כיצד אתם חותכים ירקות לג'וליאנים ? [צילום גדול] יש המשתמשים במנדולינה או סכין חדה בשביל ליצור פסים ארוכים ודקיקים של ירק. החיתוך דורש מיומנות מסויימת ומידת זהירות בזמן החיתוך. השבוע רכשתי קולפן ג'וליאן (25 ש"ח- זה לא פרסומת: פרטי רכישה במייל) שהכין לי ג'וליאנים של גזר בשניות ממש. כל שיש לעשות זה לנקות/לקלוף את הירק ולהשתמש בקולפן כמו בכל קולפן אחר. רצוי לבצע את פעולת 'הקילוף' מעל קערה רחבה . מה חדש במוצר ? הקולפן נאה לשימוש , צבעוני ומצוייד בלהב חד ומשונן (ולא להב חלק כמו בקולפנים רגילים) . אוחזים בידית האחיזה ומעבירים את הקולפן על הירק מלמעלה למטה. בצילומים הבאים ניתן לראות את התוצאה. מה לעשות עם הג'וליאנים , של גזר למשל- טריים - כתוספת לכל סלט /מנה או לקישוט. להוספה לתבשיל 'מוקפץ'. כתוספת צבע וטעם למנה בזמן/אחרי הבישול. לנישנוש .. להקפצה בבוק: לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הג'וליאנים של הגזר ולבחוש במשך דקה.
![]()
![]()
![]()
![]() בצד ימין הגזר לפני ההקפצה , משמאל לאחר דקה אחת של הקפצה בווק בשמן זית :
![]() גם היא נהדרת: יסמין לוי
![]() |
תגובות (7)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תקופה כזאת בחיים. את יודעת...
יש סלט בג'ירף די דומה עם רצועות דקיקות של חזה עוף. החלק החזק בו הוא רוטב חמאת בוטנים מופתי. אני חושב שיש בו מעט קארי אדום וג'ינג'ר. בכל אופן, יש ירקות בג'ולייאנים ומעט רצועות פלפל אדום. משהו מאד פראש ומעורר
אני חושב שקראתי פעם על נסיון להכין תחליף פסטה מג'ולייאנים. כשאני רוצה פסטה אני צריך פסטה עם כל המשמעויות - פחמימות וכו'