עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    'אדריכלות מזון' -על מסעדה חדשה בפריז:

    3 תגובות   יום שבת, 23/4/11, 10:15
    architecture et nourriture
     
    לצפייה בסרטון לחצו : כאן
     
    סרטון קצר ונפלא בן 5.5 דקות (ה'פטיט' Petite בצרפתית המדגיש את קוצר הסרט מתנגן יפה תמיד..) של היוצר Oskar Alegria  על מסעדה חדשה בפריז. בסרטון מתעד אוסקר רגעים מהקמת המסעדה Le Dauphin .
    המסעדה מגישה אוכל מגוון כנהוג בכל בראסרי פריזאי אבל בלבוש מודרני. תהליך הקמת המקום המתועד כאמור בחלקו בסרטון יוצר הקבלה בין שלבי עבודת האדריכל לבין עבודת השף.השף במקרה זה -Inaki Aizpitarte.
    ניסור קורת העץ וחיתוך (בסכין -מסור) של כיכר לחם טרייה, כמה שהצליל דומה ,ולרגעים אפשר לשכוח את חג המצות היבשות ולהתגעגע לפרוסת לחם טרייה מרוחה בחמאה צרפתית. זה מספיק.
    הסרטון מדגיש את ההקבלה בין שני תחומי היצירה בהמחשת - צבעים,טעימים,אור,ניחוח וגם קצת רעש. לעשות שימוש במקדחה ולערבל מזון במעבד מזון . סידור חומרי הגלם לבנייה וסידור המנה המעוצבת על הצלחת. 
    עבודת אדריכלות :  Koolhaas et Clement Blanchet
     
    כתובת המסעדה:
    Le Dauphin, 131 Avenue Parmentier, 11th Arrondissement, Paris
    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/4/11 19:43:
      לך*
        23/4/11 10:43:
      :-) או לה לה. 5 דקות והייתי אורזת לאחד מהם או שניהם. תודה.
        23/4/11 10:35:
      לחם יש גם בבייקרי השכן לבראסרי, פריז יש רק בפריז

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין