עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    נחמת היום :מרק (קרם) כרובית מתובל

    15 תגובות   יום ראשון, 28/11/10, 21:49

    הורדתי את העקבים (באופן זמני) והתחלתי לצעוד רגלית. בשבוע האחרון גמעתי קילומטרים לא מעטים ברגל בדרך ל .. וגם בחזרה. זה טוב , לא מעייף ומשיב רוח רעננה. לעת ערב עצרתי במשתלה הסמוכה לתחנת הדלק .חיפשתי פרחים באדום... יצאתי עם מספר עציצים הביתה ולגינת החלון  (גם פרחי אמנון ותמר קטנים בכל מיני צבעים) .כמה שהריח טוב .הנה אחד מהם (14 ש"ח) מפיץ בושם עדין וטבעי :

    ''

    בדרך הביתה רכשתי כרובית יפיפיה, עירית וחומרי גלם נוספים  (בפוסטים הבאים ) . תוכנית הגמר המהנה של המאסטר שף עשתה לי תאבון ... ! גם להתמקצע ,לחדש ולהוציא תחת ידי מנות טובות. מאוד. (כן, מקרונים אני יודעת להכין והבאים יהיו ורודים..)

    בבית הכנתי מרק קרם כרובית . מרק בהיר וחלק שאינו מכיל כלל שמנת (רק חלב) מתובל וטעים מאוד. ובכלל אפשר היה כמעט לאכול מהסיר בכל שלב של הבישול.. קריצה

    ''

    תארו לעצמכם את השידוך הבא : פרחי כרובית מוזהבים עם בצל שאלוט (קטן) ושום .. מבושלים בחלב ..מתובלים בנדיבות במוסקט, הל, פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי. הנדיבות חשובה כאן במיוחד. התאפקתי לא לאכול את המרק המבושל והריחני הזה עוד טרם נעשה קרמי ..

    ''

    מרק קרם כרובית

    ל- 4 מנות

    החומרים:

    3 כפות שמן זית

    1 בצל שאלוט או רבע בצל רגיל קצוץ

    600 גרם כרובית שטופה במי ברז (כחצי כרובית בגודל בינוני) מפורקת לפרחים

    3 שיני שום כתושות או לפי הטעם

    300 מ"ל חלב

    400 מ"ל מרק זך או מים

    הל טחון לפי הטעם

    מוסקט טחון

    פלפל שחור גרוס טרי

    מלח גס

    אופן ההכנה:

    בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים את השמן . מוסיפים את בצל השאלוט (או רגיל) שום ואת פרחי הכרובית.

    מאדים בבחישה (מדי פעם)  כ- 10 עד 12 דקות מכוסה . הכרובית תהיה זהובה והריח טוב..

    לצקת לסיר את החלב , מים (או מרק זך) ואת כל התבלינים. להביא את המרק לרתיחה .

    לבשל את המרק מכוסה כ- 10 דקות או עד שהכרובית רכה .

    לצנן מעט ולהעביר בסבבים לטחינה בבלנדר.

    לתקן את התיבול ולהגיש.

    ''

    מוזיקה בבקשה :

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/11/10 08:11:

      צטט: רוח האדם 2010-11-29 21:48:59

      לא יודע, ההל והמוסקט האלה, קצת מסובך לי,
      אבל העתקתי, נראה.....

      ________

      גדון יקירי ,התיבול הינו בגדר המלצה בלבד. אתה יכול לתבל במלח ופלפל בלבד אך תבלין המוסקט הוא השידוך האולטימטיבי לכרובית . לחברה הזו יש מארזים קטנים של התבלין הטהור והטחון- מומלץ . תודה ובתאבון .

        30/11/10 08:07:

      צטט: mi alma 2010-11-29 12:31:05


      כמה טעים ויפה אצלך בבלוג * * *
      תודה חניתה :-)

       ___

      תודה כפולה יקירתי נשיקה יום נפלא !

        30/11/10 08:06:

      צטט: rossini 2010-11-29 07:53:09

      נישמע נהדר.

      המקום היחידי שפגשתי הל, זה היה בקפה טורקי. מעניין איך הוא משפיע במרק...

       __

      התחלתי להשתמש בהל טחון בשנה-שנתיים האחרונות בעיקר במאפים מתוקים וכתבלין נוסף. לטעמי ההל כאן במרק איננו דומיננטי ושילוב התבלינים היה טוב , תודה .

        30/11/10 08:02:

      צטט: topron 2010-11-29 07:10:42

      בתקווה שהמרקים יביאו את החורף הגשום, גמאני הכנתי מרק כרובית בשבת. :-)

      אצלך טעים בכל שבוע יותר, תמונות בישולי השבוע האחרונות שפורסמו גם בקהילת האוכל בקפה היו מופלאות. האם חשבת על פינה שבועית:

      מה בישלתי לשבת ?..(ולא נותר דבר)   :) תודה.

       

        29/11/10 21:48:
      לא יודע, ההל והמוסקט האלה, קצת מסובך לי,
      אבל העתקתי, נראה.....
        29/11/10 20:37:

      צטט: ruthy 2010-11-29 03:36:18

       תודה

      נשמע ונראה מאד טעים....

      תודה ,היה מרק ..  

        29/11/10 12:32:

      כמה טעים, חוויתי ויפה אצלך בבלוג.
      מוכשרת שכמוך!!!! *
        29/11/10 12:31:

      כמה טעים ויפה אצלך בבלוג * * *
      תודה חניתה :-)
        29/11/10 09:47:

      צטט: אני-מיכל 2010-11-28 22:04:06

      נהדר! גם המרק וגם העציץ :))

       

      תודה !  :)

        29/11/10 07:53:

      נישמע נהדר.

      המקום היחידי שפגשתי הל, זה היה בקפה טורקי. מעניין איך הוא משפיע במרק...

        29/11/10 07:10:
      בתקווה שהמרקים יביאו את החורף הגשום, גמאני הכנתי מרק כרובית בשבת. :-)
        29/11/10 06:11:

      צטט: אס לב אדום 2010-11-28 22:02:05

      מאושר מי שיתחתן/התחתן איתך.

       

      תודה יונתן .

        29/11/10 03:36:

       תודה

      נשמע ונראה מאד טעים....

        28/11/10 22:04:
      נהדר! גם המרק וגם העציץ :))
        28/11/10 22:02:
      מאושר מי שיתחתן/התחתן איתך.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין