עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    משחקים עם בטטה,תפוחי עץ וקצת שמנת ,כזה עוד לא אכלתם...

    6 תגובות   יום רביעי, 2/2/11, 15:24

    בטטות לרב הסתובבו כאן מאתמול . קטנות, גדולות , חלקות, ורדרדות. הבטטות מפליאות אותי תמיד בצורתן הלא אחידה והמושכת את העין. לגעת בהן .כן, אני קונה ירקות (ופירות) לפי מראם הנאה .אני רוצה את היפים יותר וגם המעניינים בצורתם גם אם אינם 'מושלמים' .. ואז בבית מתחילה תמיד ההתלבטות איך לאכול אותם .. והכי טעים וגם מה שלא היה כאן קודם.. צריך לגוון ! . אתמול פגשתי חצילה (חציל בלאדי) . כמה שהייתי עמוסה בקניות ועייפה, העמסתי על העגלה כמה .. קלות משקל ורחבות גיזרה.

    תראו אחת כמה היא יפה !

    ''

    לחצילים נחזור בפעם אחרת והיום יהיו כאן בטטות והרבה, תפוחי עץ מזן גראני סמיט, קצת בצל ושמנת מתוקה  .שילוב מעניין וחדש.

    והפעם: מאפה שכבות גראטן בטטה . המאפה נאפה בתבנית גדולה מאוד ומספיק למשפחה של סועדים החפצים בתוספת מפנקת. ההפתעה היתה למצא את תפוחי העץ בין שכבות הבטטה הכתומה. החמיצות מוסיפה טעם טוב ,המתיקות מרומזת והאמיצים יכולים גם לתבל בפלפל שחור לשון בחוץ .

    באחד הערבים האחרונים עיינתי במגזין בון אפטיט האמריקאי , גליון חודש מאי 2006 . כותרת הגליון אמרה כך:

    321 סיבות לאהוב את הקראיביים . יכולתי לאהוב אותם אבל הכי קרוב וזמין ,מוקפת בכריות ושמיכת פרווה לבנה היה לעיין במגזין ולשקוע לשינה מתוקה רצופת חלומות.. המגזין כלל הצעות למסיבות, מסעדות שחובה לבקר בהן ,קוקטיילים סקסיים, קינוחים טרופיים, חטיפים המתאימים למסיבות ים ועוד הרבה יותר.וגם בטטות ובננות לרב...

    ''

    גראטן הבטטה,בצל ותפוחי עץ מעמוד 141 במגזין סיקרן אותי במיוחד והבוקר ניגשתי למלאכה. הירקות נקלפו כולם חיש מהר בקולפן תפוחי האדמה הקטן והנאמן (רקס) . מעט סוכר חום, שמנת מתוקה , מעט חמאה , מלח גס וישר לתנור. אתם מוזמנים לרשום את המתכון:

    גראטן בטטה,בצל ותפוחי עץ

    החומרים:

    קרוב ל- 2 קילו בטטה. לקלוף ולפרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

    1 בצל בינוני קלוף ופרוס דק

    3 תפוחי מזן גראני סמיט (ירוקים חמצמצים), לקלוף ,לחצות ולפרוס דק (כרבע ס"מ)

    2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (במקור מיץ ליים)

    2 כפות סוכר חום כהה

    1 כוס שמנת מתוקה 32% או שמנה יותר

    3 כפות חמאה (= 45 גרם)

    -

    תבנית מלבנית גדולה 37 ס"מ על 26 ס"מ לערך (לרפד בנייר אפייה או לשמן ולקמח מעט). לא תבנית ח"פ (אין אחריות על התוצאה בתבנית ח"פ)

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

    לסדר שליש מכמות פרוסות הבטטות על תחתית תבנית האפייה.

    מעל הבטטה לסדר מחצית מכמות פרוסות הבצל.

    מעל הבצל לסדר מחצית מכמות פרוסות התפוחים.

    לפזר מעל כף אחת מיץ לימון, כף אחת מכמות הסוכר החום ושליש כוס שמנת מתוקה.

    מעל לפזר חתיכות קטנות של חמאה (כף אחת=15 גרם).

    לפזר מעט מלח גס (אפשר גם פלפל שחור גרוס, ויתרתי).

    להמשיך לסדר שכבה נוספת זהה .

    מעל השכבה השנייה לסדר את יתר פרוסות הבטטה (=שליש הכמות).

    לצקת מעל יתרת שליש כוס השמנת המתוקה ולפזר כף חמאה אחרונה. לבזוק מעט מלח גס.

    לכסות את התבנית ביריעת נייר כסף.

    לאפות עד שהבטטות ותפוחי העץ רכים , 45-55 דקות.

    להגביר את חום התנור ל - 250 מעלות.

    להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד שהבטטה משחימה מעט 10-15 דקות.

    להגיש חם או פושר.

    ''

    ועל הצלחת:

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      נראה מעולה, הכוכב נמצא בקינוח :)
        4/2/11 11:50:
      nullוהבת מד בטטות וזה נראה ממש טוב
      שתהיה לך שבת שלום
        4/2/11 11:42:
      חני יקרה
      נראה כל-כך כל-כך טעים ומושך. השילוב נשמע מקסים.
      תודה על המתכון.
      שבת נהדרת
        4/2/11 10:36:
      תודה, אנסה.
      שבת שלום.
        3/2/11 08:38:
      בוקר טוב חני.......
      לא בא לי טוב הגראטן (מה זה בכלל?) הזה,
      אבל הצילומים יפהפיים
      והחצילה - כל כך אצילה....
      לפני כשבוע הייתי בשוק (טוב נו, השוק של חדרה...)
      וקניתי לי כאלו, הן כל כך טעימות על האש.....
        2/2/11 18:49:
      תודה!

      ארכיון

      פרופיל