עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    קרפ עם סירופ סיידר- זה פינוק !

    5 תגובות   יום ראשון, 19/12/10, 22:49

    קרפים המוגשים עם סירופ סיידר- זה טעים ! 

    מתכון מיוחד מחוות התפוחים הקנדית : La Cidrerie du Village . החווה מגדלת תפוחים מזנים שונים ומייצרת משקאות גם כהילים מתפוחים . הסיידר במתכון הזה הוא סיידר ישראלי .לאחר בישול מתקבל סירופ מרוכז בצבע זהוב כהה ריחני ומתוק . הקרפים אינם קרפים דקים ,אלא מכילים אבקת אפייה ודומים במעט לפנקייק אבל תפוחים פחות . בלילת הקרפים נשמרת במקרר ותספיק ל- 8 קרפים . להשלמת הפינוק מומלץ לטגן את הקרפים בחמאה צרפתית .. 

    ''

     

    הערות:

    1. את סירופ הסיידר חשוב לבשל על להבה נמוכה מאוד במחבת גדולה וכבדה.

    2. סירופ הסיידר טעים ויכול לשמש למגוון קינוחים נוספים גם במקום סירופ מייפל. הסירופ יישמר במקרר ימים ספורים.

    3. לא מומלץ להכין את הקרפים באותו המחבת שהוכן הסירופ. גם הגודל לא יתאים.

    4. ניתן להכין מחצית מכמות הבלילה וגם רבע מכמות הסירופ תספיק לכמות זו.

    5. הקרפים תופחים ודורשים טיגון קצר .

    6. ניתן להכין את כל הקרפים יממה מראש ולאחסן במקרר. לפני ההגשה לסדר בכלי אפייה לצקת מעל מחצית מכמות הסירופ, לכסות בנייר כסף ולחמם בתנור בחום בינוני למשך 15-20 דקות. להגיש עם יתרת הסירופ.

    7. ניתן לצקת מהסירופ על קרפ פתוח או לקפל/לגלגל את הקרפ ולטבול אותו בסירופ הסיידר.

    8. הקרפ סופג מייד את הסירופ לכן מומלץ לצקת סירופ ולהגיש מיד.

    קרפים בסיידר - Crepes Au Cidre

    החומרים לקרפים:

    1 כוס קמח רגיל (140 גרם)

    1 כוס חלב

    2 ביצים L 

    2 כפות חמאה נמסה ומצוננת מעט= 30 גרם (במקור שורטינג)

    1 כף מדידה אבקת אפייה

    1 כף מדידה סוכר

    1/4 כפית מלח שולחני דק

    -

    2 כפות = 30 גרם חמאה לשימון המחבת

    חומרים לסירופ:

    2 כפות חמאה = 30 גרם

    2 כוסות סיידר [מומלץ סיידר hard cider ]  השתמשתי בתרכיז סיידר טהור ללא תוספים ודיללתי במים

    -

    מחבת בקוטר 20 ס"מ לטיגון הקרפים 

    אופן הכנת הקרפים:

    בקערה לטרוף יחד : קמח, חלב, ביצים, שומן נמס, אבקת אפייה,סוכר ומלח. לערבב לקבלת בלילה חלקה וסמיכה (זה קורה מהר) .

    לצנן במקרר מכוסה למשך 30 דקות.

    הכנת הסירופ:

    לחמם את החמאה בכלי כבד בקוטר 30 ס"מ עד שהיא מבעבעת. להוסיף סיידר וסוכר ,לערבב להמסת הסוכר. לבשל על להבה נמוכה עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם (לבחוש מדי פעם) במשך 12-15 דקות. להסיר מהלהבה .

    טיגון הקרפים:

    להבריש את המחבת במעט חמאה נמסה ולחמם על להבה בינונית. להסיר לרגע את המחבת מהאש ולצקת לתוכו רבע כוס (60 מ"ל) מהבלילה הצוננת . לנער מיד את המחבת לפיזור הבלילה . להחזיר את המחבת לאש ולטגן במשך 30-60 שניות עד שהצד התחתון זהוב היטב. להפוך את הקרפ ולטגן עוד כ- 15 שניות . להעביר לצלחת .

    להמשיך לטגן באותו האופן 7 קרפים נוספים. למרוח מעט חמאה בין טיגון כל קרפ.

    להגשה :

    במידה והסירופ התקרר ניתן לחממו (לא חובה) .

    להניח קרפ שטוח על הצלחת ולמזוג מהסירופ מעל או:

    לטבול בסירופ קצרות קרפ מקופל  ל- 4 ולהניח בצלחת הגשה.

    לצקת סירופ נוסף מעל הקרפים.

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    הכנה,כתיבה,צילום ואכילה (3 !) : חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/12/10 20:48:
      תודה אלמתי .
      עזוב קרפים גדון (למרות שזה קינוח כייפי !) הבצל הסגול שולט ..ואתה יודע מה טוב ! נסה גם בצלי שאלוט,אולי תתאהב (בהם) גם ..
        20/12/10 20:44:
      אפ'פם לא הבנתי פרושו של ה"קרפ" הזה חני..
        20/12/10 10:06:
      יאמי! כמה טעים כאן!!! * * *
        20/12/10 00:58:
      לי זה קרה בזמן הצילום . הקרפים לא הצטלמו היטב, הכנתי עוד אחד..ועוד אחד ..
        20/12/10 00:49:
      רק מלקרוא את הפוסט עליתי בשני קילו...

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין