עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    סדנת טאפאס – מלון דן אכדיה הרצליה.

    3 תגובות   יום שישי , 8/4/11, 11:03

    ''

    השם "מלון דן" תמיד מביא קונוטציות של יוקרה, ולא סתם. לכן שמחתי מאד להיות מוזמנת לסדנת טאפאס בניצוחו של השף אריק פורת, במלון "דן אכדיה הרצליה". כבר מהכניסה האלגנטית של המלון מרגישים את היוקרה, וביחד עם הנוף המדהים של השקיעה, שמנוצל על ידי זוגות רבים של חתנים וכלות כרקע האולטימטיבי לצילום, כבר מעלים חיוך.

    ואכן שקיעה מהממת קיבלה את פנינו יחד עם בר משקאות עשיר, עם כל משקה שנבחר מקוקטלים ועד וויסקי. אחרי שפונקנו כהוגן באלכוהול, הגיעו גם הנשנושים הקטנים כמו כבד אווז ברוטב קרמל מתקתק שפשוט נמס בפה, ופופקורן אריסה חריף בגביעים (רעיון מקסים).

    ''

    מנכ"ל רשת מלונות דן, מר עמי הירשטיין כיבד אותנו בנוכחותו, וכן מנכ"ל מלון דן אכדיה מר דני שניידר,  יחד עם צוות מפנק במיוחד.

    הוא גם זה שעדכן אותנו שבקרוב מאד ייפתח על הדק מול הים בר טאפאס במבנה שמזכיר סיפון אוניה בגובה הים, שיהיה מושלם לערבים רומנטיים וכמובן להצעות נישואים, כולל ספסל לאוהבים בילט אין.

    ''

    התחנה הבאה שלנו היתה אולם האירוח בו התקיימה הסדנא, ושם כבר חיכו שולחנות ארוכים עמוסים במיטב חומרי הגלם. שף אריק פורת הסביר את העקרונות המנחים במטבח המלון – הדינמיות המתאפשרת במלון בניגוד למסעדות, שבהן יש תפריט קבוע, ואילו במלון ניתן לזרום לכיוונים רבים לפי דרישות האורחים ואירועים שונים כמו חתונות מיוחדות שנערכות במלון, אתגרי הכשרות שדורשים מהמטבח למצוא פתרונות יצירתיים להכנת אוכל שיהיה טעים ועדיין עומד במגבלות הכשרות (כמו למשל שימוש בשמן זית ובשמן אבוקדו במקום חמאה), ובעיקר –המוטו העיקרי של שף פורת ושל המלון, ניצול התוצרת הישראלית המשובחת של שווקי האיכרים שכיום מיועדים בעיקר ליצוא וחבל, שכן מדובר בסחורה מגוונת ומיוחדת כמו עשבי תיבול, צנון שחור, גזרים בצבעים שונים, ועוד.

    לדבריו אם תהיה דרישה בארץ, ואם יכירו את יתרונות התוצרת הזו, האיכרים ייפנו יותר ויותר לשוק המקומי ולא רק לייצוא.

    (בתמונות גזרים בצבעים שונים וצנון שחור)

    ''

    ''

    מבחינת התפיסה הקולינרית, שף פורת ומלון דן שואפים ל"בישול שקוף" – מעט חומרי גלם, הרבה יצירתיות ואיכות. כך למשל מחומר פשוט כמו חומוס, ניתן ליצור למשל חומוס עם גזר שחור, חומוס עם בצל מטוגן, חומוס בסגנון רומני וכך הלאה, מעין טוויסטים על אוכל מסורתי, שילוב של מסורת עם חדשנות.

    ''

    (בתמונה למעלה שף פורת מציג את התפיסה הקולינרית).

    בשלוש עמדות הסדנא הוכנו טוויסטים על סנדוויץ' טוניסאי (בפריקסה מהממות שאי אפשר היה להפסיק לאכול מהן, והן התחרו בהצלחה בלחמי הבית שחיכו לנו על השולחן, ובראשם מעדן של לחם פרג), עמדת קרפצ'יו שבה אפשר היה לעשות איזה שילוב שרוצים (ובחרתי בתיבול שמן פיסטוק שהחמיא מאד לבשר, יחד עם כאמור הירקות המיוחדים כמו גזרים סגולים וצנון שחור), ועמדת "קרפלך" בנוסחים שונים, כשהפייבוריט שלי היה בסגנון בוכרי עם הרבה שומשום למעלה.

    ''

    (בתמונה למעלה, בצק ממולא בוכרי, פשוט מעדן)

    כאמור כל אחת מהמנות שהוכנה בעמדות יכולה לשמש כטאפאס בהגשה מתאימה. בנתיים על השולחנות חיכו לנו קרפצ'יו סלמון, פול מתובל, כבד ועוד.

    כאילו לא מספיק כל זה כדי לפוצץ בן אדם ממוצע, מנות עיקריות החלו זורמות לשולחן, גם הן בסגנון הגשת טאפאס- מנתח ציידים עסיסי, דרך ארטישוק צלוי והפייבוריט של כל יושבי השולחן  - שיפודי פרגיות ששופדו על "שיפוד" עשוי מקנה סוכר שהיה גם יפה וגם נתן טעם וטוויסט נוספים למנה.

    ''

    בתמונה למעלה, שיפודי העוף, בתמונה למטה נתח קצבים)

    ''

    בסופו של דבר הגיעו הקינוחים, כולם מתגברים על מכשלת ה"פרווה", כשבהתחלה זה היה מגש פירות כמו פסיפלורה, אננס, אבטיח ועוד, אחריהם מרק פירות עשוי מתפוזים ופסיפלורה, ולסיכום הפייבוריט שלי בגזרת הקינוחים, טורט מכוסה בתותים מתוקים ובסורבה עדין של שקדים, שילוב מצוין.

    כמובן שאת הקפה ליוו צלוחיות מקרונים בצבעים וגדלים שונים שנחטפו בשניות.

    ''

    בתמונה למעלה, תותים עם מקצף שקדים, בתמונה למטה מקרונים שונים

    ''

    מלון "דן אכדיה" הוא מלון נופש לאנשי עסקים, כשבחגים כמו פסח הופך למלון משפחתי שמארח משפחות מהארץ ומחו"ל לנופש ברמה גבוהה ואיכותית. למלון יש גם דף פייסבוק שמעדכן ומוסר אינפורמציה רבה לכל מי שמתעניין, ורשת "דן" היתה הראשונה שאיפשרה גלישה לאתר שלה, עוד בשנת 1995, כולל סיור ווירטואלי והזמנת חדרים אונליין.

    את מיטב מטעמי השפים במלון ניתן לטעום במסעדת המלון "אל בוסתן", מסעדה בסגנון ים תיכוני,

    ואם נוסיף לזה כאמור את הנוף המהמם שמגיע ב"חבילה" נקבל חווית אירוח מושלמת.

    ''

    בתמונה למעלה מסעדת "אל בוסתן" ובתמונה למטה הנוף המהמם מהמלון.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: *יואל* 2011-04-08 11:51:59

      שימי לב שיש לך בהתחלת הפוסט כפלים של מילים בפעמיים

      תודה יואל, תיקנתי. משתגע לי המחשב לפעמים... 

        8/4/11 11:51:
      שימי לב שיש לך בהתחלת הפוסט כפלים של מילים בפעמיים
        8/4/11 11:50:
      יופי של כתבה מחמיאה למלון נהניתי יחד איתכם בחווית הטאפסים אכן ממש מלון יוקרתי מול נוף מושלם