עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    יסינראל

    תגובות (13)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    RSS
      24/3/11 19:41:
    נו, תבואו. אקח אתכם בשמחה ל-798 כמו שלקחתי את ערן, ואיריס בטח תזמין לארוחה...
      24/3/11 15:41:
    שושן, מתחשק לבוא לסין, ולו רק בגלל האוכל! כל טוב, עמוס.
      24/3/11 08:47:
    ע.ל. יקרה, תודה על התגובה המפרגנת. את הסטאז' עשיתי אצלך, אשפית ראשית
      23/3/11 20:47:
    ע.ל. תודה שושנית, איזה פוסט מלא ריחות, צבעים וטעמים, לדעתי את פוצחת בקריירה חדשה (ומפתיעה - למי שמכיר אותך כמוני ) של כתיבה על אוכל, המלצות על מסעדות וגילויי פינות ניסתרות - לאוהבי ומעריצי אוכל טוב וטעמים חדשים. מה דעתך? תודה, נהנים ומתמוגגים מתיאורייך. ע.ל.
      23/3/11 11:28:
    תודה גם לך, למדנית. בנושא האוכל מגיעות תודות לאיריס שהראתה לי מה זה מטבח ישראלי-סיני בבייג'ינג וכמובן לאין-ספור המסעדות כאן ולנדיבות האירוח והמנות.
      23/3/11 10:22:
    איזה פוסט מעורר תיאבון. תודה!
      23/3/11 09:10:
    בהחלט צריך עומק תרבותי והבנה רחבה בכדי לעכל ולהכיל את הנסיבות שהביאו להתפתחותו של המטבח הסיני...
      20/3/11 07:02:
    בעניין הצורה: אוזניים בעיניים הפורימיות שלי הן, ככל הנראה, בעיני הסינים ירח המזכיר את צורתם של מטילי הזהב העתיקים, קרי: סמל למזל כלכלי טוב. אני מקווה, אבו טהיר, שאסוציאציה מוזהבת זו תשפר ת'תיאבון. בכל מקרה, תודה על המשוב, עלהתגובה ועל הכוכב.
      20/3/11 05:18:

    האמת היא שזה לא עושה אותי רעב בגרוש

    אבל אני כן נהנה ומתרשם מן הצבעוניות,

    העמלנות, האנרגיה הטובה

      20/3/11 03:39:
    וואלה, אלדד, דיאטה בחג? תחשוב שזה אוזני המן :D
      20/3/11 02:03:
    זו היתה טעות גדולה מצידי שנכנסתי עכשיו על הבוקר לקרוא את הפוסט הטעים הזה, כל בלוטות הרוק שלי נכנסו לפעולה מיידית וללא כל שליטה ונהייתי "מת מרעב" 0. רק שמונה בבוקר, שושן, מה עשית לי... בלית ברירה, אני אוציא עכשיו את שקית החירום של הדמפלינג מהפריזר (שאני מאמין שיש כזו לכולם כאן בבייגי'נג)... אני הולך לאכול, הלכה הדיאטה.
      19/3/11 18:53:
    יאמי, את הכיסונים האלו אפשר לאכול כמו גרעינים. צרה גדושה וטעימה. שמור על הבריאות, מולי אופיר! שושן
      19/3/11 18:31:
    שאפו. נעשיתי רעב
    0

    יש פה ריח של בית – אוכל סיני-ישראלי בבייג'ינג

    13 תגובות   יום שבת, 19/3/11, 17:33

    אין פה בבייג'ינג הרבה דירות שמקבלות את התואר "בית". כשנכנסים לבית של איריס ורוני אברהם יש ריח של בית ישראלי בסין. הכור שמפעיל את האוויר הריחני דולף מהמטבח.

    לא ראיתי מטבח דומה לו במגה-עיר הזאת. שני מקררים, ספרייה של כמאה ספרי בישול, משטח עבודה כ"דרך עודנה נפקחת לאורך" [נ' אלתרמן], תנורים ושאר מכשירים, כלי עבודה, כלים נאים, ימ"ח של תבלינים, מטמוני כיבודים.  

      

    ''
     

      

     

    ''

     

     

    הבישול של איריס הוא צירוף ייחודי של אומנות ועמלנות. יישות נבצרת מבינתי, כמי שחיה מבחירה בדירה ללא מטבח.

     

    בקטנה

    סוג האוכל: ישראלי-סיני-מזרחי-מערבי מעורב. גם זה סוד הייחוד.

    תפוצה: המוזמנים הרבים לארוחות "אצל איריס ורוני"; באי בית חב"ד שאיריס מבשלת/אופה לכבודם בעתות חג; החברים של דור, עמית ושירה – הילדים של איריס ורוני - שזוכים לפול-בורד: לינה + ארוחות חד-פעמיות בחייהם, ורוצים להשתקע בחברתם.

     

    ציטוטים

    בטלפון. אני: "איפה את?" איריס: "במטבח. הרמתי שני סירים של ממולאים. גמרתי כבר שני סירים של קובה. אחד לדנה, שאני תיכף אביא לה". אני: "מה נשאר מאתמול?" איריס: "היה פלפל ממולא, היה קובה ונגמר, אורז היה ונגמר, דגים כמעט ולא נשאר, סלטים נראה לי מצב של חצי, והיום אני אעשה...".  

    העוזרת הסינית [האיי] של איריס: "את זה הלכתי הביתה ועשיתי והבת שלי אהבה".

     

    איך הגיעה איריס לסין: רוני אברהם, בעלה של איריס, נציג של יצחק תשובה לענייני בנייה בסין. הם כאן כבר למעלה משלוש שנים.

     

    מתכון סינו-ישראלי: כיסונים [קרפלך] ודמפליג יילכו יחדיו

    לא נריב כאן. הסינים בטוחים שהג'יאו-זדה [דמפלינגס בשפת הזרים] הוא המצאה שלהם. היהודים מאמינים שהקרפלך [ביידיש: קרעפלעך] משלהם. מרקו פולו לא בעסק, כמו בסיפור על הנודלס / ספגטי, ולכן מצב תיק"ו בסוגייה זו. אצל איריס נוצרה הכלאה סינית-יהודית והכלאה מזרחית-מערבית. ארבע כנפות תרבותיות כורכות את התבשיל שלה.

     

    המְלִית שלה מכילה: בצל קצוץ, עירית, כוסברה, בשר טחון, פטריות קצוצות, צנוברים [איפה זה ואיפה הכיסונים הממולאים למצער בתפוחי אדמה שהכרתי בישראל?!]. מלית חלופית וממזרית מכילה: חזה עוף קצוץ ומטוגן עם בצל ועם גרגירי חומוס מעוכים ומבושלים בצירוף כמון.

     

    רכיבי הרוטב: בצל קצוץ, פטריות וקשיו מטוגנים, ערמונים קלופים, רוטב סויה וסירופ מייפל. זה רוטב, זה? זה מעדן אלים בפני עצמו! רחוק מרוח החסכנות הסינית.

     

    הצבעים: מרקחת מאוזנת של כהות ובהירות.

     

    המרקם: מיגוון מדורג של רוך.    

     

    ''

     

     

    "הילדים שלי מתעלפים עם זה.", אומרת איריס בעליזות בלונדינית זוהרת.  

     

    הערה אישית: עבור הכיסונים הממולאים בחומוס ובחזה עוף נראה לי שגיבורי אומות ימשיכו למכור את הבכורה.

     

    המלצה על מסעדת דמפלינג טובה, מגוונת, זולה, במרחק ביס משגרירות ישראל [באותו רחוב, אבל פנו לכיוון דרום. עשר דקות הליכה, בצד המערבי של הרחוב. טלפון: 65864967. פתוח: 11:15–22:15].

     

    מאוזני המן לאוזני דרקון

    אין אוזניים לדבר, אבל בעיניי הג'יאו-דזה שאוכלים כאן הם דימוי קולינרי לאוזני הדרקון, גיבור התרבות המקומית. לא ככה? עם זאת לא תמיד מקפידים על צורת אוזן. מסעדות יוקרתיות משקיעות בהם שעות פיסול. הנה מנה בדמות להקת ברווזים שאכלנו בשיאן בטיול מאורגן של האוניברסיטה.

     

    ''

     

     

    המטבח הסיני

    כתבו עליו רבות. כל מי שחי כאן מתקרב אליו ונסוג ממנו במקצב משלו. צריך עומק תרבותי כדי לעכל אותו והבנה רחבה של הנסיבות שרקחו את המטבח הסיני ואת נוהגי האכילה והשתייה. האוכל הסיני הוא טקסט מפוענח חלקית על פני מגילה ארוכה. לפעמים אני מביטה בייצוגים הקיצוניים שלו ולאוו דווקא מתנסה בעצם העניין. הנה שתי דוגמאות. האחת, רגלי עוף, מאכל אהוב שהוגש לנו בחתונה בצ'ינגדאו. השנייה, דמפלינגס קיסריים בציפוי בצק דק-דק ומזוגג שמוגש במסעדה עם תפאורה קיסרית באזור היידיאן, חמש דקות נסיעה מהאוניברסיטה.

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     וברוח מגילת אסתר

    אני מניחה שאיריס היתה אומרת על הג'יאו-זדה שאכלתי היום בקפיטריה שבאוניברסיטת פקינג [28 כיסונים תמורת 6.80 יואן/3.69 ש"ח]: "וכדי ביזיון וקצף", אבל אני, אני לא אסתר המלכה.

     

      

    ''

     

     

     

    הפוסט פורסם לראשונה באתר סין http://www.china.co.il/?CategoryID=1010

    דרג את התוכן:

      ארכיון

      פרופיל

      יסינראל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין