עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    המתכון ה(כבר לא) סודי לקינמון רולס עם שוקולד- מומלץ!

    16 תגובות   יום שבת, 26/2/11, 12:24

    אריאנה מספרת שאת המתכון הבסיסי לסינמון רולס הללו היא זוכרת עוד משחר ילדותה. אימא שמוצאה נורבגי נהגה להכין את עוגות השמרים הללו לכל ארוע משפחתי .זה מתכון של הסבתא שתמיד מצליח. המתכון שלא היה 'רשום' על הנייר מעולם היווה לאריאנה אתגר. עם התבגרותה ניסתה לפצח את סוד הכנת המטעם המשפחתי הטעים והאהוב הזה. כשסוף סוף הצליחה וקיבלה את אישור אימא שהרולים שלה טעימים אף מהמקור.. ידעה שהצליחה. העוגות הללו היא מספרת מסמלים עבורה משפחתיות, ארועים חגיגיים והם שהובילו אותה לדרכה כקונדיטורית בעלת מאפייה מצליחה משלה בלונדון . את המתכון המפורט היא תרמה למגזין דסרטס החדש שיצא זה עתה. הגליון (מספר 18) עוסק בשוקולד . לכל חודש בגליון הנוכחי מיוחד מעדן משלו . המתכונים והרעיונות פנטסטיים לא פחות . בחודש מרץ העומד בפתח מככבים הרולים של אריאנה. ערכתי למתכון מקצה שיפורים על מנת להפחית ממנו שומן וסוכר. צילומי העוגה צולמו הבוקר מוקדם לצד מזג האויר האפרורי . זה מתכון מוצלח מאין כמוהו המתאים גם למי שטרם התנסה בהכנת בצק שמרים מימיו. כייף להכין וכמובן לאכול.

    בצילום: הרולים לאחר חיתוך ועוד לפני התפיחה:

    ''

    ממה מורכב המתכון?

    בצק שמרים עשיר. לאחר תפיחה אחת של הבצק יש לרדדו, למרוח בחמאה ,לפזר תערובת של סוכר זהוב וקינמון ומעל הרבה שוקולד קצוץ. כעת יש לגלגל לגלילה ארוכה לחתוך ל- 16 'שושנים' ולהניחן בתבנית. מוכר לכם ? ..אלא שכאן ישנה תוספת טעימה. על התבנית עוד בטרם יונחו השושנים מורחים תערובת מתוקה של סוכר זהוב המבושל בחמאה וקינמון. על תערובת זו יתפחו להם העוגות הקטנות ולתוך הסירופ הזה הן יאפו.הטכניקה הזו מוכרת ממאפים בסגנון של 'סטיקי' באנס (לחמניות עם ציפוי/תחתית דביקה) אלא שכאן הציפוי מינימלי ורך כפי שצריך.

    העוגות התפוחות רגע לפני האפייה:

    ''

    ולאחר 20 דקות אפייה:

    ''

    העוגות האפויות גבוהות ,רכות והשוקולד בתוכן נמס- מושלם :

    ''

    סינמון רולס עם שוקולד

    16 יחידות

    החומרים לבצק:

    3 ושליש הכוס קמח מיוחד ללחם = 470 גרם

    1/2 כוס סוכר זהוב =דמררה

    2.5 כפיות שמרים יבשים = 7.5 גרם

    כפית ורבע מלח דק

    3/4 כוס חלב

    45 גרם חמאה

    1 ביצה  L

    החומרים למלית:

    חצי כוס סוכר זהוב (במקור 2/3 כוס)

    2.5 כפיות קינמון טחון

    75 גרם חמאה רכה (במקור 120 גרם)

    150 גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו (במקור 70%שוקולד) קצוץ דק

    החומרים לרוטב הקינמון:

    30 גרם חמאה

    1/4 כוס סוכר זהוב

    חצי כפית קינמון טחון

    -

    תבנית מלבנית בגודל 22 על 33 ס"מ

    אופן ההכנה:

    1. להכנת הבצק:

    בקערה בינונית לערבב: קמח,סוכר,שמרים ומלח.

    2. בקלחת לחמם בעדינות את החלב יחד עם החמאה עד שחם והחמאה נמסה . (לא להביא לרתיחה.ניתן להוריד מהאש כשנותרות חתיכות קטנות של חמאה, זה יימס מהר)

    3. לקערת מיקסר (או לקערה גדולה לערבוב ידני) לצקת את תערובת החלב חמאה החמה ,להוסיף את הביצה ולערבב.

    להוסיף מחצית מכמות הקמח ולערבב.

    4. בהדרגה להוסיף את יתרת הקמח ולערבב לבצק. במידה והבצק דביק מעט להוסיף עוד קמח כף אחר כף (תוספת של 3-5 כפות קמח נוספות מהמצויין). ללוש ליצירת כדור בצק.

    5. ללוש את הבצק ידנית 6 דקות או במיקסר במשך 4 דקות. ליצור מהבצק כדור.

    6. להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו שעה וחצי עד שעתיים.

    7. בינתיים להכין את החומרים לרוטב. להמיס את החמאה,סוכר וקינמון יחד בקלחת קטנה. למרוח על תחתית התבנית. להניח בצד.

    8. הכנת המלית:

    לערבב סוכר וקינמון ולהניח בצד. לקצוץ את השוקולד ולהניח בצד.

    9. כשהבצק הכפיל את נפחו,להוציא מהקערה ולשטח על משטח רידוד. לרדד למלבן גדול במידות: 35 ס"מ על 45 ס"מ.

    10. למרוח על הבצק את החמאה הרכה. (קל לפזר חתיכות חמאה קטנות ולמרוח אותן על פני כל הבצק) להשאיר שוליים ברוחב כס"מ וחצי לא מרוחים. לפזר מעל החמאה את תערובת הסוכר וקינמון.

    מעל לפזר את השוקולד הקצוץ.

    11. להתחיל בחלק הארוך של המלבן לגלגל במהודק עד לצד השני. בעזרת סכין חדה לחתוך את גליל הבצק ל- 2 חלקים.

    כל חלק לחתוך ל- 8 חלקים שווים.

    12. להניח את הרולים החתוכים בתבנית על רוטב הקינמון. להשאיר מרווח בין כל אחד (מרווח קטן). לכסות בעדינות ולהתפיח במשך 45 דקות.

    13. לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

    14. לאפות את העוגות בתנור החם עד שהן תפוחות ובצבע זהוב חום. מרכז עכל רול צריך להיות יציב. זמן האפייה יארך כ- 20 דקות.

    15.לצנן את העוגות בתבנית במשך כ- 25 דקות. להפריד את העוגות (הן מתחברות אחד לשניה במהלך האפייה).

    16.טעים מאוד חם או קר. ניתן להקפאה.

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    כתיבה,הכנה,צילום וטעימה: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/3/11 09:16:
      תודה רבה איבי ואירית יקרות !
        1/3/11 23:29:
      אז למה לא אמרת..... ברור שאני מכירה את הדמררה.
        1/3/11 21:31:

      צטט: גלילית63 2011-03-01 18:43:26

      נשמע יאמי. מה זה סוכר זהוב?

       

      סוכר זהוב,זה סוכר גבישי רגיל אבל להבדיל מהסוכר הלבן הוא בצבע זהוב=חום בהיר (להבדיל מהסוכר החום הכהה מאוד). נקרא גם סוכר דמררה. נמכר באריזות של קילו בדרך כלל במארזי פלסטיק שקוף בכל מרכול.טעים מלבד השימוש במאפים גם כממתיק לכוס משקה חם (קפה/שוקו) .

      תודה

        1/3/11 18:43:
      נשמע יאמי. מה זה סוכר זהוב?
        1/3/11 15:41:

      יאמיי...

      זה קצת מעבר לכישוריי חניתה,

      אז נעשה ככה -
      אני אכין את הקפה חניתה, ואילו את....

      נשב לנו על הנדנדה (או על הדשא),

      נביט בנדידת החסידות ונבלוס לנו...

       סגרנו ????        חיוך

      וואי וואי וואי. אפשר איזה ROL אחד ? נראה מעולה!
        28/2/11 17:54:
      אופפפ :) אפשר להריח את זה ממש מהתמונות שלך. נראה כל כך מגרה :) תודה על המתכון והמוסיקה...גם.
        28/2/11 16:10:
      תודה רבה חברים !
        27/2/11 16:25:

      כווולם התאהבו בשמרים.וקינמון .ואצל כל אחד ניראה שונה ומיוחד. איזה יופי !

      תודה

        27/2/11 16:19:
      ג'יזס ! סחטיין עלייך !@ :-)
        26/2/11 22:07:

      צטט: mi alma 2011-02-26 13:29:17

      אין על מאפה שמרים!!! חני, הבלוג שלך מושלם.

       

      כייף לקרא, תודה רבה !

        26/2/11 19:59:

      צטט: ruthy 2011-02-26 13:25:14

      תודה!

       

      בתאבון .

        26/2/11 13:29:
      אין על מאפה שמרים!!! חני, הבלוג שלך מושלם.
        26/2/11 13:25:
      תודה!
        26/2/11 12:41:
      תבוא מהר לפני שאני מחביאה (בפריזר..) תודה רבה. טעים מאוד !
        26/2/11 12:38:
      בהחלט מתאים אחרי גחנון עכשיו רק כוס תה עם הרולרויס הזה וכירבול נעים עד מוצ"ש :) נשאר עוד מקום ליד התנור שלך מה צריך אדם פינה קטנה לסקש אוהל קטן במטבח ליד התנור :) שבת שלום ותודה :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין