0

117 תגובות   יום שני, 29/10/07, 14:55

  למי מאיתנו אין רגע אחד מסרט שראה שצבט לו ככה טוב בלב?

למי מאיתנו אין סרט שמלווה אותו כל החיים, שרגעיו כ"כ יקרים לליבו. 

 

כשחשבתי על הרגעים המרגשים והיפים שלי בקולנוע,

היה לי קשה להחליט.

כי באמת שראיתי המון סרטים.

אין יום שאני לא צופה לפחות בסרט אחד, אז תעשו את החישוב. 

 

 

אבל לא כל הסרטים חודרים באמת פנימה.

כל סרט מספר סיפור, לפחות מנסה.

 

 

יש סרטים שיש בהם רגע אחד, מסוים, שלא נשכח.

חלק גדול מהפעמים, השיא מגיע בסופו של הסרט.  

 

 

 

הנה כמה מהרגעים הטובים שלי: 

-         סצינת הסיום של הסרט הניצולים על גבעה, השיר "הליכה לקיסריה" ברקע, ואז הם מניחים אבן על קברו של שינדלר בהר הזיתים, יחד עם השחקנים שגילמו אותם בסרט. ( רשימת שינדלר ) 

 

 

-         איטי ואליוט רוכבים על אופניים באוויר, לונג שוט שלהם על רקע הירח המלא והסקור המוסיקלי הכ"כ מדהים של הסרט. ( אי.טי חבר מכוכב אחר ) 

 

 

-         פורסט, מספיד את אהובתו כשהוא בא לבקר בקברה ומתוודה על אהבתו. ( פורסט גאמפ ) 

 

 

-         גווידו מתרגם לחבריו בצריף, את מילותיו של קצין נאצי, במחנה הריכוז. התרגום קשור למשחק שסיפר לבנו שמשחקים במחנה, על מנת שלא יפחד ואין לו קשר למה שנאמר בפועל.( החיים יפים ) 

 

 

-         דברה קר ויול ברינר, רוקדים ואלס, באחת הסצינות הקלאסיות בקולנוע, Shall we dance? One, two, three and ( המלך ואני ) 

 

 

 

-         ילדי וון טראפ ומריה שרים את שיר הדו רה מי. ( צלילי המוסיקה )

 

 

-         אוטו פרנק מתמוטט בחדרה של אנה פרנק לאחר המלחמה, כשמבין שהוא היחיד ששרד. ( אנה פרנק – הסיפור המלא )  

 

 

-         הסבתא מפזרת אבקת סוכר שהיא רעל על הסופגניות של נכדיה, ( פרחים בעליית הגג )  

 

 

 

-         פאטץ אדאמס, נפגש בפעם הראשונה  עם ילדים חולי סרטן במחלקה, שם משאבת חוקן הופכת לאף ליצן,  סיר לפיפי הופך לנעל. ( פאטץ אדאמס )

 

 

-         מייקל קורלאונה משתטח על מדרגות , אחרי שבתו יקירתו, נרצחת וצועק צעקה חרישית השמיימה. ( הסנדק 3 )  

 

 

-         אהרלה צועק על המנהלת שמסתירה את ההודעה הטלפונים שקיבלה: מה יש כאן להבין? יוסי צוויליך נהרג". ( בלוז לחופש הגדול )

 

 

-    סקרלט אוהרה אומרת בבכי, את המשפט הקלאסי"after all tomorrow is another day"  ( חלף עם הרוח )

 

ובמיוחד לאור הידיעה המצמררת כ"כ על מותו של ישראל פולי פוליאקוב, לא נוכל לשכוח את דמותו כסרג'יו קונסטנצה, בסרט "גבעת חלפון אינה עונה" ומשפטים כמו " על פיוג'י שמעת?"

ו " תחי מדינת ישראל" במבטא רומני כבד.

יהי זכרו ברוך.

 

ויש עוד כ"כ הרבה רגעים טובים ויפים.

אלה הראשונים שעלו במוחי.  

 

 

מחכה לשמוע את הרגעים הקולנועיים שלכם......

דרג את התוכן: