עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    (יא) בעבע (אתה) הראשון שלי -עוגיות תמרים עיראקיות לפורים

    13 תגובות   יום רביעי, 16/3/11, 23:48

    חם , חם מהתנור ..עוגיות בעבע בתמר. פעם ראשונה שלי , וזה טוב ..

    "בעבע" הוא קורא להן . כך סיפר לי יקירי על החבר מהצבא .באותו היום החבר קיבל חבילה נוספת מהבית מלאה בעוגיות התמרים הללו ...

    מתברר שהחברה בבה"ד חטפו לו את העוגיות . ואני ששמעתי כמה טעימות הן ולא דומות לשום דבר אחר טעים שאכל ביקשתי מתכון . עבר זמן , השרות שמה כמעט תם וביקשתי שוב..

    בערב לא חגיגי במיוחד הוא שלף אותו מהקידבג הגדול... כתוב בכתב יד של אימא של ... היום ניגשתי להכין.

    להכין בעבע תמרים עיראקיות בפעם הראשונה.

    ''

    המתכון כלל רשימת מרכיבים מדוייקת להפליא ,הוראות הכנה היו בסיסיות בלבד. המרתי (נעשה שימוש בשמרים טריים, מרגרינה וכד')  חילקתי , מדדתי זמן .. הבצק הוכן במיקסר והיה נהדר . התמסר לידי, רך ולא דביק ונעים כל כך. התפחתי את הבצק פעם אחת למרות שלא צויין במתכון. לאחר מכן קרעתי מהבצק חתיכות ,שיטחתי ומלאתי במלית תמרים..

    ההרגשה הנפלאה שנסיון ראשון מתקבל באופן מוצלח כל כך ! 

    ''

    סגרתי לכדור. שיטחתי ושמתי בתבנית. כל בעבע נמרחה בביצה טרופה, נדקרה כולה במזלג ונזרתה בשומשום.

    את התבנית הראשונה הכנסתי לתנור והשומשום נשכח על השיש. פתחתי בחטף את התנור, וזריתי בשומשום את הבעבעות שהיו קרובות לדלת .. סגרתי מיד שלא יברח לו החום....

    התבנית נכנסה לתנור והוצאה בדיוק 15 דקות לאחר מכן , הריח קרא לי , ממש כך.

    ''

    הכנתי מחצית הכמות מהמצויין במתכון (במתכון המקורי נעשה שימוש בקילו קמח , כל המרכיבים חולקו לחצי), התקבלו כ- 12 בעבעות גדולות יחסית.

    אימצתי בחום את המתכון ותכף יכתב בגירסא מהירה שתצליח לכל אחד בבית גם.

    ''

     

    בעבע תמרים - עוגיות תמרים עיראקיות

    החומרים:

    1/2 קילו קמח רגיל = 500 גרם

    50 גרם חמאה רכה (במקור מרגרינה)

    1/4 כוס שמן (60 מ"ל)

    1/4 כוס סוכר לבן = 50 גרם

    2 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם (או רבע חבילה שמרית=שמרים טריים בגרגירים)

    קורט מלח

    כוס מים חמימים (פחות כ- 20 מ"ל)

    מלית:

    תמרים או ממרח תמרים (לכמות בצק זו יספיק חצי מיכל כ - 220 גרם של ממרח תמרים)

    למריחה:

    1 ביצה טרופה עם מעט מאוד מים (אין שימוש בכל הביצה)

    לזרייה:

    מעט שומשטם

    אופן ההכנה:

    להכניס לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המים.

    לערבב ,לצקת את המים בהדרגה וללוש דקות אחדות לבצק חלק ואחיד .

    הבצק נהדר וישאיר את קערת המיקסר והמלוש נקיים לגמרי.

    להתפיח את הבצק , אפשר בקערת המיקסר במשך כשעה  (אל תצפו לתפיחה גדולה מאוד,אלא מתונה ,זה בסדר).

    יצירת הבעבע:

    אין צורך ללוש את הבצק התפוח, אלא רק להוציא מהקערה למשטח עבודה ולשטח מעט עם כף היד.

    ליטול מהבצק חתיכות, לשטח , לשים במרכז כפית מלאה ממרח תמרים (או תמרים קצוצים) , לסגור לכדור (להדק קצוות שהמלית לא תברח) .

    לשטח כל בעבע  (אפשרי עם מערוך קטן) ולהניח בתבנית גדולה.

    להמשיך באופן זה עם כל הבצק.  הכמות תספיק ל - 2 תבניות אפייה.

    להבריש כל בעבע בביצה הטרופה.

    לחורר במזלג ולפזר שומשום (או קודם לפזר שומשום ואח"כ לחורר במזלג)

    אין צורך להתפיח.

    להכניס לתנור חם שחומם מראש בחום 200 מעלות צל'.

    לאפות כ- 15 דקות . המאפה המוכן יהיה זהוב היטב .

    ''

    חני הראל מרץ 2011

     

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/3/11 17:37:

      צטט: חנן הראל 2011-03-17 09:26:05

      כל האפליקציות בעולם ואפילו אחת לא מצליחה להעביר לקצה השני של המחשב מעט מהדבר הזה שנראה כה נפלא

       

      תודה ענקית .

        19/3/11 10:05:
      טעים :) חג שמח
        19/3/11 09:59:
      אח יא בעבע :)
        19/3/11 09:49:
      מעולה...טעים כל השנה..
      אחלה ניראה ממש טוב
        17/3/11 17:17:
      יופי של עוגיות. אהבתי.
        17/3/11 09:26:
      כל האפליקציות בעולם ואפילו אחת לא מצליחה להעביר לקצה השני של המחשב מעט מהדבר הזה שנראה כה נפלא
        17/3/11 06:24:
      כמה יפים הם וכמה פשוטים להכנה. חני, מה יתאים במקום תמרים? (למי שיש רגישות לתמרים). אשמח לקבל לרעיונות ממך. תודה רבה ובוקר בעבעי :-)
        17/3/11 01:32:
      ממממממ...מדפיסה.
        17/3/11 00:43:
      תודה רבה , גם אני לא ידעתי עד הלילה .. פורים שמח
        17/3/11 00:38:
      עוגיות נפלאות, לא ידעתי שהן כל כך קלות להכנה . תודה
        17/3/11 00:33:
      יקירתי תודה רבה , אפשר לכבד אותך בבעבע כזה עם תמרים ? לא הכרתי את העוגיה קודם לא ידעתי אפילו מה צורתה, אבל הסתקרנתי .. המתכון בגירסא הזו מאוד שפוי קלוריות, לילה טוב :)
        17/3/11 00:28:
      התרגשתי..... אמא שלי כשהיתה בריאה, לא רק את זה היתה מכינה, גם במילוי גבינה וקוקוס ,,,,,,,,, ובוטנים עם הל... אוי כמה געגוע, דמעות דמעות... כמה שזה טעים ומשמין!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין