עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    יש עיצה- קחו ביצה!!

    0 תגובות   יום רביעי, 2/3/11, 11:22

    ''

    משלווים ועד יענים – מקטנטן ועד ענק- הביצה תמיד בתמונה.

    בזכות עצמה או כחלק ממאכל מסובך, בלעדיה זה פשוט לא יקרה.

    מאמר עם ביצים.

     

    כשאין שום דבר בבית, המאכל המינימלי שאפשר להכין הוא החביתה. ביצים, קצת שומן, טיפה מלח, והפתרון לרעב כבר מבעבע במחבת.

    אבל ביצים הן הרבה יותר מזה, הן עולם ומלואו.

    -         בישול ביצה- כמו שציין אדוני ומורי ישראל אהרוני פעם, במסעדות, בתפריט ארוחת בוקר, ניתן להשיג ביצים בכל דרך שהיא – חביתה, מקושקשת, קשה, מה שלא יהיה , רק לא רכה. למה? גם הוא לא הבין. כולה ביצה רכה, כזו שמגיעה בכלי ביצים פלסטי צבעוני, שיש לחבוט לה בראש בעדינות, לקלף כמה חתיכות קטנות, ולהכניס כפית פנימה כדי להוציא את גן העדן החוצה. חלמון צהבהב ונוזלי, טיפה מלח, טיפה פלפל שחור, והכל על לחם טרי וחם, רגע, תנו לי לנגב את הדמעות..

    -         הדבר הכי קרוב לביצה כזו זו ביצה עין, שבמאמץ מסוים ניתן לשכנע את הטבחים במסעדות להכין, וגם אז צריך ללחוץ עליהם לא להפוך אותה, כדי להשאיר לפחות קטע אחד נוזלי. ולא, אני לא מפחדת מקוליפורמים או כל מני יצורים בלתי נראים אחרים. זה טעים מדי מכדי לפחד.

    -         ביצה קשה, הכי קל והכי קשה להכין. על פניו- פשוט לשכוח אותה במים לאיזה שעה שעתיים, והיא בטוח תהיה קשה. מצד שני, הקילוף. רבונו של עולם – למה אני היחידה שצועקת שצריך לשים ביצה קשה מיד בתום הבישול במי קרח? הבדל של שמיים בארץ מבחינת הקילוף. ביצה שקיבלה טיפול בהלם במי קרח תתפשט לה בקלות מקליפותיה בשתיים שלוש חתיכות, ותישאר חלקה וסקסית, לעומת אחותה המעוותת, שמתקשה להפרד מהשבבים הקטנים של הקליפה, ונותרת כמו גזע כרות וגידם (ותמיד נשארת חתיכת קליפה שחורקת בין השיניים).

    -         חביתות – לא להפוך! אם הופכים זה נעשה יבש משני הצדדים ומאבד את כל העסיסיות. אם מוכרחים, אחרי שזה מיטגן בצד אחד, רק לקפל את הצד השני ולהוציא.  אגב, הענין עם הרמת השוליים כדי שהנוזלים ייכנסו מתחת לחלק שכבר מוכן – ממש תרפיה בעיסוק.

    -         נספח 1 – ביצים בליל הסדר. כולם מבשלים אותם, כולם שמים אחת בקערת הפסח ואת השאר בקערית במרכז השולחן, כולם מספרים את הבדיחה על "למה טובלים ביצה במי מלח" ובסוף, בהגדה זה אף פעם לא מופיע, את תפוח האדמה (או הכרפס) טובלים, והביצים נשארות מיותמות. בעדות אשכנז יעשו מהם אחר כך "שפייזה" – סלט ביצים עם בצל ומיונז.

    -         גוגל מוגל – גם זה בעדות אשכנז, פתרון של סבתא לכל מני בעיות גרון. לא ניסיתי. לא רוצה לנסות. מעדיפה לדחוף לעצמי כל מני כימיקלים מבעבעים.

    -         קינוחים עם ביצים – מתחלקים לשתי קטגוריות – אלה שעוברים תהליכים של חימום, ואלה שלא. אלה שמתחממים כוללים כל מני מרנגים למשל (ואין שום קשר ל"נשיקות" שנמכרות בחוץ ויש להן טעם של קרטון), וכל מני "איים צפים" (יאמי). אלה שלא מתחממים כוללים רק הקצפה של ביצים, וערבוב עם שוקולד מומס וכאלה. תענוג. לגבי חיידקים? ראו הערתי בסעיף קודם.

    עוגות. אין חגיגה בלי עוגה, ואין עוגה בלי ביצים. השיטה שלי לבדיקה אם החלבונים המוקצפים מוכנים? הייתי קוראת לבן שלי כשהוא היה פעוט, והופכת מעליו את הקערה. אם זה לא נפל, זה היה בסדר. עכשיו זה כבר לא עובד. . הוא מסרב.

    ''

    -         נספח 2 – מבחר ביצים חריגות –

    א.      ביצי פסחא. רק בשבילן שווה להיות באירופה בסביבת האביב. בזמן שבישראל מכרסמים דיקטים הקרויים "מצות", באירופה טוחנים שוקולדים ממולאים בכל טוב. חברים נדיבים יביאו לך כשהם חוזרים מבחר ביצים צבעוניות וממולאות. אם הם ממש נדיבים – הם יביאו את הארנבות הגדולות שיש בהן יותר שוקולד.

    ב.       פלויד ב"פלויד בדרכים" ניסה להכין משהו מביצי יענים, בתוך חוות יענים. זה נגמר בהתנפלות של היענים על השולחן, ובליעה של כל מה שהיה שם, כולל סיר הביצים על תכולתו.

    ג.         ביצי שלו – כמו גזר גמדי ותירס ממוזער – אוכל צעצוע.

    ד.       הביצים שהכי כדאי לקבל – פברז'ה.

    ''

     

    נ.ב. קנו ביצי חופש!

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה