עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגת השבוע של ג'יימי אוליבר(גם שלי) פרג לימון ושקדים- מומלצת

    9 תגובות   יום ראשון, 13/3/11, 01:07

    לקראת סוף השבוע חיכה לי במייל הניוזלטר החדש של ג'יימי אוליבר. למהפכת המזון שלו נוסף בעת האחרונה אתר חדש וגם קומונת מעריצים ברשתות חברתיות. האיש עושה עבודה טובה. לעיתון המקוון צורף קישור לעוגה חדשה . כך כותב השף אודות העוגה :

    "A great family treat for Easter weekend!"

    צילום של פרוסת עוגה מנומשת עם פרג ומעל תלולית קרם פרש כיכב מעל המתכון. על פניו, מי לא הכין או אכל עוגות פרג עם לימון ?..

    בחינה נוספת של המתכון הריצה אותי למטבח .הרכב העוגה שונה מרגיל. נאלצתי לאלתר מעט מכיון שלא כל המרכיבים נמצאו במזווה . 20 דקות לאחר שהעוגה נכנסה לתנור הורגש ריח נעים במטבח שנמשך לאורך כל זמן האפיה.

    ''

    הערות:

    - העוגה קטנה יחסית ונאפית בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ .

    - העוגה תספיק לפחות ל- 8 מנות גדולות.

    - העוגה מכילה מיץ וזסטים (או גרידה) מ- 2 לימונים וזה מורגש בטעם.

    - העוגה לחה,רכה וטעימה.

    - ג'יימי לא ציין את סוג הפרג כך שהנחתי שהוא מתכוון לפרג שלם ולא פרג טחון.

    - פרג שלם בנוסף לפרג טחון מומלץ לרכוש (במשקל) בחנות טבע/תבלינים. לקראת חג הפורים המלאי שלהם מתחדש- מומלץ לרכוש כמות גדולה יותר ולהקפיא. הפרג השלם יעטר גם את חלות השבת או לחמניות הבייגלה וקרקים מגוונים.

    - לא מומלץ לטחון פרג בבית.

    - העוגה מכילה 4 ביצים מופרדות. את הביצים מומלץ להפריד כשהן קרות ולשמור בטמפרטורת החדר.

    - העוגה נבחשת בקלות ידנית בקערה אחת מלבד החלבונים שאותם יש להקציף במיקסר.

    בצילום תערובת החמאה,סוכר, חלמונים וזסטים של לימון , צהוב לגמרי:

    ''

    - לא היתה ברשותי כל כמות השקדים, החלפתי מחצית הכמות באגוזי מלך.

    - הן את השקדים המולבנים/אגוזים קל לטחון לאבקה במעבד מזון (או לרכוש טחונים מחנות תבלינים/מרכול קרוב)

    - משך זמן האפייה ישתנה בין כל תנור וסוג התבנית . אני קיצרתי את זמן האפייה ב- 5 דקות, זה לא חובה.

    - העוגה מתאימה לחג הפורים ולכל ימות השנה...

    .

    ''

    עוגת שקדים עם לימון ופרג

    החומרים:

    120 גרם חמאה רכה

    120 גרם סוכר לבן (שמתי חצי כוס= 100 גרם) + כף סוכר נוספת להקצפת החלבונים

    4 ביצים L  מופרדות

    מיץ וגרידה (עדיף זסטים ארוכים של לימון -הטעם דומיננטי יותר) מ- 2 לימונים בגודל בינוני

    60 גרם קמח תופח - אני שמתי חצי כוס קמח (70 גרם)  מנופה עם חצי כפית אבקת אפיה

    120 גרם שקדים טחונים (שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך טחונים)

    2 כפות חלב

    75 גרם פרג שלם = כ 4.5 כפות מדידה פרג

    -

    אבקת סוכר

    קרם פרש/קצפת להגשה - לא חובה

    -

    תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    למרוח את התבנית- תחתית ודפנות במעט חמאה רכה (אני גם קימחתי מעט על שכבת החמאה).

    להקרים יחד את החמאה והסוכר.

    להוסיף חלמונים, אחד בכל פעם.

    להוסיף לקערה (בהדרגה)  את מיץ הלימון וגרידת הלימון.

    לערבב פנימה את הקמח ואבקת האפיה , את השקדים ולבסוף את החלב.

    חשוב להימנע מערבוב יתר.

    להוסיף לקערה את הפרג.

    בקערת מיקסר לטרוף את החלבונים (בטמפרטורת החדר). כשמתקבל קצף רך להוסיף כף סוכר.

    להקציף לקצף נוקשה (לא מאוד).

    להעביר כמות קטנה של הקצף לתערובת העוגה ולקפל בעדינות.

    להוסיף בקיפול עדין את יתר הקצף.

    לערבב בתנועות קיפול עד שכל הקצף נבלע.

    להעביר את התערובת לתבנית האפייה וליישר.

    לאפות בתנור החם במשך כ- 45 דקות עד שהעוגה זהובה היטב או עד שקיסם הננעץ בעוגה מתקבל ייבש.

    כשהעוגה צוננת ניתן לאבק באבקת סוכר.

    ניתן להגיש עם קרם פרש או קצפת.

    ''

    צילום ,הכנה וטעימה: חני הראל

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/3/11 11:07:
      תודה על המתכון, בטח הפרג ככה מוסיף לביס :) נשמע טעים מאד. תודה והמשך שבוע נפלא וטוב
        14/3/11 00:35:

      צטט: השף 2011-03-14 00:05:03

      העוגה טעימה

      לדעתי צריך להשתמש בפרג טחון ולא שלם .

      הטעם יהיה יותר טעים ויותר מודגש מפרג מלא

      כו כן קרם פרש אינו קצפת כמובן והטעם שונה לחלוטין

      תקופה קצרה היה בשווקים קרם פרש אך הוא כנראה לא הצליח כלכלית כי אנו מכורים ל דיאט ואחוזי שומן נמוכים .

      שבוע נפלא

      ערכתי סדנה מדהימה בשבוע שעבר ואתן בבלוג שלי מתכון לפשטידה מדימה מושקעת אבל מיוחדת

      http://www.youtube.com/watch?v=aWKvojNcPi0

      השף איתן קיזלר

       

      __________________

      איתן תודה.

      השיקול לטעמי לבחור בפרג שלם היה מוצלח . מכמה סיבות:

      במתכונים אנגליים/אמריקאיים כשיש שימוש בפרג טחון מציינים זאת במפורש כמוצר ground

      הכמות של הפרג קטנה יחסית לשקדים/קמח שמהווים את המרכיבים היבשים . מעט הקרנצ'יות שבו מוסיפה.

      מנסיון עבר בהכנת עוגות בחושות עם פרג ולא כמלית לעוגה הפרג (עם הדגשה לפרג שלם וטרי) זה מוצלח וטעים.

      מראה וטעם העוגה ישתנה עם פרג טחון, שווה ניסוי גם.

      ההבדל בין קרם פרש לקצפת ברור. ציינתי קצפת מה שלא צויין במתכון כי אין לנו בארץ קרם פרש..

      וחבל. הוא מכיל פחות אחוזי שומן משמנת מתוקה ישראלית. חבל שהמוצר נמכר בסמיכות לחג השבועות בלבד..

      בהצלחה עם הסדנאות והמתכונים הבאים, יש למה לחכות .

        14/3/11 00:28:

      צטט: שרון קוטלר 2011-03-13 14:20:23

      מקסים :)

       

      תודה :)

        14/3/11 00:27:

      צטט: rossini 2011-03-13 12:10:49

      אינני מכיר את השילוב פרג-לימון .

       אני רגיל מהבית לבייגל עם פרג אותו אני ממש אוהב.( אולי לא מספיק, כי מעולם לא ניסיתי לאפות...)

       

      תודה.

       

      הכנתי כבר בעבר עוגה (גרמנית) ועוגיות שמשלבות את הפרג - השלם עם הלימון. לטעמי זה שילוב מוצלח, תודה :)

        14/3/11 00:05:

      העוגה טעימה

      לדעתי צריך להשתמש בפרג טחון ולא שלם .

      הטעם יהיה יותר טעים ויותר מודגש מפרג מלא

      כו כן קרם פרש אינו קצפת כמובן והטעם שונה לחלוטין

      תקופה קצרה היה בשווקים קרם פרש אך הוא כנראה לא הצליח כלכלית כי אנו מכורים ל דיאט ואחוזי שומן נמוכים .

      שבוע נפלא

      ערכתי סדנה מדהימה בשבוע שעבר ואתן בבלוג שלי מתכון לפשטידה מדימה מושקעת אבל מיוחדת

      http://www.youtube.com/watch?v=aWKvojNcPi0

      השף איתן קיזלר

        13/3/11 14:20:
      מקסים :)
        13/3/11 12:10:

      אינני מכיר את השילוב פרג-לימון .

       אני רגיל מהבית לבייגל עם פרג אותו אני ממש אוהב.( אולי לא מספיק, כי מעולם לא ניסיתי לאפות...)

       

      תודה.

        13/3/11 10:10:
      תודה יקירה, שבוע נפלא :)
        13/3/11 06:58:
      נפלא לי להיכנס לביקור של בוקר לבלוג המופלא שלך. לנסות להריח את ריח העוגה :-))) יש לי הרגשה שאנסה את המתכון . פורים בפתח. שמחה וצהלה. חגיגה של פרג ותחפושות. תודה לך חניתה מקסימה ושבוע נהדר * * *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין