עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "בחירת הכורם - חיים גזית" - זיתא

    7 תגובות   יום חמישי, 10/3/11, 10:09

    חנות לבשלנים תמיד עושה לי את זה. כלי בישול, מצרכים, סדנאות וקורסים - גן עדן לחובבי אוכל. אם נוסיף לזה סדנא של שף כמו אורן וייס, שמשמש כשף במסעדת "צפון אברקסס", יחד עם השקה של שמן זית משובח, מקבלים ערב שווה ביותר.

    הסדנא התקיימה בחנות SPICES - כלים וטעמים, ואחרי שגמרנו לשוטט בין המבחר הרב של כלים והמצרכים שף אורן החל במעשי הקסמים שלו.

    ''

    לפני הכל הוצג בפנינו השמן המככב של הערב- "זיתא בחירת הכורם - חיים גזית". זיתא, בית בד גלילי שהוקם בשנת 1992, שינו את פני תעשיית השמן בישראל כשהעלו את האיכות של השמן המיוצר על ידי פיקוח וניהול כל שרשרת הייצור- מהאדמה ועד הבקבוק. במשך השנים הפכה "זיתא" למשווקת השמן הגדולה בישראל ולסמל לאיכות, ופתחה בפרוייקט ייחודי - שבמסגרתו  מומחי החברה בוחרים  את הכרם הגלילי והזיתים המשובחים ביותר להכנת שמן זית איכותי ביותר במהדורה מוגבלת לייצירת הבלנד המושלם.

    ''

    (בתמונה למעלה- בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא, מציג את השמן הזוכה למסיק 2010-11 - "חיים גזית")

    בשלב הטעימות טעמנו שני סוגים, כמובן עם כל כללי הטקס של כוס צבעונית, לטשטוש הצבע של השמן כדי שלא ישפיע על הטעימה, הרחה, ניעור והטעימה עצמה. טעמנו שני סוגים - "כתית מעולה - טעם מעודן" ואת בחירת הכורם - גזית. אישית מבין השניים אהבתי יותר את הגזית, כי טעמו היה דומיננטי ואופייני יותר אם כי גם למעודן היו מעריצים בקרב המשתתפים.

    בנתיים, שף אורן וייס החל לגייס משתתפים להכנת המנות, להסביר, להכין ולשלוח מנות לשולחן, שם הן לא זכו להשאר שלמות יותר משניות ספורות. בתפריט היו - פ'וקצה עם עגבניות, בצלים צלויים ופרמז'ן, סלסת עגבניות ובצלים שרופים שזכתה למחיאות כפיים סוערות, ממרח זיתי קלמנטה ושקדים קלויים (שהכיל גם אנשובי), סטייק חציל על טחינה ויוגורט עיזים, קרפצ'יו זוקיני צרוב על הפלנצ'ה, קרפצ'יו סלק וגבינת המאירי (טעים לאללה), סרדין כבוש במקום במלח ים, לימון ושמן זית (זכה גם הוא למחמאות רבות), קרפצ'יו דג ים עם שמן זית ותרד טורקי, סלט פריקי ובצלים צלויים , עשבי תיבול ושמן זית (טעים ביותר), ניוקי עם אספרגוס ומנגולד שהיה צריך להלחם עליו עם כל האחרים, והקינוח - פרנץ' טוסט מחלה מתוקה שנאפתה עם שמן זית, בליווי קרם מסקרפונה, גרידת לימון, ווניל ותותים. הקינוח הזה אפילו לא זכה להערך על צלחת שכן הוא נחטף ישירות מהקערות.

    ''

    בתמונה למעלה - הפוקצ'ה. בתמונה למטה - קרפצ'יו סלק

    ''

    בתמונה למטה- שף אורן מפלט את הדג

    ''

    ומכין את מנת הקרפצ'יו

    ''

    והקינוח המנצח - טוסט צרפתי עם רוטב תותים וגבינת מסקרפונה בשמנת מוקצפת

    ''

    "זיתא בחירת הכורם - חיים גזית" יוצר במהדורה מוגבלת של 3000 בקבוקים בלבד והוא  ניתן להשגה בסניפי SPICES - כלים וטעמים במחיר הכרות של 50 שקלים ל750 מ"ל.

    בתמונה למטה- השמן הזוכה - גזית -

    ''

    כתובות אינטרנט מועילות -

    זיתא- http://www.zetaoliveoil.co.il/

    ספייסז- http://www.spices-center.com/

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/3/11 22:52:
      נראה נפלא.

      צטט: ♥ניתי♥ 2011-03-10 14:29:00

      היה מעולה, ואחלה תמונה של האף שלי :-)

       

      :-)

      צטט: אביגדור של המלך 2011-03-10 12:41:47

      מרתק! תמונות נפלאות!

       

      תודה

      אני מאד אוהבת לצלם אוכל ושפים בפעולה.

        10/3/11 14:29:
      היה מעולה, ואחלה תמונה של האף שלי :-)
      מרתק! תמונות נפלאות!
        10/3/11 10:39:
      לפחות בתמונות זה נראה נחמד
        10/3/11 10:21:
      זריזות לדוגמא