עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סדנת בישול עם אהרוני - בחסות פיירי

    2 תגובות   יום שני, 7/2/11, 00:47

    ''

    אנחנו מאוד אוהבים תוכניות בישול. במיוחד את אלו של שישי בערב, קצת לפני הארוחה. סוג של מתאבן שאי אפשר להריח ובטח לא לטעום. רק לראות את השפים עם השמות הכי מוכרים מכינים מנות שאנחנו הצופים, טועמים אותם רק בדמיון. וכל פעם זה נראה טוב כל כך. פעם זה היה צחי בוקששתר שהיה מגרה אותנו עם מנות מרחבי העולם, אחר כך היה תורו של חיים כהן לחבר אותנו לטעמים ים תיכונים. ואז הגיעה התקופה של אהרוני, שמראה מדי פעם מנה אוריינטלית, אבל לא רק. היום כבר אפשר לראות את החבר'ה ממאסטר שף נקראים לדגל כל יום שישי. ומחר...? מי יודע. וכל האוכל הזה על המסך, נראה כל כך טוב, והשף שהכין אותו מספר כמה המנה פריכה, טובה וממלאת את האולפן בריחות משכרים. ולרגע לא פקפקנו בו. למה בעצם? האם המנות שהשפים מבשלים מול המצלמות באמת כל כך טובות, או שאנחנו פשוט מאמינים להם? "שמן ושמנת" יצאו לתחקיר מעמיק (או בשמו האמיתי – סדנת בישול של אהרוני).

    ''


    המפגש התחיל בהצגת הבלוגרים שהגיעו למפגש ואת מי שקיבץ את כולנו למקום אחד – נוזל הכלים פיירי. אחרי כמה מילים טובות עליו, שף ישראל אהרוני נכנס לסדנה. מסביר לנו על בישול כמו שהוא מדבר בתוכנית הטלוויזיה שלו. מספר שהוא ינסה להעביר לנו היום יותר טכניקה, ופחות מתכונים. לו זה בטח נורמאלי, לנו זה מוזר ומרגש. מרגע שהוא לוקח לידיו את המחבת הראשונה, בטבעיות ששמורה למי שעובד שנים במטבח, הוא משרה אווירה נינוחה ברחבי הסדנה. אנחנו פותחים עיניים ומחדדים אוזניים. וגם מפתחים תיאבון על הדרך...

    ''



    אז מה יש לנו? גלילות פילו במילוי חצילים מעושנים, עם סלסת עגבניות חריפה בצד. התחלה שמריחה מבטיח. אהרוני ממליץ להוסיף למילוי גם גבינה. בו בזמן בתנור נאפים להם שוקי עוף במרינדה ובצלים, ועל הכיריים שוחים להם אגסים בסיר מלא יין רותח. אחרי משהו כמו שעה של הכנות יצא לנו לנסות את המנה הראשונה. שמנת ואני הסתכלנו אחד על השני – זה באמת יהיה טוב כמו שאנחנו מדמיינים לעצמנו בטלוויזיה? התשובות בסוף.

    ''


    המשכנו לתוספת של המנה העיקרית – אורז פרסי. או ליתר דיוק אורז פרסי בסגנון אהרוני. עם תפוחי אדמה חצויים ( ולא הפרוסות הדקות המסורתיות) וחצי שכבת אורז מטוגנת וחצי מאודה, זכינו לטעום את הגרסה האהרונית לאחד ה-best sellers של המטבח הפרסי – מטבח שאהרוני הודה שכיום הוא החביב עליו ביותר. מסתבר שכל כמה שנים זה משתנה, ואחרי האוכל הסיני, הויטאנמי ועוד כמה וכמה מטבחים, עכשיו הפרסי הוא זה שקורץ לו יותר מכל. ואיך היה הטעם?

    ''


    אז ככה – זאת לא הייתה ארוחה של שף. לא הייתה כאן השתוללות עם חומרי גלם מפתיעים ומיוחדים, לא נדהמנו מטעמים חדשים או מארוחה מושקעת במיוחד. כל המנות היו פשוטות (גם להכנה) ו.. מעולות. העוף היה רך במידה, עם רוטב שלא משעמם לרגע, גלילות החציל היו מילוי מרשים וסלסת העגבניות השלימה את טעמם. האורז הפרסי היה טוב (אולי פה היה חסר קצת מלח, פולנים שכמותנו) וגם קינוח פשוט וטוב של אגסים ביין מצופים באגוזים מסוכרים.

    ''


    אותנו אהרוני שכנע. בפעם הבאה כשהוא אומר בטלוויזיה כמה המנה מריחה טוב, כמה היא פריכה וכמה שהיא טעימה. אנחנו כבר נזיל ריר ונאמין לו.

    ''


    תודה לפיירי ומארגני האירוע.

    ''




    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/2/11 16:47:
      יש סדנה דומה בסרט "מכאן והלאה" של קלינט איסטווד, נראה לי סבבה.
      :-)
        7/2/11 11:35:
      נשמע מצויין.
      תשלחו את המתכון של בצק פילו עם חצילים.

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין