עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פאי לימון הכי טעים - מתכון מצולם (לא רק)לעצלנים

    3 תגובות   יום שישי , 4/2/11, 21:27

    תארו לעצמכם שלוש שכבות של פאי נמס כזה בפה:

    ''

    פאי חמוץ - מתוק - צהוב ויפה כל כך. תחתיתו זהובה, מעל המון מלית ומעל זה גבעות קצפת .. כל כך טעים ונמס בפה ..

    להאכיל מישהו שאתם אוהבים כפית (או מזלג) אחר כפית , גם מהקצפת..

    ''

    וביננו , אחד היתרונות של מי שמכין עוגה בלילה לבדו במטבח ,הם הליקוקים של הקערה ויש הרבה ..

    והפעם זה באמת מתכון לעצלנים. פאי לימון שאינו דורש לישת בצק גם לא בישול מלית. רישמו מתכון -הלהיט הבא במטבח שלכם באחריות .

    ''

    פאי לימון וקצפת

    תחתית:

    כוס וחצי פירורי ביסקויטים [לקחת 18 פתי בר רגילים ולטחון במעבד מזון עד דק)

    3 כפות סוכר לבן

    קורט מלח דק

    90 גרם חמאה ,מומסת

    מלית:

    פחית חלב מרוכז = 396 גרם [לרכוש רק מתוצרת אירופאית, החלב צריך להיות בצבע קרם בהיר ולא כהה]

    2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי [2-3 לימונים ,לגרד את קליפתם היפה ולהקפיאה לימים אחרים]

    3 חלמונים מביצים L

    2-3 כפות סוכר לבן

    לציפוי:

    1 שמנת מתוקה = 250 מ"ל = כוס

    מעט סוכר

    תבנית פאי (פיירקס) בגודל 22-23 ס"מ משומנת

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    הכנת התחתית:

    בקערה קטנה לערבב את פירורי הביסקוויטים , סוכר וקורט מלח.

    להוסיף את החמאה הנמסה ולערבב. להדק את הפירורים לתחתית ודפנות התבנית.

    לאפות 5-6 דקות. לצנן.

    הכנת המלית:

    להנמיך את חום התנור ל 140 מעלות.

    בקערה בינונית לערבב את כל מרכיבי המלית (לפי הסדר) עד קבלת תערובת חלקה (היא תהיה נוזלית, זה בסדר).

    לצקת את המלית לתוך הקלתית האפויה.

    לאפות עד שהמלית מוצקה קלות. זה יארך כמחצית השעה (עד 35 דקות ובהתאם לתנור שלכם). מומלץ להפעיל טורבו כמעט לאורך כל משך האפייה.(להפעיל טורבו לאחר דקות ספורות שהפאי בתנור) . המלית תשאר צהובה (בדקו מוצקות בזהירות עם האצבע).

    לצנן את הפאי היטב . בחוץ ובמקרר (ניתן לזרז את הקירור הסופי ע"י הכנסת הפאי למקפיא למשך כ- 15 עד 20 דקות).

    ציפוי:

    להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת מוצקה. לזלף על המלית הקרה.

    לכסות את הפאי ולשמור את הפאי בקרור עד ההגשה.

    ''

    הכנה,כתיבה,צילום וטעימה בהנאה: חני הראל

    ''

    ככה מפרסמים מסעדה בשוודיה:

    ''

    מוזיקה בבקשה: (תודה לאודי סלע)

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/2/11 14:08:

      יאמי * * *
        5/2/11 10:08:
      מיד הועתק,תודה....
        5/2/11 07:26:
      נראה נהדר! מאמצת את המתכון :))

      ארכיון

      פרופיל