בחודש אוקטובר 2004 פורסמה במגזין גורמה האמריקאי כתבה על מלח . הכתבה שכותרתה the last touch כללה מתכונים מלוחים ומתוקים העושים שימוש במלח גס/עדין/אטלנטי. כפתיח מעורר התאבון לכתבה צולם תפוח אדמה אחד מונח על משטח עץ עבה . תפוח האדמה היה חתוך ברישול , בתוכו הרך נמסה למחצה חמאה ,על קליפתו החומה היתה שכבת מלח ..גם סביב.. הצילום , פשטות ההכנה והסקרנות מהרעיון הריצו אותי למטבח. ההכנה עורכת 5 דקות , זמן האפייה (אפיתי בטוסטר אובן) עורכת כשעה. התוצאה מרשימה וטעם תפוחי האדמה נפלא לטעמי , לא פחות . המתכון עשה שימוש בתפוחי אדמה גדולים, 4 במספר שכל אחד שוקל כ- 220 גרם . אני השתמשתי ב- 5 תפוחי אדמה קטנים יחסית כי זה מה שהיה בבית מכאן שכמות החלבון והמלח הגס תספיק ל- 2 תפודים נוספים לפחות. . בדיעבד מתברר שעשיתי שימוש במלח גס ולא kosher salt כפי שמומלץ במתכון והיה מלח דק יותר. יחד עם זה קיבלתי תוצאה מצויינת. ניתן לחרוץ את תפוחי האדמה בסיום האפייה ולשים בתוכם מיד חמאה. התוך הרך 'מתפרק' מהר מהקליפה ותפוח האדמה אינו 'סופג' את כל המלח שסביב .
![]()
![]()
![]() תפוחי אדמה אפויים במלח החומרים: 4 תפוחי אדמה רחוצים, להשאירם בקליפה -במשקל כ-220 גרם כל אחד (או כמות גדולה ושל תפודים קטנים יותר) 1 חלבון מביצה גדולה מוקצף קלות עם מזלג (לא מוקצף לקצף) 1/2 כוס מלח גס. אופן ההכנה: לחמם תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות. לדקור כל תפוח אדמה סביב בכמה דקירות מזלג . לטבול כל תפוח אדמה בחלבון ואח"כ לצפות את כולו במלח . להניח את התפודים על תבנית (אפשרי מרופדת בנייר כסף) . לאפות בתנור החם כשעה או עד שרך (לבדוק עם מזלג). להגיש חם עם חמאה .
![]()
![]() הכנה,כתיבה,צילום: חני הראל מוזיקה בבקשה:
![]() |
תגובות (27)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
_________________
בתאבון !
תודה !
מתכוונת להכין אותו למשפחה.
סופ"ש נעים
דליה
מתכוונת להכין אותו למשפחה.
סופ"ש נעים
דליה
מתכוונת להכין אותו למשפחה.
סופ"ש נעים
דליה
בתאבון :)
_
בתאבון ! ספרי נא איך יצא .
צודק , המילה "מתכון" חסרה בכותרת. נו ..זה נכתב בהתלהבות .. ממתינה לדיווחים .... :)
תודה !
טעים אצלכם ! תודה :)
מתכון בשבילי. הכי פשוט שיש, הכי טעים שיש.
תודה,
רותי.
מתכון בשבילי. הכי פשוט שיש, הכי טעים שיש.
תודה,
רותי.
חשבתי שפיתחו זן חדש של תפודים שמשקלו הוא הקל ביותר בעולם....
אך מכיוון שהתברר לי שלא במשקל עסקינן,
כי אם אופן ההכנה הוא זה שכה קל הוא לביצוע -
העתקתיו ואנסהו.... תודה :)
תודה מיכל יקרה ! נראה יופי של 'כיבוד' במקום מתוקים .. :)) אשמח לדעת איך יצא .
תודה !
תודה רבה.
אהבתי.
תודה יריב , אתה בטח תוסיף גם גבינות טובות מעל .. מצפה לקרא תוצאות ! :)
טעים וקל להכנה.
תודה רבה חני :-))
אחרי זה אגיב עם ריר !