עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "תאנים שיכורות"- מתכון מיוחד לט"ו בשבט

    5 תגובות   יום חמישי, 20/1/11, 01:14

    שמנמנות ועסיסיות נחו להן בכלי מוארך וקרמי ..עדיין חמימות , נוטפות עסיס ענברי ..ריחן הטוב נפוץ לכל עבר וצבען , הו צבען היה תאווה לעיניים .כלל לא דומות לתאנים המיובשות שנחו שעות אחדות לפני בעגלת הקניות שבמרכול הקרוב ..

    והפעם מפינת המתכון המהיר :קבלו אותן במחיאות כפיים סוערות.. - תאנים אפויות ביין (ממולאות בשקדים קלויים וציפורן ) .אני מודה : הצליח לי הפעם .. גם השם הארוך קריצה.

    ''

    תאנים אפויות ביין:

    לוקחים 20-25 שקדים קלופים ושלמים (לא מולבנים) וקולים אותם דקות ספורות בחום של 150 מעלות (אפשרי בטוסטר אובן) . מוציאים את השקדים מעבירים לקערית. מפזרים מעט ציפורן טחונה (1/8 הכפית עד רבע כפית לפי הטעם) מערבבים.

    לוקחים מארז תאנים יבשות  (סטנדרטי) במשקל 400 גרם  (כ- 20 יחידות) שמים אותן בקערה חסינת חום ויוצקים עליהן מים רותחים. משאירים במים דקות אחדות. התאנים יתנפחו ויגדלו. מסננים.

    מותחים מעט כל תאנה לאורכה ,קוטמים את קצוות התאנים (רק הצ'ופצ'יק העליון הקשיח)  ועושים חתך קטנטן בצד כל תאנה. לתוך החתך מכניסים את השקד וסוגרים.

    מניחים את התאנים בתבנית קטנה (20 על 10 ס"מ לערך) בשורות צמודות אחת לשניה.

    יוצקים על התאנים מחצית הכוס יין מתקתק (יצקתי יין מוסקט אבל יין  אדום יעניק לתאנים צבע אחר לגמרי) מניחים לרבע שעה.

    מפזרים על התאנים ככף סוכר לבן.

    אפייה:

    אופים בחום נמוך 150 מעלות כשעה . במידה ואופים בטוסטר אובן כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף (רופף אין צורך להדק) בכדי שהתאנים לא תשחמנה 'שרפנה.

    זמן האפייה ישתנה אך יש להותיר בתבנית מעט נוזלים.

    לצנן ולשמור את התאנים ימים ספורים בטמפרטורת החדר או במקרר.

    להגיש בטמפ' החדר.

    ''

    ''

    ''

    הכנה, צילום וטעימה : חני הראל

    -

    התקבל במייל : מאיזה עץ אתם עשויים ? האם זה מדוייק ? בדקו בעצמכם

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/1/11 07:32:
      נשמע נפלא!
        20/1/11 18:42:
      I לייק מאד תאנים - מאדדדד !!!
        20/1/11 15:04:

      יאמי! *
        20/1/11 13:15:
      אכן הפתעה ! תודה
        20/1/11 06:22:

      מעדן !

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין