עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פופקורן בווק - זו תגלית !

    3 תגובות   יום שישי , 21/1/11, 18:51

    לא, אל תקנאו בנו -בלוגרי האוכל . אנו אוכלים את חלקן של המנות כבר קרות (צריך לצלם קודם..! קריצה)  תרים וקונים (לא, לא מקבלים מתנות ) אחר רכיבי מזון מיוחדים , מנסים במטבח שלנו כל מיני מאכלים (לא הכל מצליח נבוך ), רוצים להיות הטובים ביותר ,מקדישים זמן יקר - נו, וזה לוקח שעות לכתוב פוסט ואף אחד לא משלם לנו .. משמינים מנחת מהמנות המוצלחות (צריך לטעום כמה רוגעלך עד שאפשר להמליץ בפה מלא.. שזה טעים ! לא ? )  אבל חוזרים לגיל 30+ עם מידה 38 ועוד משהו שלא נדבר עליו כאן  (תודה, מתאים לי! ) וגם .. מכינים פופקורן בווק בשעה מוזרה של הלילה ..לשון בחוץ

    ''

    כנראה שאין פלא אחרי כל זה אתה מתעורר ביום שישי לפני הצהריים עם חלום רע על משהו לא הגיוני שקרה לנו בפריז..ואנו בכלל בבית במרכז הארץ .. נו, יש לי חום כבר יומיים , קערת הפופקורן התרוקנה גם החום יעבור לו...

    לפני יומיים חל 'יום הפופקורן' הבינלאומי .לכבודו של היום הקופצני הזה נמצא מאמר המסקר הכנת הפופקורן המושלם. גרייס יאנג חיברה ספר חדש העוסק במתכוני Stir-Frying . ויש לה טיפים טובים להכנת פופקורן מהיר בבית. הלכתי לבדוק אם זה באמת עובד .

    מי חשב על להכין פופקורן בווק ? חורפים שלמים העמדתי על הלהבה הגדולה סיר קטן יחסית עשוי אלומיניום (סיר פלאלום שאינו משמש עוד לבישול) ..זה היה 'סיר הפופקורן' עד שהפך שחום יותר מדי ..מאז נעלמו הפופקורנים בבית .. והסיר בבויידם (אי אפשר לזרוק ת'סיר של סבתא).

    ''

    איך מכינים פופקורן בווק ?

    הכינו מראש:

    ווק כבד

    מכסה תואם

    מעט שמן רגיל (קנולה למשל)

    גרעיני תירס יבשים

    מלח

    גרייס טוענת שבזמן הכנת הפופקורן גרעיני התירס המתפצחים משמנים היטב את כל פינות הווק וזה תורם לשמירתו של הכלי מכיוון שחלק מהשמן נספג בתוכו . זה לא יכול 'לחדש' לכם את הווק במידה והוא משומש וישן .

    את המכסה (חייבים) היא ממליצה לעטוף בחלקו הפנימי בנייר אלומיניום דבר שיחסוך ניקוי - לא ניסיתי אבל בפעם הבאה..

    אפשר להנות מפופקורן גם בבית ולהוסיף נוסף למלח (מלח רגיל לטעמי 'נתפס' טוב יותר על הפופקורן החם מאשר מלח גס-ניסיתי ) גם חמאה - לא הוספתי חמאה ..

    ובכלל בהכנת פופקורן בסיר כשכמות השמן היא מינימלית קשה לדעת אם הוא חם בדיוק במידה הנכונה .. יש כאן פטנט:

    פופקורן מושלם - המתכון

    החומרים:

    2 כפות שמן (לא שמן זית)

    1/3 עד חצי כוס גרעיני תירס יבשים

    מלח לטעם

    ההכנה:

    לחמם את השמן יחד עם גרעיני תירס בודדים בווק מכוסה . לחמם  את הווק רק עד קבלת פופקורן . (אני שמתי 2 גרעינים בלבד)

    במהירות וזריזות לפתוח חלק מהמכסה ולשפוך פנימה את יתר גרעיני התירס.

    לסגור בזריזות עם מכסה ולהנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה .אם לא נשמעים קולות פיצוח להגביר מעט את הלהבה לבינונית .

    לכבות את הלהבה לאחר שכל הפופקורן מוכנים - זה קורה מהר !

    להעביר לכלי הגשה , לפזר מלח ולזלול !

    ''

     

    עדכון פופקורן 23.1.2011:

    בעוד הפופקורן חם מאוד ועדיין בווק -לבזוק מעט סוכר ומעט חמאה ולערבב. הכל נספג בפופקורן וזה טעים !

    ניתן לשדרג את הפופקורן במגוון של תבלינים וטעמים. נסו ותהנו .

    -

    שפים הם אומנים יצירתיים החיים ונושמים אוכל. שפים מעוררי השראה לרובנו הבשלנים והאופים הביתיים המנסים להגיע לתוצאות טובות וטעימות בכל פעם מחדש .מגזין המזון והמשקה סוואר מייחד את נושא גליונו החדש לטיפים ומתכוני שפים . הגליון כולל טיפים ומתכונים מיוחדים, המלצות בנוגע לאביזרי מטבח,מסעדות שחובה לפקוד, טריקים, משקאות מיוחדים, מיני מנות שהם חטא לגיזרה אבל מזון נפלא לנשמה . אסופה נהדרת של הכשרונות הגדולים בעולם .אתר המגזין מרכז את רשימת המאה בדף הזה . לחיצה על התמונה תוביל לפרטים המלאים - הכתבה המלאה כולל הטיפ/ המתכון. 

       ''

    המלצת קריאה :

    טלי גל-און מאיירת ומעצבת אוסטרלית העושה יופי של עבודות איור .

    הנה האתר שלה+ 'חלב ועוגיות' הבלוג של טלי 

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/1/11 09:13:
      נראה מדליק, תודה :)
        22/1/11 16:23:
      חן חן .
        22/1/11 16:20:
      רעיון נהדר, תודה.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין