עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תעשה לי ג'וליאן (קולפן ג'וליאן - פטנט מוצלח)

    7 תגובות   יום שבת, 26/3/11, 12:31

    כיצד אתם חותכים ירקות לג'וליאנים ? [צילום גדול]

    יש המשתמשים במנדולינה או סכין חדה בשביל ליצור פסים ארוכים ודקיקים של ירק. החיתוך דורש מיומנות מסויימת ומידת זהירות בזמן החיתוך. השבוע רכשתי קולפן ג'וליאן (25 ש"ח- זה לא פרסומת: פרטי רכישה במייל) שהכין לי ג'וליאנים של גזר בשניות ממש. כל שיש לעשות זה לנקות/לקלוף את הירק ולהשתמש בקולפן כמו בכל קולפן אחר. רצוי לבצע את פעולת 'הקילוף' מעל קערה רחבה .

    מה חדש במוצר ?

    הקולפן נאה לשימוש , צבעוני ומצוייד בלהב חד ומשונן (ולא להב חלק כמו בקולפנים רגילים) . אוחזים בידית האחיזה ומעבירים את הקולפן על הירק מלמעלה למטה. בצילומים הבאים ניתן לראות את התוצאה.

    מה לעשות עם הג'וליאנים , של גזר למשל-

    טריים - כתוספת לכל סלט /מנה או לקישוט.

    להוספה לתבשיל 'מוקפץ'.

    כתוספת צבע וטעם למנה בזמן/אחרי הבישול.

    לנישנוש ..

    להקפצה בבוק:

    לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הג'וליאנים של הגזר ולבחוש במשך דקה.

    ''

    ''

    ''

    ''

    בצד ימין הגזר לפני ההקפצה , משמאל לאחר דקה אחת של הקפצה בווק בשמן זית :

    ''

    גם היא נהדרת: יסמין לוי

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/3/14 15:20:
      איפה ניתן לרכוש את הקולפן?
        27/3/11 22:46:
      יופי של פטנט. אכתוב לך. וימין לוי היא אדירה! תודה שהבאת אותה ו* לאה
        27/3/11 10:18:

      צטט: בלוג אוכל 2011-03-26 20:40:28

      למה אתה לא מבשל לאחרונה ?.. התלהבתי מהקולפן בעיקר מהסיבה שאינני חותכת ג'וליאנים דקים ויפים עם סכין .. הקולפן כייפי לשימוש . השילוב של גזר-מלפפון-צנון נקרא מושלם. לא הכנתי מוקפץ , רק הקפצתי כמות קטנה של גזר -זו שבצילום למשך דקה ע"מ לראות איך מתקבל גזר מוקפץ. בספר החדש של 2 האחיות שמבשלות לג'ניפר אניסטון - THE FAMILY CHEF יש רעיון להכין 'ספגטי ירקות' , ע"י חיתוך ירקות לג'וליאנים : 2 גזרים זוקיני אחד ירוק ואחד צהוב מקפיצים דקה (ללא שמן) ואז מתבלים בשמ"ז ומקפיצים עוד דקה-שתיים. לתבל במלח ופלפל שחור.לתבל בעלי בזיליקום. (הרעיון מכתבה במגזין "את" מ 11.1.11 בו הכתבת מנסה מתכונים מהספר ונשארת רעבה..) תודה יאיר.

       

      תקופה כזאת בחיים. את יודעת...

       

      יש סלט בג'ירף די דומה עם רצועות דקיקות של חזה עוף. החלק החזק בו הוא רוטב חמאת בוטנים מופתי. אני חושב שיש בו מעט קארי אדום וג'ינג'ר. בכל אופן, יש ירקות בג'ולייאנים ומעט רצועות פלפל אדום. משהו מאד פראש ומעורר

       

      אני חושב שקראתי פעם על נסיון להכין תחליף פסטה מג'ולייאנים. כשאני רוצה פסטה אני צריך פסטה עם כל המשמעויות - פחמימות וכו' מגניב

       

       

       

        27/3/11 09:15:
      לאמא שלי יש את קולפן הגוליינים של טאפרוור כבר כמה שנים והיא ממש מאוהבת בו. לעומת זאת אני לא ממש מחבבת, כל פעם שאני נוגעת בו הולכת לי אצבע אחרת :-)
        26/3/11 22:00:
      נהדרת יסמין. תודה. והקולפן נראה משהו. אך ללא מקצוענית כמוני פומפיה תעשה את העבודה :) הצילומים נפלאים :)
        26/3/11 20:40:
      למה אתה לא מבשל לאחרונה ?.. התלהבתי מהקולפן בעיקר מהסיבה שאינני חותכת ג'וליאנים דקים ויפים עם סכין .. הקולפן כייפי לשימוש . השילוב של גזר-מלפפון-צנון נקרא מושלם. לא הכנתי מוקפץ , רק הקפצתי כמות קטנה של גזר -זו שבצילום למשך דקה ע"מ לראות איך מתקבל גזר מוקפץ. בספר החדש של 2 האחיות שמבשלות לג'ניפר אניסטון - THE FAMILY CHEF יש רעיון להכין 'ספגטי ירקות' , ע"י חיתוך ירקות לג'וליאנים : 2 גזרים זוקיני אחד ירוק ואחד צהוב מקפיצים דקה (ללא שמן) ואז מתבלים בשמ"ז ומקפיצים עוד דקה-שתיים. לתבל במלח ופלפל שחור.לתבל בעלי בזיליקום. (הרעיון מכתבה במגזין "את" מ 11.1.11 בו הכתבת מנסה מתכונים מהספר ונשארת רעבה..) תודה יאיר.
        26/3/11 20:19:
      קיבלתי פעם במתנה בעקבות פעילות בפייסבוק. שוכב באריזה המקורית על המדף. כמעט ולא מבשל לאחרונה. פעם הייתי מכין פלוב בוכרי ושם צריך כמות של גפרורי גזר. מאמין שזה יעשה את העבודה בצורה מושלמת. מתאים גם לסלט אסייתי - גזר, מלפפון, צנון. איך יצא המוקפץ?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין