עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "קישריה" – הרצל 12 תל אביב

    14 תגובות   יום חמישי, 19/5/11, 09:17

    ''

    ''

    המקום: סניף "קישריה" , ברחוב הרצל 12 בתל אביב, אחיו של הסניף בכצנלסון 147 בגבעתיים.

    הסיבה: צריך סיבה בשביל לטעום מבחר ענק של קישים שמאפשרים התפרעות עם הדמיון?

     

    כשניסים ויוספה בעלי הבית מזמינים, אנחנו מגיעים ומתיישבים לטעום מבחר של קישים מלוחים, מתוקים, קטנים, גדולים, שמרניים או נועזים בשילובי טעמים שאי אפשר למצוא בשום מקום.

     

    ראשית, ההקדמה- יוספה הקונדיטורית ובעלה ניסים באו מהקריות שם התחילו בקטן, במכירות לבתי קפה ואנשים פרטיים. משהעסק פרח נפתחה ה"קישריה" – מקום שהיום מציע כ55 סוגי קישים שונים, לא כולל מה שלקוחות יכולים להמציא על המקום, בהקפדה מיוחדת על איכות וטריות, כולל חמאה משובחת בקלתיות, שעוברות קודם אפייה "עיוורת" (חצי אפיה) ואז ממולאות בכל טוב, לפי המלצת המקום או לפי טעמו של הלקוח, ואז נאפות שוב ומוגשות כשהן טריות וריחניות.

    ''

    (בתמונה למעלה - ליאור עובד על הקישים)

    בכלל, הריח כשנכנסים ל"קישריה" גורם לתגובה פאבלובית קלאסית של "אני רוצה לטעום עכשיו!" . ניסים לא החזיק אותנו יותר מדי במתח ועל השולחן החלו להערם קישים שונים. בין השאר הוגשו קיש פטריות , בצל ומוצרלה (מעולה!!), קיש בטטה, צילי, פסטו וקוקוס (שהפך את כל העסק לאקזוטי), קיש חצילים עם סומאק ופלפלים, קיש תרד עם קממבר ופטריות, והפייבוריט שלי – קיש תרד, מנגולד, פטריות וקממבר שבו לא היה אכפת לי כמה שהוא לוהט מהתנור, אני העלמתי אותו תוך שניות.

     

    קיש נוסף עם קומבינציה מאד מוצלחת היה קיש תרד עם מנגולד, רוקפור וקצח

    ''

    (בתמונה למעלה - קיש תרד, מנגולד, פטריות וקממבר, בתמונה למטה- קיש חצילים ופסטו).

    ''

    ''

    (בתמונה למעלה - הפייבוריט שלי - קיש תרד ומנגולד, זיתים שחורים, פטה וקצח).

    מכאן עברנו לגזרת המתוקים, וטעמנו טארט מעודן של שוקולד חלב, נוגט ודובדבני אמרנה, טארט מיוחד של תפוחי עץ עם קינמון וקשקבל (שילוב מעניין!) והפייבוריט שלי ונראה לי גם של חצי מהשולחן, טארט המכונה "טריקולד" שמכיל שוקולד חלב, מריר, לבן, נוגט וגם עוגיות, ככה בשביל תוספת המתיקות.  בהכנה היה גם טארט ריבת חלב עם אגוזים וקשקבל אבל פה כבר ליטפנו את הבטן המתעגלת...

    ''

    (בתמונה למעלה - טארט שוקולד חלב, נוגט ודובדבני אמרנה, בתמונה למטה - "טריקולד" - שוקולד חלב, מריר ולבן, נוגט ופירורי עוגיות).

    ''

    התפריט בקישריה הוא גדול, ומכיל אפשרויות לכל טעם- מרעב ענק ועד נשנוש, מארוחת צהרים עיסקית (ויש גם משלוחים!) ועד ערב בנות משועשע. (ולא לשכוח דיל משתלם ביותר של ארוחת בוקר ב19 שקלים בלבד!)

    מחירי הקישים  - מיני קיש (כמו אלה שמופיעים בתמונות שמצורפות) – 9 שקלים ליחידה, קיש אישי – 29 שקלים, קיש בינוני – 62 שקלים וקיש גדול 98 שקלים. העיסקית, המכונה "המהממת" עולה 39 שקלים, מוגשת בימים א-ה בין השעות 12-17 , עולה 39 שקלים וכוללת קיש אישי לפי בחירה, סלט לפי בחירה וקפוצ'ינו קטן או מיץ טרי.

    ''

    (בתמונה למעלה- "המהממת" - המנה העיסקית , שמגיעה יחד עם שתיה חמה או קרה).

    ופה המקום להכרזה החגיגית – המבצעים המיוחדים לשבועות.

     ראשית, לקראת שבועות יושקו טעמים מיוחדים של קישים (ומהרשימה הארוכה נציין למשל את קיש בצל מקורמל, חציל מעושן, גבינת קשקבל ואגוזי מלך, או קיש סלק צלוי בבלסמי וסילאן בשילוב עם גבינת רוקפור ואגוזי מלך – במחלקת המלוחים, וטארט תאנים ביוגורט בציפוי שקדים וקינמון, וטארט בסגנון כנאפה עם תערובת גבינות עיזים בציפוי שערות קדאיף ופיסטוק ובניחוח מי וורדים –במחלקת המתוקים, ואלה כאמור רק דוגמאות מהמבחר),

    ושנית –

    בשבועות משיקה ה"קישריה" את "תקיש בעצמך" – ערכה להרכבת קיש:  במחיר זהה למחיר קיש בינוני במסעדה, מקבלים ערכה שכוללת את הבסיס, את הגבינות, ירקות , התוספות וכמובן את ה"רואייל" (התערובת של שמנת, ביצים וכו' שמאחדת את כל המילוי בתוך שק זילוף). ולמה זה כל כך שווה? כי אפשר לאפות בקלי קלות את הקיש, גם באמצע הלילה ,גם בשבת, מתי שרוצים, מתי שיש אורח לא צפוי בדלת או רעב פתאומי, ויש קיש טרי, מהביל, ישר מהתנור.

    ''

    (בתמונה למעלה- ניסים מציג את ערכת ההכנה העצמית).

    הערכה נשמרת עד שבוע במקרר ויש עליה הוראות מדוייקות.

      

    ודבר אחרון – כצ'ופר נוסף – כל קניה מעל 100 שקלים מזכה בכרטיס גירוד שנקרא כמובן "קיש-גד", כשכל כרטיס זוכה במתנות!. הכרטיסים יחולקו בין התאריכים 29.5 עד ה11.6 ויהיו ניתנים למימוש החל מ12 ליוני.

    ''

    (בתמונה למעלה-ניסים וליאור עמלים על הקישים).

    לסיום שאלתי את ניסים איזה רעיונות מעניינים לקישים היו לאנשים, והוא סיפר על אנשים שמגיעים ומבקשים צירופים שאף אחד לא חשב עליהם קודם, או צירופים שיוצאים כל כך טעים שבסוף הקומבינציה הופכת לחלק מהתפריט. חבל ששכחתי להציע לניסים את הרעיון שלי – טארט עם קרם שמנת ומכוסה בפרוסות סברס, שיקרא כמובן "קיש-קשתא".

     

    המסעדה כשרה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/5/11 00:02:
      הזמנתי משם קישים ליום ההולדת של הבן שלי, ועד היום אני שומעת מחמאות על הטעמים הנפלאים. (זה היה כבר לפני חודש וחצי..) ביקשתי המלצות מהמוכרת במקום, ואכן היה מצויין!
        21/5/11 17:17:
      קיש-גד.. גדול שבוע טוב. :-)
      תודה לכם!
        21/5/11 13:59:
      יאמייייייייייייייייי. תודה עבור השיתוף. ***********
        20/5/11 11:41:

      תודה ע ל הפוסט העשיר והטעים
      ממש אהבתי
      שבת מחבקת

      אשוב

      נראה טעים

      צטט: ידידת אמת 2011-05-20 07:55:59

      נשמע ונראה יאמיייייייייי תודה על החשיפה

       

      בכיף!!!

        20/5/11 07:55:
      נשמע ונראה יאמיייייייייי תודה על החשיפה

      צטט: קביאר 2011-05-20 01:32:13

      המצאה מוזרה קישים. אפשרות לקחת את כל השאריות - בעיקר אילו על סף קלקול - לערבב עם משמינים מכל הסוגים ולאפות. יכול להיות שזה באמת מאד טעים אבל לי זה נשמע כאילו משהו לא עזב את שנות השמונים כשכולם עשו קישים ופשטידות. העולם הקולינרי עבר הלאה. למה לחזור לזה?

      אני מניחה שזה פופולארי בגלל הוורסטיליות הרבה, כשכל אחד יכול להמציא בדיוק מה שבא לו..

       

        20/5/11 01:32:
      המצאה מוזרה קישים. אפשרות לקחת את כל השאריות - בעיקר אילו על סף קלקול - לערבב עם משמינים מכל הסוגים ולאפות. יכול להיות שזה באמת מאד טעים אבל לי זה נשמע כאילו משהו לא עזב את שנות השמונים כשכולם עשו קישים ופשטידות. העולם הקולינרי עבר הלאה. למה לחזור לזה?
        19/5/11 17:59:
      נשמע מצויין.

      צטט: *יואל* 2011-05-19 13:04:38

      נשמע מאוד מעניין לא דיימנתי שיהיה חנות רק לקישין השם שהם בחרו לחנות הקישריה מאוד מצא חן בעיניי כתבת כרגיל מקסים ומפורט

       

      תודה, יש להם המון משחקי מילים עם ה"קיש".

        19/5/11 13:47:

      אכן היה ערב כיפי :)
      *

        19/5/11 13:04:
      נשמע מאוד מעניין לא דיימנתי שיהיה חנות רק לקישין השם שהם בחרו לחנות הקישריה מאוד מצא חן בעיניי כתבת כרגיל מקסים ומפורט