עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מהמטבח הצמחוני: קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים

    6 תגובות   יום שלישי, 12/4/11, 11:52

    השף של מסעדת סרנדה הניו יורקית יצר לביבה (בשפתו פנקייק) על בסיס ירק . הלביבה או קציצת הירק מורכבת בעיקר מכרישה,תפוח אדמה וקישוא בתוספת קמח,ביצה ותבלינים בסיסיים. הרעיון שלו מצא חן בעיני וניגשתי להכין אבל עם אילתור הנחוץ. ברגע שהקערה עם כל מרכיבי הקציצות (לפני עירבובם) היתה מונחת על משטח הצילום המואר, קרתה תקלה. המצלמה הקטנה בת השש סרבה לצלם. (לדעתי יש לה בעיה חשמלית לא מורכבת) .לא היתה מצלמה חלופית בסביבה. מבואסת משהו עירבבתי את המרכיבים ושבתי למטבח לטגן את הקציצות.

    שף המסעדה הניו יורקית James Laird מציין שמומלץ לבשל את הכרישה היטב לפני הוספתה ליתר המרכיבים כי רק באופן זה יודגש טעמה המתקתק והטבעי. קציצות הירק דורשות הכנה מוקדמת :יש צורך להכין כל ירק קודם בנפרד. זה דורש מעט עבודה אבל התוצאה שווה.

    אז מה התקבל ?

    קציצות ירק יפות, טעימות שהוו תוספת יפה/ארוחה קלה. באופן מפתיע היה צורך במעט שמן (קנולה) לטיגון.

    תאמינו לי גם ללא צילום... זה טעים.

    קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים

    החומרים:

    240 גרם תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים -כשלושה קטנים

    כרישה גדולה  מאוד - החלק הלבן וגם מעט מהירוק פרוסה דק מאוד

    1-2 קישאים לא קלופים מגורדים דק = כוס (קשוא בינוני יספיק)

    1 ביצה גדולה

    1/4 כוס קמח רגיל

    שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת - שמתי גבינה הולנדית מגורדת (מוצר טעים של טרה+נוח לשימוש)

    כפות ספורות פטרוזיליה קצוצה

    מלח ופלפל שחור גרוס לטעם

    -

    שמן קנולה לטיגון

    אופן ההכנה:

    1. תפוחי האדמה :לחמם תנור/טוסטר אובן לחום 200 מעלות. לאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים . לצנן מעט, לקלוף ולגרד במגרדת גסה. להניח בצד.

    2. כרישה : להרתיח מי מלח בסיר בינוני. להוסיף את פרוסות הכרישה . לבשל 4-5 דקות (עד ריכוך). לסנן היטב. להניח בצד.

    3. קישואים: לשים את הקישואים המגורדים בקערה ולזרות מעט מלח, להניח למשך 10 דקות. לסחוט מהנוזלים. להניח בצד.

    4. בקערה גדולה לערבב: תפוחי אדמה, כרישה , קישוא,ביצה, קמח ,גבינה מגורדת ופטרוזליה.

    לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי ולערבב הכל היטב.

    5. לחמם מעט שמן קנולה במחבת (טפלון גדולה). למדוד כמות של רבע כוס תערובת קציצות וליצור קציצות לא עבות מאוד.

    6. להניח את הקציצות במחבת ולטגן דקות ספורות משני הצדדים.

     להגיש חם.

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/4/11 11:58:

      ''

      תודה חברים, יצא מצויין (קשוא אחד יספיק- למי שמכין)

        13/4/11 09:28:
      עוד רעיון מעולה לצמחוניות שלי - תודה!
        12/4/11 20:00:
      נשמע מצויין.... אצלנו בבית קציצות פרסה ( קרישה ) זה מאכל לאומי בחג.
        12/4/11 17:02:

      לי עם שמנת חמוצה, בבקשה. תמים

      תודה.


        12/4/11 12:20:
      בתאבון , תודה
        12/4/11 12:18:
      התוספת של הגבינה ותפוחי האדמה לכרישה עושה רושם מעולה! כבר מעתיקה לי את המתכון! תודה יקירתי ו* לאה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין