עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "איש הענבים" - סמטת מזל שור 9, יפו.

    5 תגובות   יום שני, 27/12/10, 14:16

    ''

    "כולם יודעים שיין לבן עם דגים ויין אדום עם בשר". ככה תמיד חשבתי. כשהגעתי למפגש בלוגרים לצורך הכרות עם בית איש הענבים, הבנתי שאני לא יודעת כלום.

     

    הסיבה למפגש היתה TERRAVINO- תחרות יינות, כהלים ושיכרים בינלאומית, שמפיק איש הענבים זו השנה החמישית ברציפות. בתחרות משתתפים מדי שנה מעל 700 יינות וכהלים מכל העולם, והשופטים הם מהטובים ביותר בתחום. ואין כמו טעימה של היין הזוכה, יחד עם שיעור מאלף על יין, שכאמור שחט לנו הרבה פרות קדושות.

     

    חיים גן הוא מנהל החברה והבעלים, אוטוריטה בתחום היין, שופט יין בינלאומי, טועם יין ויועץ מקצועי, ואם להגדיר במילה אחת – גורו של יין.

    ''

    "איש הענבים" הוקם בסוף 1999 כשמטרתו להפיץ את תרבות היין, בין השאר באמצעות סדנאות יין, קורסים, טעימות, סיורים ותחרויות. "יין הוא דבר חי, דבר נושם" זו הצהרת הבסיס, והשאר הוא איך ללמוד להתאים את היין למזון בצורה האופטימלית כך שכל נגיסה תהיה כמו הראשונה, וכל לגימה תהיה גם היא כמו הראשונה ובמקרה של אוכל ויין, אחת ועוד אחת הם שלוש, שכן שניהם יחד יוצרים הרמוניה חדשה.

    800 איש בחודש בממוצע לומדים את סודות היין, ומעל 26,000 איש חברים במועדון היין, ומשתתפים בפעילות יין.

    ''

    ולא להאמין כמה ידע צברנו במפגש הזה- איך לחלוץ את הפקק בצורה הנכונה, איך לטעום את היין כדי להבחין בדקויות שלו, עד כדי קביעה אם הוא בא מארץ חמה או קרה (הסוד: במדינה חמה ושטופת שמש, יש יותר פוטוסינטזה, יותר סוכר ולכן גם יותר אלכוהול), וכמובן "לא לקנות יין בסופרמרקט!". הופתענו גם לגלות שבניגוד לישראלי הממוצע שמבקש יין לפי זן, רוב היינות הטובים הם בכלל תערובות – בלנדים, שהם אלה שיוצרים את התוצר המושלם.

    ''

    (בתמונה למעלה - היין הזוכה בתחרות TERRAVINO - 2010)

    ב"איש הענבים" מתקיימים גם ערבי ארוחות, שצריכות להיות מתואמות מראש, וכמובן שאליהן יותאם גם היין האופטימלי. השפים של הארוחות האלה הם שפים מתחלפים. לנו היה העונג לטעום את מטעמיה של שף רונית אופנהיים, והתענגנו בין שלל המנות על קבבים על מקלות קינמון, גלילות אנטריקוט וקינוח מוס שוקולד לבן עם הפתעת מרנג ופירות.

    ''

    (בתמונות למעלה ולמטה, מטעמיה של שף רונית אופנהיים)

    ''

    לסיום בישר לנו חיים גן שבקרוב יהיה גם פורטל שיעסוק ביין, בירה, אלכוהול, שמן זית וקפה.

    בשורה התחתונה- המקום מזמין מאד, ומנצל היטב את המבנה העתיק, בצורה חמימה ונעימה, וביחד עם הכאריזמה והידע הרב שחיים שואף לחלוק, יחד עם המבחר הגדול, בהחלט ימשוך לשם גם אנשים שאינם מומחי יין, וגם כאלה שיש להם ידע, ורק ב"איש הענבים" מגלים כמה שעוד יש ללמוד.

    ''

    (בתמונה, יינות עטורי פרסים שכיכבו בארוחה).

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: arifixi 2011-01-09 13:25:57

      שוש מקסימה אחת שכמוך !!!
      איזה פסוט מדהים!
      שיחקת אותה בענק!!!
      סליחה שאני מגיבה רק עכשיו, הייתה לי בעיה עם מחשב ורק היום חזרתי לעניינים.
      שולחת לך חיבוק גדול, את נהדרת והיה לי לעונג להכירך.
      מקווה שניפגש גם בעתיד.
      נשיקות
      אריאלה

      תודה!!!! את מתוקה!!!! 

        9/1/11 13:25:
      שוש מקסימה אחת שכמוך !!!
      איזה פסוט מדהים!
      שיחקת אותה בענק!!!
      סליחה שאני מגיבה רק עכשיו, הייתה לי בעיה עם מחשב ורק היום חזרתי לעניינים.
      שולחת לך חיבוק גדול, את נהדרת והיה לי לעונג להכירך.
      מקווה שניפגש גם בעתיד.
      נשיקות
      אריאלה
        27/12/10 21:02:

      צטט: ששת שצ 2010-12-27 17:23:45

      הרשמים כל כך עמוקים ואני כל כך מופתע מהתכנים ובכלל שאיו לי מילים

       

      כמו שכתבתי בפוסט, מדהים כמה אפשר ללמוד וכמה אפשר לגלות שלא יודעים....

        27/12/10 20:19:
      פוסט מקסים. חבל שלא יכולתי להגיע ולהיות בין המתרשמים.
        27/12/10 17:23:
      הרשמים כל כך עמוקים ואני כל כך מופתע מהתכנים ובכלל שאיו לי מילים