עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגיות המעמול (היום גם בג'רוזלם פוסט):

    14 תגובות   יום שלישי, 15/3/11, 18:14

    הג'רוזלם פוסט החזיר אותי כמעט 6 שנים אחורה בזמן. אז הכנתי לראשונה עוגיות מעמול. לא היה ברשותי צובטן או את כף העץ המדוגמת אבל העוגיות העגולות היו שוות, מאוד. לפני כשבוע התקבלה בקשה של הג'רוזלם פוסט לפרסם את המתכון שהכנתי אז לקראת פורים הקרוב . הסכמתי . הם צרפו לכתבה גם אחת מהתמונות הקטנות .

    אני שמחה לשתף אותכם בעוגיות הטעימות הללו. לדעתי יצאו מוצלחות גם עם ממרח תמרים מוכן , דבר שייקל על עבודת ההכנה.

    המתכון המקורי

    הכתבה בג'רוזלם פוסט

    -

    עוגיות מעמול

    ל- 24 יחידות
    בצק: 
    חצי כפית שמרים יבשים (1.5-2 גרם)
    1/4 כוס מים חמימים
    1 ביצה  L 
    115 גרם חמאה מומסת, פושרת
    כף מי ורדים או מי פריחת תפוז
    1.5 כוסות סולת
    2 כפות סוכר
    רבע כפית מלח
    1 כוס קמח = 140 גרם
    -
    חלב להברשת המעמולים לפני האפיה

    מלית:
    3/4 כוס עד כוס תמרים קצוצים דק מאוד רצוי מג'הול או אחרים רכים
    3 כפות סוכר
    כפית וחצי מי פריחת תפוז-לא חובה 
    כפית וחצי מי ורדים
     
    ההכנה:
    את הבצק ניתן להכין ידנית בקלות:
    בקערה גדולה להמיס שמרים במים החמימים, להוסיף מי ורדים, ביצה וחמאה פושרת (מומסת),
    להוסיף בבחישה סולת.
    להוסיף סוכר ומלח ולבחוש היטב.
    להוסיף קמח , לערבב עד יצירת בצק (אני לשה אותו דקה או שתיים)
    לכסות ולהניח לשעה (הבצק תופח מעט)
    את חומרי המלית ניתן להכין ידנית:
    לקצץ דק מאוד או במעבד מזון
    יצירת המעמולים ואפייה:
    לחמם תנור לחום בינוני 175 .
    ליטול כמות של כף בצק , לגלגל לכדור , לשטח דק לשים כפית מלית לסגור.
    לכדרר לכדור , לדקור ולשים בתבנית.
    להמשיך ליצור את כל העוגיות באותו האופן.
    ניתן להכינם מאורכים, להבריש כל אחד במעט חלב.
    כל המעמולים יכנסו לתבנית הגדולה של התנור (בשורות של 4 על 6 )
    לדאוג למרחק בינהם .
     לאפות 20-25 דקות בתנור החם -175 מעלות
    להוציא ולצנן על רשת.
    ניתן לאבק באבקת אבקת סוכר.
    לשמור בכלי אטום .


     ''צילומים ישנים:
    ''''''''''


     ''''''''
    ''''''''


     
     
     
     
     
     
     
     
    -
    -
    -
    -
     -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    מתכון לאוזני המן ע"פ עודד פלג- רשת "קפולסקי" ,הכנתי זה טעים.
    חומרים:
    230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    350 גרם קמח
    100 גרם סוכר
    90 גרם שמנת מתוקה
    5 גרם אבקת אפיה
    סוכר וניל/תמצית וניל לפי הטעם

    אופן ההכנה:
    מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה עד שהיא נבלעת בתוך החמאה.
    מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים ממש מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר.
    מוציאים את הבצק לשולחן ועוטפים בניילון נצמד.
    מקררים לילה במקרר.
    מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטר על שולחן מקומח בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ 7-8 ס"מ.
    מזליפים את המילוי או מניחים מעט בעזרת כפית.
    סוגרים את אוזן ההמן .
    אופים ב- 170 מעלות כ – 17 דקות לערך.
    לאחר קירור מלא, מומלץ לפזר אבקת סוכר ולאחסן בכלי סגור לא יותר מ- 10 ימים.
     
    צילומים מלפני 4 שנים:
     

    ''''''

       
    מלית שוקולדית לאזני המן : לערבב 1/4 כוס סוכר עם 5 כפות קקאו איכותי + כ-2 כפות שמנת חמוצה .אפשרי לשים שמנת חמוצה שמנה יותר . ואז לשים רק 3 כפות סה"כ. אפשר להוסיף רבע כוס אגוזים טחונים.

    ''

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/3/11 22:56:
      תודה רבה חברים, פורים שמח ושבת נפלאה .
        18/3/11 09:31:

      איזה מתכונים!!!!!!!
      תודה תודה תודה
      אמי ז"ל הייתה מכינה מעמול מבצק על בסיס מרגרינה ללא שמרים וזה טעיםםםםםםםםםםם אוי כמה שאני מתגעגעת..
      חג שמח יקירה
      כייף לפתוח את הפוסטים שלך
      באהבה רבה
      דליהנשיקה

       

        17/3/11 23:30:
      כל הכבוד , איזה מתכונים!!
        17/3/11 01:01:
      תודה רבה חברים
        16/3/11 10:38:
      תודה רבה על השיתוף. עוגיות טעימות...
        16/3/11 07:48:
      מעמול תמיד נשמע לי מסובך ומפחיד. תודה על ה'הפשטה'. אנסה בקרוב.
        16/3/11 06:53:

       

      גם אופה וגם הכי יפה!
      פורים שמייח ומתוק נשיקה

        15/3/11 22:20:
      יאמי חניתה, יאממממייייייייי................
        15/3/11 20:00:
      תודה רבה
        15/3/11 19:05:

      משקיענית, כרגיל.

      תודה.

        15/3/11 18:50:
      תודה ישראל, אשמח לשמוע על גרסאות נוספות/חדשות לי פורים טעים !
        15/3/11 18:37:
      אצלנו מעמול מילאו באגוזים ומארוד בתמרים אבל אשמח לטעום גם אחרת פורים טעים ומלא קלוריות
        15/3/11 18:35:
      תודה גדולה , אני לא עוצרת .. :)
        15/3/11 18:25:
      מה שנאמר סחטיין עליך ואל תעצרי בשום שפה :) ניראה לי הסינים רק מחכים למעמולידה ושאר מטעמיך :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין