עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    אי אפשר להפסיק לנגוס (ת'אצבעות)

    8 תגובות   יום שישי , 25/2/11, 19:29

    לא ספרתי כמה אצבעות עוף פריכות ונגיסות נאכלו באותו הערב . אבל מהערמות הלוהטות שהוצאו מהתנור לא נותר דבר.

    "מתי את מפרסמת את המתכון ?.." היא דוחקת בי . "אני קוראת אותך כל יום ..ורצה תמיד להכין ,הכל טעים כל כך !" 

    אז רצתי לרשום ת'מתכון ,והפעם ניצול מצויין וקל הכנה לחזה עוף.

    ''

    הערות לפני שמתחילים:

    - ניתן להשתמש בחזה עוף טרי או קפוא מופשר. במידה ותעשו שימוש בחזה הקפוא הפשירו אותו במקרר לילה לפני וטפלו בו כשהוא מעט קפוא.

    - יש לחתוך מהעוף רצועות בעובי של אצבע דקה /עבה . האצבע העבה תהיה מעט עסיסית יותר.

    - את תערובת הקמח ניתן לגוון בתבלינים נוספים לפי הטעם.

    - את פירורי הלחם ניתן להחליף בפירורי פנקו באותה הכמות.

    - את מחצית כמות השומשום ניתן לגוון עם שומשום שחור/חום.

    - אצבעות העוף נאפות בתנור בתבנית אפייה גדולה. האפייה בתנור בריאה יותר ותחסוך טיגון מיותר.

    - ניתן לאפות את האצבעות כשהן מונחות על נייר אפייה . בתבנית בגודל 20 על 30 ס"מ האפייה תעשה ב- 3 סבבים.

    - חשוב לאפות את אצבעות העוף בתנור כשתוכנית הטורבו מופעלת משך כל זמן האפייה.

    - משך האפייה תלוי בתנור ובעובי האצבעות. בממוצע זמן האפייה יארך 15-17 דקות. יש להוציא את התבנית עם האצבעות    באמצע האפייה ולהפוך את האצבעות על צידן השני.

    - מומלץ להגיש את אצבעות העוף כשהן חמות מתהנור.

    - ניתן להגיש יחד עם האצבעות רוטב לבחירתכם.

    -

    אצבעות עוף אפויות מצופות בפירורים ושומשום

    החומרים:

    800 גרם חזה עוף נקי

    כחצי כוס קמח רגיל = 70 גרם

    כפית מלח דק

    חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 ביצים L

    כוס וחצי פירורי לחם/פנקו (כ- 100 גרם)

    6 כפות שומשום (אפשר לגוון את סוגי השומשום)

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

    להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה.

    לחתוך את חזה העוף לרצועות .

    בקערה ראשונה לערבב:

    קמח,מלח ופלפל

    בקערה שניה לטרוף:

    ביצים

    בקערה שניה לערבב:

    פירורי לחם ושומשום.

    לטבול כל רצועת עוף בתערובת הקמח המתובל.

    לטבול לתוך הביצה.

    לגלגל בתערובת הפירורים ולהניח בתבנית.

    להמשיך לטפל באופן זה בכל רצועות העוף.

    לאפות כ- 7 דקות בתנור החם עם טורבו.

    להוציא ולהפוך את כל אצבעות העוף לצידן השני.

    להמשיך לאפות עוד כ- 7 דקות עם טורבו.

    האצבעות המוכנות יהיו זהובות ופריכות.

    להגיש חם.

    ''

     נצפו בשוק היום:

    ''

    הכנה,צילום וטעימה : חני הראל

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/2/11 19:59:
      תודה רבה
        26/2/11 19:31:
      כרגיל, נשמע ונראה מעולה! תודה.
        26/2/11 17:14:

      צטט: mi alma 2011-02-26 13:27:51

      מכינה את המתכון מס' שנים... ואכן מומלץ וטעים מאוד מאוד * * * תודה יקירה :-)

       

      כייף שגם את מכינה . תודה

        26/2/11 16:13:

      צטט: ruthy 2011-02-26 08:49:49

      פתרון פנטסטי כיצד לא לטגן ערמת שניצלים..... תודה

       

      בדיוק, שווה ניסוי גם עם שניצלים דקים ושלמים .

        26/2/11 15:57:

      צטט: SARI 2011-02-25 21:12:38

      נראה מצויין!! שרי

       

      תודה רבה

        26/2/11 13:27:
      מכינה את המתכון מס' שנים... ואכן מומלץ וטעים מאוד מאוד * * * תודה יקירה :-)
        26/2/11 08:49:
      פתרון פנטסטי כיצד לא לטגן ערמת שניצלים..... תודה
        25/2/11 21:12:
      נראה מצויין!! שרי

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין