עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    גראטן תפוחי אדמה -טעות קטנה שהניבה מאפה מושלם !

    10 תגובות   יום רביעי, 22/12/10, 15:49

    השבוע בעת חיפוש אחר מתנת יום הולדת מוצלחת במיוחד (מצאתי) נמצאו באחת מרשתות השיווק קופסאות ותבניות של חברת פיירקס ובמחיר מצוין . הרווחתי גם כן מתנה שרכשתי לעצמי : תבנית אובלית מהסדרה הקלאסית ובגודל 30 ס"מ על 21 ס"מ. התבנית התאימה למאפה הגראטן תפוחי אדמה עם השמנת האחרון . יופי של תבנית ובמיוחד שאינה כבדה ותוכל לשמש למגוון מאפים.

    הוחלט להפתיע את החבר'ה בגראטן תפוחי אדמה בחלב ושמנת כי זה קל הכנה, יפה למראה ואהוב ע"י כולם (וגם טוב לאחר חימום למחרת) . בחרתי במתכון של הקורדון בלה ,'ספר הירקות' מסדרת הספרים לבשלן הביתי .(כדאי לרכוש את הספרונים במידה וידכם משגת אותם בשפת המקור -אנגלית הם מדוייקים, מתכונים להצלחה ממש ומחירם זול).

    ''

    הכנתי כמות וחצי מהמאפה המומלץ בספר המכיל תפוחי אדמה, חלב, שמנת מתוקה ומעט תיבול. בטעות שמתי כמות גדולה יותר (ב 50 מ"ל) מהשמנת המתוקה . את הדבר גיליתי היום ... לאחר חוות דעת של כל הסועדים על שלוחותיהם שהמאפה נהדר . כמות אחת ולא כמות וחצי מהמאפה (500 תפודים,500 מ"ל חלב ו- 100 מ"ל שמנת מתוקה ) תתאים לתבנית קטנה יותר בגודל 20 ס"מ על 16 ס"מ.

     

    ''

     

    גראטן תפוחי אדמה - Gratin dauphinois

    החומרים :

    לתבנית אובלית 20 על 30 ס"מ

    750 גרם תפוחי אדמה קלופים

    750 מ"ל חלב

    אגוז מוסקט טחון

    200 מ"ל שמנת מתוקה (38%) – צריך היה להיות 150מ"ל שמתי בטעות 200 מ"ל וזה מוצלח !

    2 שיני שום קצוצות דק

    מלח

    מעט פלפל שחור גרוס- לא חובה

    200 גרם גבינה שוויצרית מגוררת , שמתי רק 100 גרם גבינת מוצרלה (ואל תגלו לאף אחד, בערב רכשתי גבינה שוויצרית לפעם הבאה..)

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות.

    לפרוס את  תפוחי האדמה דק, לשים בסיר בינוני , לכסות בחלב . לתבל במלח, פלפל ומעט מוסקט.

    להביא לרתיחה על להבה בינונית .

    להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהתפודים רכים אבל לא רכים מדי וצורתם נשמרת .

    למרוח תבנית (פיירקס או תבנית דומה) בחמאה .

    לסדר בתוך התבנית את התפודים המסוננים מהחלב (להוציאם עם כף מחוררת מהסיר) בשכבות נאות .

    לחמם לרתיחה עדינה את החלב הנותר בסיר ולבשל במשך מספר דקות.

    להוסיף את השמנת המתוקה והשום ולהרתיח דקות ספורות . לתקן תיבול.

    לצקת את תכולת הסיר על שכבות תפוחי האדמה.

    לפזר מעל גבינה (100-200 גרם ) .

    לאפות 40-45 דקות או עד שהתפודים רכים והמאפה זהוב חום.

    מוזיקה בבקשה :

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/2/11 14:17:
      נראה מעולה! אנסה ואעדכן *
        23/1/11 10:30:
      הי חני,
      המתכון היה נראה (ועדיין) כ"כ טעים, ששמרתי ואתמול הכנתי.
      הטעם היה נפלא אבל אצלי המנה היתה נוזלית ופחות קריספית למרות שהארכתי את זמן הבישול, בתקווה לתקן זאת.
      יש לך רעיון מדוע מאחר והלכתי לפי המתכון...

      תודה, הילה
        24/12/10 15:25:
      תודה אלמה, איריס ,איבי יקרות.
      שבת נפלאה :)
        24/12/10 14:59:
      איך אני אוהבת גרטן, מאד אוהבת וזה נראה מעולה !!!
        24/12/10 14:14:
      זה נראה מקסים. תודה
        23/12/10 14:25:
      מתאים לי :-) *
      תודה חני!!
        23/12/10 09:39:
      תודה :)
        23/12/10 09:09:
      יאמי :)
        22/12/10 16:05:
      זה מעניין , תודה .
        22/12/10 16:03:
      אני מוסיפה גם נגיעות של שמיר קצוץ בין שכבות תפוחי האדמה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין