ממיסים את השמרים במים חמימים ומתפיחים אותם כמה דקות ארוכות
בקערה מכניסים את הקמח המלח והשמן מוסיפים מיד את השמרים המותפחים והמים ומערבבים לבצק אחיד רך.
לשים ומכינים תבנית או משטח משומן עליה צרים כדורים להתפחה – גודל הכדור יקבע את גודל המופלטהכך גם כמות הכדורים.
מכסים לחצי שעה לפחות להתפחה
מחממים מחבת הפוך או כל כלי מתאים, משמנים את הידיים ולוקחים כדור תפוח מרדדים בכף ביד על המחבת לעלה דק על המחבת בלי שמן רק מצד אחד. מניחים מכינים עוד ועוד ועורמים עליםאחד על השני . מכסים במגבת שלא יתייבשו.
בהגשהמגישים עם דבש וחמאה
כעת אפשר להתרווח קולולו תרבחו ותסעדו תם חג הפסח, כעת יבואו שאר דברי המתיקה שהוכנו ואם לא הוכנו תמצאו דרך להמתיק את הערב.
תגובות (5)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אוי
רבע כוס שמן
אללה יוסטור
41 כוס שמן ??????
לא פלא שהיא משמינה....
חג שמח יונית
אנחנו נמנעים ממרגרינה...