עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    החיים האלכוהוליים שלי

    5 תגובות   יום שני, 14/3/11, 00:14

    ''

    1980 נולדתי. בשוויץ, אבל זה ממש לא קשור לפה.
    1995 אני והחבר'ה נתקלנו לראשונה באלכוהול. נפגשנו כל החבר'ה בבית של מישהו כשההורים שלו לא היו בבית. החבר'ה השתכרו בפעם הראשונה, אני לא הייתי מוכן לגעת באלכוהול. הייתי חנון למופת.
    1998 אני מתחיל לשתות אלכוהול לראשונה בחיי הבוגרים. זה התחיל באאוטסיידר – שיכר תפוחים שייצרו "סיידר הגליל". נשארתי חנון למופת.
    1998 הצבא מתקרב ואיתו האלכוהול. אני משתגע ושותה קורונה.
    1998-2001 בצבא. אני שותה כל מה שיש. בעיקר טקילה זולה וספרייט.
    2002 אני עושה קורס ברמנים ומתחיל לעבוד. אני חדור מוטיבציה ליישם את כל הקוקטיילים שלמדתי בקורס ועושה מהפכה בבר המקומי. הדגש עובר לקוקטיילים ואני מתחיל לרקוח משקאות צבעוניים בעלי מתח רווחים גבוה.
    2002.5 האחראי בר מתחיל להביא לבר משקאות איכותיים יותר, עם דגש על וויסקי סינגל מאלט (וויסקי שכולו עשוי שעורה, וכולו נרקח מסוג וויסקי אחד). הוא אומר שאני אפסיק עם הקוקטיילים הזולים ואני אנסה וויסקי. אני הולך על "בלאק בוש" עם קוביית קרח אחת. הוא צדק, אני טעיתי.
    2009 לאחר שנים של שתיית וויסקי, אני טועם לראשונה את הסינגל מאלט הראשון שלי בחתונה של חברים – גלנפידיך 12. אני מתאהב מחדש.
    25.08.2010 – לילה לפני החתונה שלנו. אני יוצא לבר עם אחי והוא מזמין אותי לוויסקי הכי יקר ששתיתי מאז – גלנפידיך 15 (המספר מציין את מספר שנות היישון המינימליות). הוא טוב. מלאכיות לא התעלסו לי על הלשון או משהו בסגנון, אבל זה וויסקי טוב.
    03.08.2011 – אני משתתף בטעימות וויסקי של חברת הכרם, בהנחיית מנהל ההדרכה גל יניב. אני מגלה את הוויסקי מחדש.

    ''


    ביום חמישי שעבר התכנסנו כמה בלוגרים לטעום וויסקי. משימה קשה, אבל מישהו חייב לקחת אותה על עצמנו. כמובן שהתנדבנו. הגענו לבית קפה שכונתי בחולון, עם טעם של פעם. "אצל רותי ורמה" שמו. שם ערכו לנו שולחן עם כמה נשנושים קטנים לרפד את הבטן. גבינה צהובה, חמוצים, ופוקצ'ה טובה. עכשיו היינו מוכנים להקשיב להדרכה על הוויסקי הסקוטי.

    ''


    התחלנו בלשמוע את סיפור חייו של וויליאם גרנט, שפתח את המזקקה שמייצרת את גלנפידיך (בתרגום לעברית – עמק האיילים) ואת גרנט'ס. על ייצור של וויסקי ועל ההבדל בין בלנדד לסינגל מאלט (שבעבר חשבתי שההבדל הוא שסינגל מאלט מיוצר מחבית וויסקי אחת). בלנדד אומר שהוויסקי הוא שילוב של מאלט וויסקי וגריין וויסקי (וויסקי זול יותר שבד"כ מיוצר מחיטה). אם אתם רוצים לקרוא עוד על וויסקי, יש כתבה מעולה של שגיא קופר כאן.

    את הוויסקי שלי אני שותה עם קוביית קרח אחת בלבד. יותר מזה, מזהם את הטעם של הוויסקי והופך אותו לבלתי ניתן לשתייה. פעם כשמישהו היה טועם וויסקי לראשונה, היו נותנים לו את זה בכוס מלאה בקרח – לדלל את הטעם. זה עוול גדול, כי וויסקי בכוס מלאה בקרח באמת אי אפשר לשתות. בטעימת וויסקי עלינו רמה ונפטרנו מהקרח. שלוק אחד של הוויסקי נקי, ושלוק נוסף אחרי שמוסיפים לו ממש מעט מים מינרלים – לפתוח את הטעמים. וזה עובד. אומנם הפעם האחרונה ששמעתי על להוסיף מים מוויסקי הייתה בקורס הברמנים, אבל זה באמת עושה טוב לוויסקי. בכל זאת, בואו נשמור על פרופורציות. אני עדיין אזמין את הוויסקי שלי בבר עם קוביית קרח אחת. גם ככה נהייתי פלצן...

    אז מה טעמנו?

    ''


    גרנט'ס שרי קאסק  וגרנט'ס אייל קאסק – לקחו את מותג הבלנדד "גרנט'ס" ונתנו לו להתיישן גם בחביות שונות – בחבית יין פורט ובחביות בירה, בהתאמה. לשרי קאסק יש כצפוי טעם מתוק יותר והוא נותן תמורה מעניינת יותר לוויסקי מהרמה הבסיסית. האייל קאסק נשמע מגניב על הנייר, אבל היה לי קשה לטעום הבדל ממשי שמייחד אותו מוויסקי אחרים.

    גלנפידיך 12 – הסינגל מאלט האהוב עליי (אולי בגלל שאני לא שותה הרבה סינגל מאלטים אחרים). טעמים חזקים (לא כמו של הוויסקי האיריים החלשים יותר) ובכל זאת מחליק בגרון בצורה נפלאה. מומלץ ביותר

    גלנפידיך 15 – זה וויסקי שמטרטרים אותו לא מעט. הוא שוהה בלא פחות מ-3 חביות עץ שונות, כל אחת עם טעמים שונים. חבית הפורט נותנת לו סיום מתקתק. חלק מהטועמים בחדר מאוד אהבו את זה. חלק טענו שזה הופך אותו למשקה יותר נשי.

    גלנפידיך 18 – משקה עם צבע זהוב עמוק. וכצפוי עם עליית הרמה, הטעמים מגוונים יותר והמשקה מחליק טוב יותר בגרון.

    לסיום טעמנו את הוויליאם גרנט 25 שנה. בלנדד שמינימום היישון שלו היה 25 שנה ואותו נמצא לרוב רק בחנויות דיוטי פרי. הקהל שלו מצומצם וייחודי ולכן גם לא נוכל למצוא אותו בארץ. זה וויסקי בעל טעם מפנק שיורד בגרון בלי לצרוב אותו. או כמו ששמנת טענה – "זה הוויסקי היחידי שאני מסוגלת לשתות."

     


    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/3/11 16:01:

      כתוב יפה ושנון. לשמנת כנראה יש טעם יקר...
      אחי, נראה לי שהסתבכת עכשיו... :)

       

       

        14/3/11 15:09:
      גם אני נולדתי בשוויץ, וזה עוד פחות קשור לפה...
        14/3/11 11:53:

      צטט: לוחש לסירים 2011-03-14 11:38:30

      פוסט מקסים ביותר.

       

      תוגה על התגובה ותודה על ארגון ערב מהנה ביותר!

        14/3/11 11:38:
      פוסט מקסים ביותר.

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין