עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "מחר נקנה עוד (שמן) אבוקדו".

    7 תגובות   יום שלישי, 15/2/11, 11:17

    ''

    המקום: מלון "דן אכדיה" בהרצליה.

    הנוכחים: חבורת בלוגרים במצב רוח טוב

    הסיבה: הצגת השימושים הרבים שיש לשמן אבוקדו, מעבר להיותו כוכב בתעשיית הקוסמטיקה.

    הערב נפתח בנשנושים שנעשו כולם על בסיס שמן אבוקדו, כולל פופקורן, והפיבוריט שלי - קונוס פילו עם טרטר טונה כמובן מוכן עם שמן אבוקדו.

    (בתמונה למטה)

    ''

    את הערב פתח שף מלון דן אכדיה - אריק פורת, שהסביר לנו על השימושים הרבים והמגוונים שיש לשמן אבוקדו - על נקודת הרתיחה הגבוהה שמאפשרת טיגון בחום גבוה במיוחד, כמו מכת חום לירקות לאטיפסטי, להכנת חביתות חלבונים, כתוספת מנצחת בסלט עגבניות וכמחמיא במיוחד לדגים כמו סלמון. כמובן שהוא לא שכח לציין את נוכחותו של ויטמין E שעושה נפלאות לעור הפנים גם כשאוכלים אותו ולא רק במוצרי טיפוח. כמובן ששמן אבוקדו מצוין לתיבול ומוסיף טעם וניחוח מזמינים ומגרים, ובגלל הדומיננטיות שלו, מספיקה כמות קטנה, כך שבקבוק יכול להחזיק לשימושים רבים.

    אחרי התאוריה בא המעשה והבלוגרים הוזמנו לסדנת הכנת מנות שונות , אם זה ברוסקטה עם ירקות אטיפסטי, או סלטים שונים, הכל בתיבול שמן אבוקדו.

    ''

    (בתמונה למעלה, בלוגרים בסדנא- מכינים ומצלמים..)

    החלק השני של הערב היה סדנת צילום אוכל בהנחייתו של אייל קרן, בעל סטודיו לצילום קולינארי, שהנחה אותנו בדבר תאורה, בחירת הפרזנטציה וכו', כדי לקבל את המקסימום מהאוכל. הטיפים שלו בהחלט יסייעו לכל חובב צילום אוכל להפיק את המיטב מהמנה שעמל עליה כה רבות.

    (בתמונה למטה, בלוגרים בסדנת צילום קולינארי)

    ''

    החלק השלישי היה ארוחת הערב שהוכנה על ידי השפים של "דן אכדיה" והורכבה כולה ממנות שהוכנו עם שמן אבוקדו.

    המגוון היה רב וכלל סלטים כמו טאבולה, סלט עדשים, סלטי עגבניות וכמובן חומוס, מנות דגים כמו סלמון עם קדאיף שבעיני היה המנה המנצחת, מנות בשריות כמו קבב עם טחינה, כמובן עם שמן אבוקדו, עוד מנה מנצחת שהיתה שקשוקת מרגז מהבילה, סוג של "בקלוואה" בשרית עם פיסטוקים, פוקצ'ות וכך הלאה. אפילו לאחת ממנות הקינוח היה שימוש בשמן אבוקדו ולהפתעתינו הדומיננטיות של השמן לא השתלטה על המנה והיא היתה מתוקה כנדרש.

    בתמונות למטה  - תפוחי האדמה בשמן אבוקדו, אורז עם אגוזים, שקשוקה מרגז, סלמון בעטיפת קדאיף וכמובן הבקלוואה הבשרית.

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    כמובן שלא נפקד מקומם של הקינוחים - שהתגברו על מגבלות הכשרות באמצעות בחירת קינוחים שלא דורשים חלב מההתחלה, כמו מוסים קטנים, פטיפורים, שוקולדים, מרשמלו, מאפינס (עם שמן אבוקדו!) והפיבוריט שלי - כמה פשוט ככה טעים - מנת תותים ברוטב עם מרנג (בתמונה למטה)

    ''

    בניגוד לשמנים אחרים, שמן האבוקדו מיוצר כשישה-שבעה חודשים בשנה, ונדרשים כתשעה קילוגרם של אבוקדו משובח לייצור בקבוק אחד של חצי ליטר שמן. הכל תוצרת ישראל כמובן ותוך שמירה על הערכים התזונתיים של הפרי.

    תודה למלון "דן אכדיה " הרצליה על האירוח הלבבי והנדיב.

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/2/11 13:26:

      בהחלט אירוח לבבי ונדיב...

      צטט: הילה פלד שאול 2011-02-16 07:22:39

      כתוב מקסים. נהנתי לקרוא ולהזכר :)

       

      תודה מתוקה!

        16/2/11 10:26:
      אכן היה מקסים.
      גם אני נהניתי :))
        16/2/11 07:22:
      כתוב מקסים. נהנתי לקרוא ולהזכר :)
        16/2/11 00:45:
      וואי... יופי של צילומים.

      צטט: ששת שצ 2011-02-15 22:29:39

      תשמעי עם צילומים כאלו אני כולי מלא קנאה
      אחלה סדנה והכי הכי הבלוגרים הכי מובילים ברשת שהכי כיף להיות איתם כי זה כבר משפחה

       

      בהחלט, ומשפחה של אנשים שמשקיעים ממרצם ומזמנם, ועושים עבודה מכל הלב - באיסוף המידע, ברישום, בצילום ובעריכה.

      אוהבת אתכם כולם!!!

        15/2/11 22:29:
      תשמעי עם צילומים כאלו אני כולי מלא קנאה
      אחלה סדנה והכי הכי הבלוגרים הכי מובילים ברשת שהכי כיף להיות איתם כי זה כבר משפחה