עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לגעת באוכל - סדנת בשרים

    3 תגובות   יום ראשון, 16/1/11, 01:01

    ''

    הביטוי של ילד בחנות ממתקים אף פעם לא דיבר אליי כל כך. אולי בגלל שמעולם לא הייתי יכול לאכול כמה ממתקים ברצף. אולי בגלל שאת הממתקים היו קונים לי בסופר. אבל דווקא ב"לגעת באוכל", הבנו את הכוונה. גבינות, בשרים, חומרי אפייה, תבלינים טריים, טחינה ושמן זית – והכול ברמה גבוהה. לא ידענו לאן ללכת קודם. לטעום מהגבינות, להריח את התבלינים או לחפש תבנית חדשה לפאי שוקולד ששמנת מאוד רצתה.

    ''


    מאז שאנחנו כבר לא גרים בראשון, לא נכנסנו ללגעת באוכל. ולא, לא בגלל שהשם שלו מזכיר טלנובלה מערוץ 3. הזמנה של כנרת ממשרד יחסי הציבור "גלעד תדמית" לסדנת בשר במקום, החזירה אותנו למעדנייה המוגדלת הזאת.

    ''


    עברנו מאגף אחד לאזור אחר, מלווים בהסברים על המקום. החל מפינת הקפה, דרך אבן הרחיים שטוחנת במקום שומשום אורגני ליצירת טחינה, קפיצה קטנה לשדרת התבלינים ואז הגענו לחומרי הגלם לאפייה. וסכיני השף. וכלי האפייה. וכלי ההגשה. יש ללגעת באוכל הרבה מה להציע, אבל הדגש היה על הקצביה, בה הם מאוד גאים. הכירו לנו את אדוארד שמנהל את הקצביה, שקנה אותנו בזה שהוא אמר שהוא כבר לא מחזיק בשר ארגנטינאי (קפוא) וכל הבשר בקצביה הוא טרי (וכמובן מיושן – אחרת הוא היה בלתי אכיל). הוא הצליח לשכנע אותנו כל כך בבשר שלו, שביום שישי אבא של שמנת הלך לקנות שם בשר לסעודה המשפחתית.

    ''


    בסדנת הבשר שהעביר שף עדי שוורץ (שעבר כבר בכמה מטבחים בעברו) עשינו סקירה על חלקי הבשר וייעודם. לאחר מכן עברנו לחלק המעשי – התחלקנו לקבוצות, כשכל קבוצה אחראית על מתכון אחר. לזכותו יאמר שכל אחד מהמתכונים היה מפתיע, וקיבלנו שפע של רעיונות. בסופה של הסדנא טעמנו את כל התוצרת: סלופי ג'ו בלחמנייה שנאפתה במקום, נתחי סינטה על חציל, טחינה ועגבניות צלויות (המנה שבישלנו יחד עם הבלוגרים ששת שצ, אתי חן נדף והבורגנית מאלנבי), שניצל משייטל ברוטב עגבניות, חציל וגבינה צהובה, ופילה בקר חצי נא ברוטב אסייאתי. אחרי כל האוכל הזה, קינחנו במלבי מוקצף (פטנט של השף) מעל שערות קדאיף – תענוג של סיום.

    ''


    קשה לומר שיצאנו הרבה יותר חכמים מסדנת הבשר, אבל היה שם כיף גדול. זה פתרון מעולה לערב צוות מהעבודה (החלוקה בקבוצות גם תורמת לגיבוש), או לחבורה גדולה. גם סתם למי שאוהב לבשל. מחיר סדנא כזאת היא כ-250 שקלים.

    ''


    סיימנו את הערב, שבעים, שמחים ועייפים. מזל שאין פקקים בדרך חזרה לת"א.

    אוהבים לקרוא אותנו? הצביעו לנו בתחרות מבקר המסעדות בגליל.
    לא אוהבים לקרוא אותנו ואתם סתם אנשים נחמדים? הצביעו לנו בתחרות מבקר המסעדות בגליל.

    ''


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/1/11 20:30:
      בון אפטיט
      :-)
        18/1/11 09:44:

      צטט: לוחש לסירים 2011-01-16 19:16:41

      יופי של פוסט.
      אני רץ להצביע לכם !!!!!

       
      תודה.
      זה עזר.. אנחנו בדרך למעלה :-)

        16/1/11 19:16:
      יופי של פוסט.
      אני רץ להצביע לכם !!!!!

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין