עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אוה, מיי גד!!

    8 תגובות   יום חמישי, 3/2/11, 10:24

    בשנים האחרונות הפכה ארוחת הבוקר במסעדות ובתי קפה, ממשהו סטנדרטי של ביצים-סלטים-גבינות-לחם-קפה-מיץ תפוזים, למשהו מורחב יותר, מגוון יותר ובשעות ארוכות יותר, לעיתים עד כדי כך שבשמונה בערב עדיין ניתן להזמין ארוחת בוקר.

    מחלבות גד, שמייצרת רק מוצרי פרימיום יזמה את פסטיבל (או "פסטיגד" כפי שהגדיר טל כהן, השף של מחלבות גד) שבמסגרתו כשישים מסעדות ובתי קפה מגישים במשך 11 ימים, החל מ16 לפברואר, עד ה26,  מבחר של כ250 ארוחות בוקר שונות, כולן מבוססות על מוצרי מחלבות גד, ובכולם אין ולא יהיו - לא גבינה לבנה, לא גבינה צהובה ולא קוטג'. מה כן? כדי לדעת מה כן הוזמנו הבלוגרים להצגת דוגמאות של כמה מנות מתוך המבחר העצום.

    ''

    הארוחה נערכה בקפה "זליק" בגבעתיים, ושתי המנות הראשונות היו של שף הבית ברק בג'רנו -

    ''''

    בתמונה למעלה - מאפה פילו ממולא בתערובת גבינות  - ריקוטה, גבינת שמנת, יוגורט 15%, חלמון ביצה ותרד מוקפץ, בצירוף סלט שכלל בין השאר צנון, נבטים, מלפפון וגזר, לטעמי חסר קצת מלח אבל המנה עצמה היתה אסטטית וקרנצ'ית במידה.

    למטה - הפיבוריטית שלי בארוחה - שקשוקת תרד עשויה עם שמנת 42%, גבינת פרמזן, גבינת פקורינו ותרד, שהוגשה עם ג'בטות עסיסיות ופריכות.

    שתי המנות הבאות הוגשו לנו על ידי שפית מירי ארזי מרשת "מתוקה":

    ''''

    בתמונה למעלה ארוחת בוקר בלקנית שכוללת מאפה ממולא בגבינת ברי-פקאן (מעולה, טעמנו בנפרד!), ודבלים, ומוגשת עם יוגורט איירן (שפחות אהבתי מכיוון שהיה לי דליל מדי), ולמטה קיש ארוחת בוקר שכלל גבינת פטה, עלי תרד, שמנת מתוקה, צנוברים ושתי ביצי עין עשויות בדיוק במידה, ומוגש עם יוגורט צ'זיקי. כל מוצרי החלב כמובן של מחלבות גד.

    השפית השלישית שהכינה לנו שתי מנות היתה דותן ליס המקסימה מקפה ללוש שבתל מונד, והמנות שלה:

    ''''

    למעלה - שבלי - מנה צרפתית קלאסית  של מאפה בצק קרואסון ממולא במטבעות של גבינת עיזים בצירוף סלט ירוק ברוטב ווינגרט רימונים שהיה מעולה והלך יופי עם המתקתקות של הבצק, ולמטה מנה חצי מתוקה- פרנץ' טוסט של לחם בריוש שנעשה עם בלילת ביצים בשמנת מתוקה, יחד עם קרם פרש תוצרת בית שהוכן משמנת מתוקה ויוגורט של מחלבות גד, והוגש עם אגסים ביין אדום שהיו נימוחים במיוחד.

    מעבר למנות שהוגשו לנו, טעמנו גם את הגבינות עצמן, כשכאמור הפיבוריטיות שלי ברשימה היו הברי-פקאן, והריקוטה שהיתה נימוחה ומעודנת, וכמעט יצרה מוס גבינה. יכלתי לחמוס את כולה לעצמי אם לא היו לי מתחרים בשולחן.

    בתוך מגוון ארוחות הבוקר יש גם ארוחות עם פחות פחמימות שמתאימות למי שרוצה לשמור על הגיזרה.

    ישנה גם אפשרות לארוחה שניה בחצי מחיר בשימוש בקופונים שיתפרסמו ב"ידיעות אחרונות".

    רשימת המסעדות המשתתפות:

    ''

    ותודה ל"קפה זליק" על האירוח.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: ששת שצ 2011-02-04 19:11:40

      אצלנ בבית תמיד יש גד
      הלאבנה שלהם, האיירן והציזיקי
      כעת המרנו לבולגרת שלהם.. ועוד מוצרים פרמיום באמת כמו מדליוני גבינת עיזים

       

      המטבעות היו הפיבוריט בבית שלנו. אני עדיין יותר בעד הברי פקאן והכי הרבה בעד הריקוטה.

        4/2/11 19:11:
      אצלנ בבית תמיד יש גד
      הלאבנה שלהם, האיירן והציזיקי
      כעת המרנו לבולגרת שלהם.. ועוד מוצרים פרמיום באמת כמו מדליוני גבינת עיזים

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-02-04 10:14:44


      עשית לי חשק לאכולללללללללל
      שב"ש

       

      שבת מתוקה!!!!!


      עשית לי חשק לאכולללללללללל
      שב"ש

      צטט: white wish 2011-02-03 22:06:32

      פוסט טעים.

      :-) 

        3/2/11 22:06:
      פוסט טעים.

      צטט: לוחש לסירים 2011-02-03 15:17:29

      מקסים, וטעים.

       

      הריקוטה שלהם פשוט קנתה אותי.

        3/2/11 15:17:
      מקסים, וטעים.