עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מרק אפונה פשוט ביותר

    0 תגובות   יום שבת, 4/12/10, 20:09

     

     

    כבר דצמבר, והחורף מסרב להגיע. גם ירקות החורף לא באים בעיתם שורש הסלרי עדיין קטן, הגזרים נראים כאילו יצאו מחדר קירור ולא מהאדמה. כלום אינו כפי שאתה מצפה שיהיו בדצמבר.

    אבל התחושות הפנימיות משדרות חורף, זה כמו שציפור יודעת מסלולה חורף, קיץ ,ואביב. ויש אוכל של חורף ואוכל של קיץ. ( טוב לא ניסחף לחמין). צנצנת האפונה שהמתינה את הקיץ לאחר שלא בושלה לפני כניסתו עמדה במזווה והמתינה " כמה אפשר להמתין?" אמרה.

     

    מרק אפונה פשוט ביותר

    כוס וחצי עד שניים אפונה – להשרות לילה שלם רצוי עם מעט סודה לשתיה

    1 תפוח אדמה מבושל מחולק

    1 גזר

    1 בצל

    4 גבעולי כרפס

    רבע צרור פטרוזיליה

    מעט עלי סלרי/ כרפס

    מלח

    ציר עוף\ ציר ירקות או … אבקת מרק

    כמות הנוזלים תקבע את הסמיכות, יש להתחיל את הבישול עם כיסוי פני האפונה ועוד 2 כוסות מים לפחות מעל ( 4-5 כוסות לערך)

    2-3 שיני שום

     

    מבשלים את האפונה שעתיים לפחות

    להוסיף את הירקות ( חתוכים פרט לבצל ולעלים)

    לבשל עוד שעה לפחות- להוסיף כוס מים או שתיים

    להוציא את הירקות.

    לטחון עם מוט את המרק ולבשל עוד מחצית השעה

    להוסיף את השום כתוש ואת תפוח האדמה ולרסק שוב עם המוט

    להגיש

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון