חברים יקרים חג שמח, לפני שאני נכנסת למטבח הניסויים ומכינה פיתות תימניות אמיתיות ,אני עורכת 'תחקיר קטן' ומבקשת להעזר בידע שלכם. לפני שנים אחדות רכשתי את הספר "הבישול התימני" מאת מלכה אלמוני. הספר יצא לאור (ספרית מעריב) בשנת 1983 ונמצא בחנות ספרים משומשים תל אביבית ובמצב מצויין. הספר כולל עשרות מתכוני - תבלינים ממרחים מרקים בשרים דגים לחמים ופיתות ארוחות קלות ומנות קינוח. האישור שקיבלתי שהסחוג שלי מצויין , דירבן אותי להמשיך,לחקור ולפנק .. :) כהרגלי ניגשתי לעיין קודם בספר בפרק הלחמים. בהקדמה לספר מספרת המחברת שאת מיני הלחמים אפו (בתימן) בתנורי חימר ואין ארוחה שאינה כוללת לחם ,פיתה או סלוף. "לחם זה פרנסה,לחם זה רווח" כך מע"מ 47 בספר. בינות מתכוני הלחמים מצאתי את - ח'פוש - לחם ביתי כעדית - ככרות לחם יבשות פיתה תימנית (60 גרם שמרים טריים+2 כפות מים פושרים+קורט סוכר+קילו קמח+ליטר מים+ כפית מלח) סלוף- פיתה דקה גלוב- פיתה אפויה במחבת לחוח- חביתיות כובנה ברצוני להכין קודם את הפיתות התימניות. בהוראות ההכנה מוסבר שניתן לאפות את הפיתות בתנור רגיל בחום גבוה (200-250 מעלות) או בסיר חשמלי עם גוף חימום. ואני שואלת - - האם הכנתם פיתות תימניות? - האם הכנתם בתנור/בסיר חשמלי? - היכן יש לרכוש סיר כזה? לדברי מחברת הספר הכנת הפיתות בסיר תיצור תוצאה מוצלחת יותר. לא יהיה צורך להפוך את הפיתות ומקילו קמח יתקבלו 4 (!) פיתות יפות וגדולות. אשמח לקרא מנסיונכם. תודה רבה
|
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#