עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פיתה תימנית- שאלה לפני שלב הניסויים....

    6 תגובות   יום שלישי, 10/5/11, 08:56

    חברים יקרים חג שמח,

    לפני שאני נכנסת למטבח הניסויים ומכינה פיתות תימניות אמיתיות ,אני עורכת 'תחקיר קטן' ומבקשת להעזר בידע שלכם.

    לפני שנים אחדות רכשתי את הספר "הבישול התימני" מאת מלכה אלמוני.

    הספר יצא לאור (ספרית מעריב) בשנת 1983 ונמצא בחנות ספרים משומשים תל אביבית ובמצב מצויין.

    הספר כולל עשרות מתכוני -

    תבלינים

    ממרחים

    מרקים

    בשרים

    דגים

    לחמים ופיתות

    ארוחות קלות

    ומנות קינוח.

    האישור שקיבלתי שהסחוג שלי מצויין , דירבן אותי להמשיך,לחקור ולפנק .. :)

    כהרגלי ניגשתי לעיין קודם בספר בפרק הלחמים.

    בהקדמה לספר מספרת המחברת שאת מיני הלחמים אפו (בתימן) בתנורי חימר ואין ארוחה שאינה כוללת לחם ,פיתה או סלוף.

    "לחם זה פרנסה,לחם זה רווח" כך מע"מ 47 בספר.

    בינות מתכוני הלחמים מצאתי את -

    ח'פוש - לחם ביתי

    כעדית - ככרות לחם יבשות

    פיתה תימנית (60 גרם שמרים טריים+2 כפות מים פושרים+קורט סוכר+קילו קמח+ליטר מים+ כפית מלח)

    סלוף- פיתה דקה

    גלוב- פיתה אפויה במחבת

    לחוח- חביתיות

    כובנה

    ברצוני להכין קודם את הפיתות התימניות.

    בהוראות ההכנה מוסבר שניתן לאפות את הפיתות בתנור רגיל בחום גבוה (200-250 מעלות) או בסיר חשמלי עם גוף חימום.

    ואני שואלת -

    - האם הכנתם פיתות תימניות?

    - האם הכנתם בתנור/בסיר חשמלי?

    - היכן יש לרכוש סיר כזה?

    לדברי מחברת הספר הכנת הפיתות בסיר תיצור תוצאה מוצלחת יותר.

    לא יהיה צורך להפוך את הפיתות ומקילו קמח יתקבלו 4 (!) פיתות יפות וגדולות.

    אשמח לקרא מנסיונכם.

    תודה רבה

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/5/11 08:10:
      כן...הסיר הזה הוא חובה כי הוא נותן חום מלמעלה ולמטה בו זמנית . הערה נוספת - הבצק יותר נוזלי יחסית לבצק של פיתה רגילה והעבודה מתבצעת עם ידיים רטובות. אם רוצים פיתות נפוחות עם "כיס" יש לשים לתפוח , במידה ולא אז ניתן לאחר התפיחה הראשונית כבר להתחיל
        12/5/11 07:03:
      ישנה מחבת עם שני חלקים שחלק אחד שמים על הגז וחלק שני מחברים לחשמל. יוצא פיתות מדהימות עם כיס. חמות חמות וטעימות. ניתן להשיג בשוק רמלה לוד - עולה בסביבות ה-60 שקלים.
        10/5/11 10:28:
      תודה רבה חנן יקר, אתה מעודד אותי להתחיל בניסוי במחבת בקרוב . יש !
        10/5/11 09:29:
      אני מכין פיתות רגילות על מחבט טפלון רגילה, בלי שמן, בלי גינונים מיותרים ובלי להדביק לזה את התואר תימני בערך כמו המתכון שפרסמת ויוצא נפלא.
        10/5/11 09:08:
      תודה איש יקר. מבטיחה לדווח על תוצאות בסיום התחקיר הקטן.
        10/5/11 09:01:
      חג עצמאות שמח וטעים :) ברור שיצא לך טעים יותר מ... אז קדימה להכנות . הרייח כבר מציף את העיר ... מחכים לתמונות

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין