עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    אוכל פשוט זה טעים:כדורי לבנה בסומק ועגבניות מיובשות הום מייד

    4 תגובות   יום שבת, 5/3/11, 20:02

    והפעם: מפינת המתכון הזריז:עגבניות שרי מיובשות וכדורי לבנה בסומק

    עגבניות שרי מיובשות/חצי יבשות:

    נוטלים אשכולות של עגבניות שרי,רוחצים אותן.

    חוצים כל עגבניה ומניחים על תבנית גדולה (מרופדת בנייר אפייה)כשהצד החתוך כלפי מעלה .

    בוזקים מעל העגבניות שמן זית.

    מתבלים כל עגבנייה במלח גס,פלפל שחור ומעט סוכר.

    ''

    אופים את העגבניות בתנור בחום של 140 מעלות עד מידת הייבוש הרצויה. העגבניות בתמונה נאפו 2.5 שעות והן חצי יבשות.

    כעת יש להוציא את העגבניות מהתבנית ,לאחסן בצינצנת במקרר כשהעגבניות מכוסות בשמן זית.

    ''

    כדורי לבנה בסומק/זעתר:

    כמות הלבנה המוכנה = 250 גרם לערך.

    יממה/שתיים לפני האוכל , מערבבים 4 מיכלים (=800 גרם) יוגורט עם חצי כפית (או קצת יותר) מלח דק .

    שמים את היוגורט בתוך חיתול בד (100%כותנה מורתח ויבש). [השתמשתי ביוגורט בלקני 4.5% שומן] . קושרים במהודק סביב היוגורט.

    מניחים את החיתול הקשור בקערה,שמים במקרר למשך 24-48 שעות.

    תוך פרק זמן קצר יופרשו מהיוגורט מרבית הנוזלים (מותר לשתות את זה) .ניתן להניח את החיתול שבקערה על מסננת. כשלא ניגרים עוד נוזלים והגבינה בחיתול מתמצקת, קיבלנו גבינת לבנה.

    הכנת הכדורים:

    ליטול עם כפית כמות של כדורי גבינה קטן.לגלגל לכדור . לגלגל את כדור הגבינה בתוך קערית/צלוחית עם סומק או בזעתר.

    להניח את הכדורים המצופים בצינצנת קטנה.

    לערום כדורים ,ניתן לגלגל חלק בסומק וחלק בזעתר (לי נגמר הזעתר). לצקת מעל שמן זית.

    הכדורים מוכנים לאכילה .

    לאחסן במקרר.

    ''

    ''

    ''

    צילום,הכנה,כתיבה: חני הראל

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/3/11 14:42:

      עד כמה שזה נישמע אוטנטי, יש דברים שלא אעשה בבית. אלה , אחדים מהם.אם כי נהנה לראות שאחרים עושים...

      עגניות מיובשות אני קונה כאלה שהתיבשו בשמש , כי לא אחזיק בשלילן תנור עובד  שלוש שעות...

      אני אוהב גם לבנה , אך אקנה אותה בדלית אל כרמל...

        6/3/11 07:53:

      בוקר טוב
      הילה- כדורי הלבנה רכים אבל יציבים, אינם מתפוררים בשמן הזית. תודה

      רונן , תודה

        5/3/11 21:15:
      את חזקה...
        5/3/11 20:47:
      נראה מדהים!!! הכדורי לבנה יוצאים קשים או במרקם רך-מתפורר?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין