עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    מופלטות

    5 תגובות   יום שני, 25/4/11, 14:41

    תסעדו ותרבחו

      

    אילו היו קוראים לך מופלטה מה זה היה אומר?

    שאת שמנה?

    שאת דקה?

    שאת מתוקה?

    שאת עוטפת?

    שאת רכה ונעימה?

    למעשה  כאשר דנים במופלטה הכל נכון

    שמנה כי מורחים חמאה

    דקה זו האומנות של ההכנה על המחבת

    מתוקה כי שמים דבש

    עוטפת כי היא גדולה ואפשר לגלגל אותה

    וכמובן כשהיא חמה היא רכה ונעימה

    ואם לא אמרנו גם טעימה וגם משמינה.

     

    חומרים

    ק"ג קמח לבן

    50 גרם שמרים או שקית אבקת אפיה

    3 כוסות מים פושרים

    רבע כוס שמן

    קורט מלח

     

    למריחה דבש וחמאה

     

    ההכנה

     

    ממיסים את השמרים במים חמימים ומתפיחים אותם כמה דקות ארוכות

    בקערה מכניסים את הקמח המלח והשמן מוסיפים מיד את השמרים המותפחים והמים ומערבבים לבצק אחיד רך.

    לשים ומכינים תבנית או משטח משומן עליה צרים כדורים להתפחה – גודל הכדור יקבע את גודל המופלטה  כך גם כמות הכדורים.

    מכסים לחצי שעה לפחות להתפחה

     

    ''''

     

    מחממים מחבת הפוך או כל כלי מתאים, משמנים את הידיים ולוקחים כדור תפוח מרדדים בכף ביד על המחבת לעלה דק על המחבת בלי שמן רק מצד אחד.  מניחים מכינים עוד ועוד ועורמים עלים  אחד על השני . מכסים במגבת שלא יתייבשו.

     

    בהגשה  מגישים עם דבש וחמאה

     ''''

    כעת אפשר להתרווח קולולו תרבחו ותסעדו תם חג הפסח, כעת יבואו שאר דברי המתיקה שהוכנו ואם לא הוכנו תמצאו דרך להמתיק את הערב.

     

    שיהיה לכם במזל והצלחה

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/5/11 07:44:

      צטט: איבי מלכת האור 2011-04-28 13:34:01

      41 כוס שמן ??????

      לא פלא שהיא משמינה....

       

      אוי

      רבע כוס שמן

      אללה יוסטור

        28/4/11 13:34:

      41 כוס שמן ??????

      לא פלא שהיא משמינה....

        26/4/11 00:42:
      דקה? שמנה?...... מה זה משנה, העיקר שהיא טעימה לא?
        25/4/11 19:44:

      צטט: י ו נ י ת 2011-04-25 19:12:22

      אצלנו המופלטה נקראת מג'וגה והיא שמנה מאד. היא עשויה מבצק ומרגרינה כמו מלאווח אבל הרבה יותר שמן. אם תרצה מתכון , בכייף. תרבחו ותסעדו ♥

       

      חג שמח יונית

      אנחנו נמנעים ממרגרינה...

        25/4/11 19:12:
      אצלנו המופלטה נקראת מג'וגה והיא שמנה מאד. היא עשויה מבצק ומרגרינה כמו מלאווח אבל הרבה יותר שמן. אם תרצה מתכון , בכייף. תרבחו ותסעדו ♥

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון