עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    זה בדיוק מה שעשיתי אתמול בלילה !

    10 תגובות   יום שני, 27/12/10, 10:34

    באופטימיות זהירה נסעתי לחפש חמאה .ולא , לא שמצאתי אפילו חבילה אחת .גם חמאה מיובאת לא נמצאה ..מזעיף את הפה.

    חבילת החמאה הצרפתית האחרונה מונחת לה במקרר .. רעיונות המטעמים המכילים חמאה נערמים כאן  .. אולי נעבור להכין חמאה בבית? ! (עדכון בעניין יבוא בהמשך). זו שערוריה !

    בצר לי ..נכנסתי למטבח להכין משהו חדש .. והפעם : קציצות משעועית לבנה .

    ''

    הקציצות הן חגיגה לצמחונים ולא רק. קציצות טעימות ומשביעות המורכבות בעיקר משעועית לבנה קטנה מבושלת (לא מומלץ לעשות 'קיצורי דרך' ע"י שימוש בשעועית מקופסת שימורים או שעועית קפואה, בדקתי , זה לא זה). הקציצות מתובלות מעט ונטבלות בקמח, ביצה ופירורי לחם. הפעם החלטתי לטגן אותן בשמן קוקוס .ספיגת השמן בקציצות מועטה והשמן מוסיף להן לטעמי ניחוח וטעם עדינים.  בסרטון האחרון [ קישור ] פיליס גלזר ממליצה על השימוש בשמן הקוקוס במטבח, לקוסמטיקה וגם ב'חדר השינה' . אשתדל לדווח על מרבית השימושים .. מגניב. הקציצות טעימות ויכולות להוות חלק מארוחת ערב או כתוספת. להגיש חם ישר מהמחבת ..

    בצילום: קציצות השעועית, ג'ינג'ר כבוש,קבנוס, מחית שעועית (כמו חומוס), ביצה קשה ובצל סגול .

    ''

    קציצות שעועית לבנה , מפינת המתכון המהיר:

    לילה לפני ההכנה משרים כ- 150 גרם שעועית לבנה קטנה . למחרת יש לבשל את השעועית עד שהיא רכה מאוד כמעט מתפוררת (כשעה בסיר רגיל). תתקבל כמות של כ- 300 גרם שעועית מבושלת .

    ''

    להעביר את השעועית לקערה ולמעוך בעזרת מזלג , המחית לא צריכה להיות חלקה לגמרי :

    ''

    במחבת קטנה לטגן בבחישה במעט שמן שן שום קצוצה דק ובצלצל שאלוט (או בצל קטן /חתיכת בצל בגודל של בצל שאלוט..) עד להזהבה.

    להוסיף ולערבב לקערה עם מחית השעועית .לתבל במלח ופלפל ולהוסיף מעט גבינה מפוררת (פוררתי מעט גבינת גרוייר). לערבב ובעזרת כף ליצור קציצות קטנות ושטוחות מעט. לצנן במקרר כ- 15 דקות.

    ''

    להכין 3 קעריות קטנות:

    באחת לשים מעט קמח רגיל

    בשניה לטרוף ביצה גדולה 

    בשלישית לשים פירורי לחם

    לחמם מעט שמן (שמן קוקוס או שמן אחר) במחבת גדולה (טפלון) .

    לטבול כל קציצה במעט קמח, בביצה , ואח"כ בפירורי הלחם. לטגן משני הצדדים עד להזהבה (כ- 10-12 דקות סה"כ זמן טיגון).

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    הכנה,כתיבה, צילום וטעימה: חני הראל

    -

    עדכון 12:30 בצהריים : מישהו אולי  קרא כאן..התקבלה כעת הודעה שנמצאה חמאה ..וקנו לי צוחק..

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      :)
        25/1/11 10:30:
      פסולייה עם בצל ושום, נשמע מעניין
      אנסה, תודה רבה
        30/12/10 22:04:
      חברים :
      miel
      רונן ,מהיום גם אצלי ..
      איבי
      גדעון , גם זה קורה ..
      דנה
      תודות לכולכם !
        28/12/10 16:03:
      נראה נהדר! תודה ☺
        28/12/10 12:47:
      זה מה שאת עושה בלילותייך חני, פסוליה ???????...
        28/12/10 10:12:
      כמה את רוצה ?
      אצלנו בסופר יש רק חבילות של 200 גרם, אבל יש :)
      בשמחה אביא לך כמה שאת רוצה.
        28/12/10 07:23:
      אחלה רעיון! תודה.
      נ.ב. יש לי מלא חמאה בפריזר - מקבל הצעות הגבוהה זוכה.
        28/12/10 00:27:
      איזה גאוני !
      יש לי חבילת חמאה בבית :)
        27/12/10 20:11:
      אהבה רבה , במיוחד כשמגישים לי ... תודה
        27/12/10 18:55:
      רואים אצלך את אהבת האוכל...את מאד מוכשרת חני (מ.ו)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין