עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תפוחי אדמה הקלים והטעימים בעולם ! (אפויים במלח)

    27 תגובות   יום שני, 20/12/10, 14:14

    בחודש אוקטובר 2004 פורסמה במגזין גורמה האמריקאי כתבה על מלח . הכתבה שכותרתה the last touch  כללה מתכונים מלוחים ומתוקים העושים שימוש במלח גס/עדין/אטלנטי. כפתיח מעורר התאבון לכתבה צולם תפוח אדמה אחד מונח על משטח עץ עבה .

    תפוח האדמה היה חתוך ברישול , בתוכו הרך נמסה למחצה חמאה ,על קליפתו החומה היתה שכבת מלח ..גם סביב..

    הצילום , פשטות ההכנה והסקרנות מהרעיון הריצו אותי למטבח. ההכנה עורכת 5 דקות , זמן האפייה (אפיתי בטוסטר אובן) עורכת כשעה. התוצאה מרשימה וטעם תפוחי האדמה נפלא לטעמי , לא פחות .

    המתכון עשה שימוש בתפוחי אדמה גדולים, 4 במספר שכל אחד שוקל כ- 220 גרם . אני השתמשתי ב- 5 תפוחי אדמה קטנים יחסית כי זה מה שהיה בבית מכאן שכמות החלבון והמלח הגס תספיק ל- 2 תפודים נוספים לפחות. . בדיעבד מתברר שעשיתי שימוש במלח גס ולא kosher salt כפי שמומלץ במתכון והיה מלח דק יותר. יחד עם זה קיבלתי תוצאה מצויינת. ניתן לחרוץ את תפוחי האדמה בסיום האפייה ולשים בתוכם מיד חמאה. התוך הרך 'מתפרק' מהר מהקליפה ותפוח האדמה אינו 'סופג' את כל המלח שסביב . 

    ''

    ''

    ''

    תפוחי אדמה אפויים במלח

    החומרים:

    4 תפוחי אדמה רחוצים, להשאירם בקליפה -במשקל כ-220 גרם כל אחד (או כמות גדולה ושל תפודים קטנים יותר)

    1 חלבון מביצה גדולה מוקצף קלות עם מזלג (לא מוקצף לקצף)

    1/2 כוס מלח גס.

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות.

    לדקור כל תפוח אדמה סביב  בכמה דקירות מזלג .

    לטבול כל תפוח אדמה בחלבון ואח"כ לצפות את כולו במלח .

    להניח את התפודים על תבנית (אפשרי מרופדת בנייר כסף) . לאפות בתנור החם כשעה או עד שרך (לבדוק עם מזלג).

    להגיש חם עם חמאה .

    ''

    ''

    הכנה,כתיבה,צילום:  חני הראל

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (27)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/1/11 11:59:
      ראיתי רק כעת, תודה אילנה !
        9/1/11 16:13:
      איזה מתכון, איזה תפוחי אדמה, איזו הגשה - פשוט שגעון. התאהבתי בתיאור שלך כשקראתי את הפוסט לפני שבוע שבועיים או בקיצור חופן זמן, וידעתי שאני עושה אותם בהזדמנות הראשונה. היא הגיחה ביום שישי. קניתי את תפוחי אדמה בלאדים שיש להם טעם שיגעוני, טבלתי במלח כמו שכתוב, הקרואים לא האמינו למראה עיניהם. כמובן שכיוונתי את כולם לבלוג הנפלא שלך. ובינתיים אני שולחת לך אלפי תודות.
        23/12/10 08:51:

      צטט: wishingwell 2010-12-22 08:01:36


      מתכון בשבילי. הכי פשוט שיש, הכי טעים שיש.

      תודה,

      רותי.

      _________________

      בתאבון ! 

        22/12/10 21:43:

      צטט: כפית סוכר 2010-12-22 06:23:17

      זה נראה נפלא!

       

      תודה !

        22/12/10 19:15:
      תודה על המתכון!
      מתכוונת להכין אותו למשפחה.
      סופ"ש נעים
      דליה
        22/12/10 19:14:
      תודה על המתכון!
      מתכוונת להכין אותו למשפחה.
      סופ"ש נעים
      דליה
        22/12/10 19:14:
      תודה על המתכון!
      מתכוונת להכין אותו למשפחה.
      סופ"ש נעים
      דליה
        22/12/10 19:03:

      צטט: Zvia Hen 2010-12-21 21:38:51

      תודה על המתכון - נראה מעולה, טעים וקל :-) ינוסה בקרוב

       

      בתאבון  :)

        22/12/10 18:32:

      צטט: d.double you 2010-12-21 19:56:17

      יאמי יאמי-הולכת לנסות!

       _

      בתאבון ! ספרי נא איך יצא .

        22/12/10 16:05:
      וואוי זה ניראה ממש טוב אני אנסה את זה
        22/12/10 09:07:

      צטט: רוח האדם 2010-12-21 14:54:36

      כשקראתי את הכותרת חני,
      חשבתי שפיתחו זן חדש של תפודים שמשקלו הוא הקל ביותר בעולם....
      אך מכיוון שהתברר לי שלא במשקל עסקינן,
      כי אם אופן ההכנה הוא זה שכה קל הוא לביצוע -
      העתקתיו ואנסהו.... תודה :)

       

      צודק , המילה "מתכון" חסרה בכותרת. נו ..זה נכתב בהתלהבות ..  ממתינה לדיווחים ....  :)

        22/12/10 09:04:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-12-21 09:50:48

      נראה מעולה !
      תודה רבה.
      אהבתי.

       

      תודה !

        22/12/10 09:04:

      צטט: mi alma 2010-12-21 09:16:08

      אני מכינה אותן כך כבר שנים רבות.
      טעים וקל להכנה.
      תודה רבה חני :-))

       

      טעים אצלכם !  תודה :)

        22/12/10 08:01:

      מתכון בשבילי. הכי פשוט שיש, הכי טעים שיש.

      תודה,

      רותי.
        22/12/10 08:01:

      מתכון בשבילי. הכי פשוט שיש, הכי טעים שיש.

      תודה,

      רותי.
        22/12/10 06:23:
      זה נראה נפלא!
        21/12/10 21:38:
      תודה על המתכון - נראה מעולה, טעים וקל :-) ינוסה בקרוב
        21/12/10 19:56:
      יאמי יאמי-הולכת לנסות!
        21/12/10 14:54:
      כשקראתי את הכותרת חני,
      חשבתי שפיתחו זן חדש של תפודים שמשקלו הוא הקל ביותר בעולם....
      אך מכיוון שהתברר לי שלא במשקל עסקינן,
      כי אם אופן ההכנה הוא זה שכה קל הוא לביצוע -
      העתקתיו ואנסהו.... תודה :)
        21/12/10 11:49:

      צטט: מיכל.ב.ש 2010-12-20 18:44:29

      מגניבבבב. איזה יופי של רעיון. אנסה להכין גם לחבר'ה שלי :))

       

      תודה מיכל יקרה !  נראה יופי של 'כיבוד' במקום מתוקים .. :)) אשמח לדעת איך יצא .

        21/12/10 10:35:

      צטט: m קסם 2010-12-20 15:53:56

      מממ... נראה טעים

       

      תודה !

        21/12/10 09:50:
      נראה מעולה !
      תודה רבה.
      אהבתי.
        21/12/10 09:20:

      צטט: y2work 2010-12-20 15:28:42

      מגיב כדי לזכור לנסות :-)
      אחרי זה אגיב עם ריר !

       

      תודה יריב , אתה בטח תוסיף גם גבינות טובות מעל ..  מצפה לקרא תוצאות !  :)

        21/12/10 09:16:
      אני מכינה אותן כך כבר שנים רבות.
      טעים וקל להכנה.
      תודה רבה חני :-))
        20/12/10 18:44:
      מגניבבבב. איזה יופי של רעיון. אנסה להכין גם לחבר'ה שלי :))
        20/12/10 15:53:
      מממ... נראה טעים
        20/12/10 15:28:
      מגיב כדי לזכור לנסות :-)
      אחרי זה אגיב עם ריר !

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין