ים (החוף הדרומי).

    21 תגובות   יום שני, 30/5/11, 10:18

    ''

    ''

    מסעדת "תאיו דגים" - מסעדת שף על החוף בבת ים, הזמינה לטעום את המיטב שלה, והדגישה "תבואי בזמן השקיעה, אין דבר כזה!". וכן, השקיעה המהממת שנשקפת מכל חלונות המסעדה הופכים אותה לקסומה במיוחד. (התמונה תגיע בסוף הטור הזה..). אבל השקיעה, יחד עם החנייה החופשית והנוחה, היא רק בונוס. הקסם האמיתי מתרחש על הצלחות.

    "תאיו דגים" קיימת כבר שש שנים, ומעולם לא פרסמה. השמועה עוברת מפה לאוזן והמקום הומה. למסעדה שני חלקים - חלק ה"שאנטי" הקליל יותר, מסעדת השף האלגנטית, ובימי שישי גם דוכנים על החוף ממש, שמאכילים אלפי אנשים. המוטו של המסעדה - מיקום טוב, אוכל טוב, שירות טוב. בחלק האלגנטי של המסעדה, בו אנו ישבנו, הגיל הממוצע הוא 30 פלוס והאווירה שקטה ורגועה, לאנשים שלא אוהבים מהומה סביבם. השירות מוקפד והמנות, כפי שתראו בתמונות המצורפות, מצויירות באסטטיות רבה על צלחות, מה שלא מונע מהן להיות נדיבות מאד "כמו שהקהל הישראלי אוהב" מדגיש רמי, מנהל המקום.

    הדיל המרכזי של המסעדה הוא פשוט - מנה ראשונה כלולה במחיר המנה העיקרית, ובניגוד למסעדות דגים סטנדרטיות שבהן יש אוסף של סלטים שדי חוזרים על עצמם, כאן יש מנות ראשונות בגודל מלא, מתוך מבחר גדול, והכל עשוי באיכות ובאסטטיות מוקפדים. מתוך המנות הראשונות טעמנו - פטה כבד על ריבת בצל, שחיסלנו עד תום בעזרת לחם הבית (שהגיע עם אוסף מטבלים משלו - כולל שום קונפי מתקתק, טפנד זיתים, חצילים בצורות שונות, סלק, גזר וכו'), ברבוניות מטוגנות ברוטב שום ולימון שנאכלו בשלמותן, חציל בטחינה עם סלסה, סביצ'ה סלמון, קבבוני דניס בגריל עם טחינה ופסטו - מעודנים ועסיסיים, קרפצ'יו פילה בקר עם גבינת פרמז'ן, שרימפס מוקפצים עם שמן זית ולימון שהיו עשויים בדיוק במידה, והמנה שזכתה להכי הרבה מחיאות כפיים - פטריית פורטובלו בשרנית במילוי גבינת עיזים ורוטב שקדים.

    (בתמונות למטה- המנות הפיבוריטיות שלי - פטה כבד עלריבת בצל, ופטריית פורטובלו במילוי גבינת עיזים).

    ''

    ''

    בתמונות למטה- קבבוני הדניס.

    ''

    מכאן עברנו לעיקריות ונעזרנו בצוות המלצריות החינניות בבחירה הקשה בין שלל המנות. לפי המלצותיהן לקחנו -

    פורל פתוח עשוי בפלנצ'ה ברוטב שמנת שקדים (89 שקלים כולל המנה הראשונה) עם אפשרות לתוספת פירה (לא חלבי), פוטטוס קרנצ'יים או ירקות מאודים בעשרה שקלים נוספים - מנה ששודרגה מאד בעזרת הרוטב שנלווה לדג, שטעמו היה עדין ולא משתלט, דניס בגריל על מצע עלים ירוקים, ורוטב שום לימון (גם הוא באותו מחיר, גם הוא כמובן כולל את המנה הראשונה, וגם הוא מאפשר תוספת של פירה, פוטטוס או ירקות בעשרה שקלים נוספים) וטעמו היה דומיננטי יותר מאשר של הפורל, ופלטה של בשרים, המכונה "מיקס גריל" שהכילה כמות אדירה של אנטריקוט, פילה בקר, פרגית, קבב טלה, נקניקיות מרגז חריפות וכבד עוף, בתוספת פירה, ירקות או פוטטוס, מנה שיכלה להשביע זוג רעב מאד (189 שקלים בתפריט, כולל מנה ראשונה לבחירה).

    בתמונה למטה - פורל בשקדים, ומיקס גריל.

    ''

    ''

    זה היה משמח מאד לגלות שמסעדה שאמורה להתמחות בדגים, מצליחה להוציא תחת ידה בשרים עשויים במידה מדוייקת, עסיסיים אבל נימוחים.

    אחרי כל זה הגיע שלב הקינוחים וגם כאן נכונה לנו חוויה אסטטית וטעימה כאחת. מחירי הקינוחים נעים בין 36-38 שקלים והם בהחלט מספיקים לזוג. אנחנו דגמנו חמישה מהם -

    "בננה תאיו קרמל " - פרוסות בננה מקורמלות, שקדים, מוס שוקולד לבן וטוויל שקדים, פרופיטרול - פחזניות ממולאות בקרם ווניל בליווי גלידת ווניל ברוטב שוקולד בלגי (בכמות מטורפת של שוקולד שלוקק עד תום), פאי תפוחים שהוגש עם גלידה בקוקט מעוצב וכמה פשוט ככה מענג, טריפל שוקולד- שלוש פירמידות קרמבו במילוי שוקולד בלגי במבחר טעמים שחיתותיים להפליא, ומנת הדגל - המנה שבחרתי כמנה המנצחת עד כדי כך שעוד ביקשנו תוספת - קדאיף תותים - אטריות קדאיף אפויות בתנור, עם חמאה וגבינת מסקרפונה, עם תותים טריים ורוטב תותים. בשביל הקינוח הזה גידלנו כולנו קיבה נוספת...

    (בתמונות למטה- קדאיף התותים, פרופיטרול שוקולד, ושלושת הקרמבואים).

    ''

    ''

    ''

    מעבר למבצע המשתלם מאד של המנה הראשונה כלולה במחיר המנה העיקרית, יש גם הטבות נוספות כמו מועדון חברים שההצטרפות אליו חינם, ושנותן הטבות כמו למברוסקי או קאווה חופשיים בזמן ארוחה בהזמנת מנה עיקרית, הפתעות בימי הולדת וכדומה, ומבצעים של הנחות על קינוחים.

    שף המקום הוא השף עופר בן ברוך, ולא, לא שכחתי את התמונה של השקיעה המהממת שרואים מחלונות המסעדה, הנה היא עבורכם -

    ''

    כתובת האתר של המסעדה - www.tayo.co.il

    דרג את התוכן:

      תגובות (21)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/11/11 09:46:

      צטט: לכלילדמגיע 2011-06-02 19:28:44

      אכזרי מצידך להראות לנו את תאוות החיך הזו:-) לראות וללקק את השפתיים:-)

      תודה על תשומת ה''

      יונה

        2/6/11 19:28:
      אכזרי מצידך להראות לנו את תאוות החיך הזו:-) לראות וללקק את השפתיים:-)
        31/5/11 22:08:
      תמונות מפתות חג שבועות שמח :-)
        31/5/11 11:16:
      עשית לי חשק...בא לי ללכת לשם ומקווה שאגיע....תודה על האינפורמציה. הכל נראה יאמי. ********

      צטט: לוחש לסירים 2011-05-30 22:55:53

      אני לא יכול לספור כמה פעמים אכלתי שם ואף פעם לא התאכזבתי.... באמת מסעדה מצויינת שנותנת תמורה מלאה למחיר.....

       

      הקטע הוא שזה באמת עובר מפה לאוזן כי מעולם לא שמעתי על המסעדה וחבל.

        30/5/11 22:55:
      אני לא יכול לספור כמה פעמים אכלתי שם ואף פעם לא התאכזבתי.... באמת מסעדה מצויינת שנותנת תמורה מלאה למחיר.....
      ואו ! ללקק ת'אצבעות! נראה טעים כל כך!

      צטט: ששת שצ 2011-05-30 13:29:45

      הייתי שם פעם מאוחר בלילה המסעדה כבר היתה סגורה חבל

       

      שווה לבוא שוב...

        30/5/11 13:29:
      הייתי שם פעם מאוחר בלילה המסעדה כבר היתה סגורה חבל

      צטט: ליריתוש 2011-05-30 12:21:06

      מסעדת דגים שגם מצליחה עם בשר - באמת נס כל הניסים! בת ים היא עבורי קצת "מחוץ לכיוון", עובדה שלא הייתי שם עדיין, אבל נראה ששווה לשנות ולהתרשם. תודה!!!

       

      גם לי היה בראש דימוי מסוים על בת ים אבל הופתעתי לטובה, והמסעדה יכולה בהחלט להיות ממוקמת באותה מידה גם ברמת אביב ג'...

      צטט: *יואל* 2011-05-30 11:25:13

      מדהים הביקורת על המסעדה שבחיים לא שמעתי עלייה בהחלט רשמתי לעצמי ביקור שמה ואת כרגיל כותבת נהדר

       

      תודה, זה מה שיפה, המסעדה מעולם לא פירסמה ובכל זאת מפוצצת אנשים שמגיעים מפה לאוזן.

      צטט: אסנת אלון (אינציגר) 2011-05-30 11:24:46

      נקרא טעים.

       

      ואכן היה.

      צטט: איציק מצליח 2011-05-30 10:31:25

      500 מטר מהבית שלי..... אכן הכל מדויק }{

      אז בטח גם לך יש נוף מדהים כזה מהמרפסת...

       

        30/5/11 13:16:
      יאמי.....לשון בחוץ
      חייבת להגיע לאיזור.חיוך
      מה אני מפספסת.מופתע
      מי מזמין אני באה?.....קריצה
      ''
      קבלי כוכב* עכשיו.

       

        30/5/11 12:21:
      מסעדת דגים שגם מצליחה עם בשר - באמת נס כל הניסים! בת ים היא עבורי קצת "מחוץ לכיוון", עובדה שלא הייתי שם עדיין, אבל נראה ששווה לשנות ולהתרשם. תודה!!!
      אכיל, ללא ספק! תודה. אוריה "במה לנוער"
        30/5/11 11:26:
      הטרפת אותי....נראה טעים לאללה
        30/5/11 11:26:
      שוש יקרה ת ו ד ה! פוסט "אכיל" ונפלא יופי של ביקור וביקורת שבוע נהדר
        30/5/11 11:25:
      מדהים הביקורת על המסעדה שבחיים לא שמעתי עלייה בהחלט רשמתי לעצמי ביקור שמה ואת כרגיל כותבת נהדר
      נקרא טעים.
        30/5/11 10:31:
      500 מטר מהבית שלי..... אכן הכל מדויק }{