עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    ארטישוק צלוי

    0 תגובות   יום שבת, 23/4/11, 12:04

     

    הכל התחיל בארטישוק הצלוי שהגישו לנו במלון דן אכדיה, מאז אני עוצם עיניים

    ומרגיש את הטעם…

    במלון משתמשים בארטישוק מיובא מאיטליה, משומר. ואני החלטתי לנסות לשחזר.

    אתם בטח יודעים שארטישוק מהזן שיש באיטליה אין לנו, שם אפילו הקוצים בלב אכילים,

    אז הסתפקתי במה שיש לנו כאן.

    אז ככה זה מתחיל…. בוחרים בסופר או אצל הירקן ארטישוקים טריים צעירים ולא גדולים.

    '' 

    מקלפים את העלים הגסים החיצוניים מכניסים לכ 10 דקות למים רותחים

     ''

    מוציאים מצננים דקה או שתיים וחוצים ( אפשר למרוח עם לימון שלא ישחירו, לי לא השחירו)

     ''

    עם כף פריזיאן מוציאים את הקוצים.

     ''

    בשלב הזה הם מוכנים למילוי… אם אתם רוצים ( מילוי שיתאים לאפייה)

     

    כעת מכינים מרינדה להשריה שמכילה שמן זית, לימון ומלח יוצקים על הארטישוקים ונותנים להם לנוח במקרר 4 שעות ( 4 שעות זה לא מדעי).

    משמנים מחבת בשמן (זית) אני השתמשתי בשמן אבוקדו אבל לא הרגשתי שינוי משמעותי בטעם.

    מטגנים את הצד החתוך להשחמה קלה ומכניסים לתנור חם ( במקרה שלי הידית מתפרקת מהמחבת)

    ''

    אופים ב 200-180 מעלות רבע שעה לערך לכל צד.

     ''

    מכינים רוטב: מיץ מלימון, שתי כפות שמן זית, מלח, כפית סילאן, שלש שיני שום כתושות. מערבבים. לצקת את הרוטב על הארטישוק, זה משדרג ומוסיף המון.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון