במסעדה הלבנונית Al Amar השוכנת במלזיה יודעים להכין חצילים על האש (בטחינה). החציל נותר במירקמו הגס והטבעי. העמדתי 3 חצילות רחבות (1.1 ק"ג סה"כ) קלות משקל ויפות (ללא גלעינים כלל) על 3 להבות במקביל . לאחר קרוב ל- 20 דקות (הפכתי את החצילים פעם אחד) החציל היה כבר מוכן.
![]() קולפים את החצילים הקלויים מקליפתם . קוצצים בסכין גדולה ומעבירים לקערה . (אני גם סיננתי מנוזלים עודפים במסננת דקה) .
![]() לקערה מוסיפים: 80 גרם טחינה גולמית משובחת (כ- 4 כפות ) , 5 קוביות קרח , מעט מלח ומעט מיץ לימון . מערבבים וזוללים.
![]() הכנה,כתיבה, צילום וטעימה : חני הראל
גשם:
![]() |
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
פשוט ולעניין.
תודה
שילוב מעניין. ישראלית, לבנונית , מלזית ...עם חצילים. יופי !