עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    סיר המרק הגדול: מרק כרובית ובטטה בקארי

    4 תגובות   יום שלישי, 14/12/10, 22:41

    מרק ירקות המורכב מכרובית, בטטה, חומוס וגם עגבניות . התיבול העיקרי הוא אבקת קארי אבל גם ג'ינג'ר טרי ופלפל חריף. המתכון המקורי למרק נמצא כאן . ערכתי שינויים קלים, בהמשך .רשימת המרכיבים הפעם אינה קצרה, להקלת העבודה מומלץ להכין את כל המרכיבים חתוכים מראש.מתקבל סיר גדול של מרק המשביח עוד למחרת.

    ''

    מרק כרובית ובטטה בקארי

    החומרים:

    1 בצל גדול קצוץ

    חצי כפית זרעוני כמון - לא הוספתי

    1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש/מגורד

    1 פלפל צ'ילי קטן חריף -שמתי מהתבלין היבש הגרוס (קצת יותר מדי..)

    3 שיני שום כתושות/קצוצות דק

    4 כוסות מרק זך - שמתי מים במקום

    450 גרם בטטה (= 2 בטטות ) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של קרוב ל- 2 ס"מ

    3 כפיות אבקת קארי

    1/8 כפית קינמון

    1 כרובית (מומלץ גדולה) שמתי כרובית קטנה וזה הספיק ,מפורקת לפרחים בגודל נגיסה

    כוס וחצי חומוס מבושל = 420 גרם (אפשר להשרות כ- 200 גרם חומוס יבש ולבשל בסיר נפרד עד שמתרכך)

    1 קופסא עגבניות קלופות קצוצות = 400 גרם נטו מתוצרת איטלקית טובה

    כ- 3 כוסות מים

    מלח גס (אטלנטי)

    פלפל צ'ילי לטעם

    1 כף חמאת בוטנים - ויתרתי

    אופן ההכנה:

    לחמם מעט שמן בסיר גדול (שמן קנולה מעורב בשמן זית) .להוסיף את הבצל ולבשל 3-4 דקות עד לריכוך.

    להוסיף:

    זרעוני כמון (לא חובה) ג'ינג'ר,פלפל צ'ילי ושום. לבשל בבחישה עוד 30 שניות.

    להוסיף לסיר :

    4 כוסות מרק זך (או מים), את קוביות הבטטה, כפית אחת מכמות הקארי ואת הקינמון. להביא לרתיחה.

    להנמיך את הלהבה לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שהבטטה רכה כ- 20 דקות.

    להוסיף לסיר:

    כרובית, חומוס ועגבניות  . להוסיף מים רק לכיסוי הכרובית כ- 3 כוסות.

    לערבב פנימה 2 כפיות אבקת קארי הנוספות. לתבל במלח ופלפל צ'ילי לטעם.

    לכסות ולבשל את המרק עד שהכרובית רכה , במשך כ- 20 דקות.

    במידה ומוסיפים את חמאת הבוטנים לערבב אותה למרק כעת ולהגיש חם.

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/12/10 20:19:
      הפעם חני,
      נדמה לי ואוותר........:)
        14/12/10 23:02:
      תודה רבה יקירתי :) לילה טוב .
        14/12/10 22:59:
      נראה מדהים, חני!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין