עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    רושטי - לביבה נפלאה גם לחג החנוכה !

    23 תגובות   יום חמישי, 25/11/10, 12:48

    השבוע אכלתי רושטי במקום אנין ,היה טעים , התמוגגתי. הפשטות של הלביבה הזו קנתה אותי. החלטתי לשחזר את ההכנה בבית אבל כמו תמיד באופן קצת אחר. חיש קל קיבלתי 6 לביבות רושטי ענקיות ונפלאות . ובכלל , לאורך כל הכנת המטעם הפשוט הזה הריח במטבח ובבית היו נפלאים .גם הלביבה הזו מוכיחה שפשוט זה הכי טעים .

    שבוע הבא הולך להיות שבוע חגיגי .. הפעם בשנה (יום הולדתי) חובר יחדיו עם חג החנוכה הם בהחלט סיבה לחגיגה ! .אז נכין גם הרבה רושטי לצד המעדנים המסורתיים .

    לרושטי אותה לביבת ענק שוויצרית גרסאות אחדות כשבכולן הבסיס הוא תפוחי אדמה . הוספתי גם בצל ושום מוזהבים וחופן פטרוזיליה. מלח גס ופלפל שחור (אין בתערובת ביצים) שהשלימו את תערובת הרושטי . הטיגון הוא במעט שמן ומהיר יחסית .

    לאכול חם ולהתענג !

    ''

    רושטי תפוחי אדמה - Rösti

    החומרים:

    800 גרם תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה) לשטוף ולקלוף (המשקל לפני הקילוף)

    1 בצל בינוני או 2 קטנים פרוסים דק

    1-2 שיני שום ,קצוץ

    חופן פטרוזיליה קצוץ דק

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

    שמן זית (+שמן קנולה) לטיגון

    אופן ההכנה:

    לשים את תפוחי האדמה הקלופים והשלמים בסיר בינוני (4 ליטר) לכסות במים (אפשרי מים רותחים) להמליח את המים (חצי כפית מלח). להביא לרתיחה. לבשל כ- 10 דקות. (החלק החיצוני של תפוחי האדמה יהיה מבושל בלבד. החלק הפנימי עדיין מוצק) .

    בתום הבישול הקצר להוציא את תפוחי האדמה ממי הבישול ולצנן.

    במחבת לטגן את הבצל כחמש דקות בבחישה עד להזהבה בלבד. להוסיף את השום ולטגן עוד דקה או שתיים.

    את תפוחי האדמה לגרד במגרדת גסה. להעביר לקערה ולהוסיף את הפטרוזיליה , הבצל והשום , מלח ופלפל שחור . לערבב עם הידיים.

    לחמם שמן זית (+שמן רגיל) במחבת (גובה השמן קצת יותר מחביתה) . ליצור עם הידיים כ- 6 לביבות גדולות בעובי של כ- 2 ס"מ.להדק ולעגל או להותיר כפי שהן .

    לטגן את הלביבות 10 דקות בשמן החם . להפוך ולטגן מהצד השני כ- 10 דקות נוספות . (ניתן לטגן בשני סבבים)

    להגיש את הרושטי חם ולהתענג .

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    כתיבה, הכנה,צילום וטעימה: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/12/10 18:52:
      תודה !
      חג שמח .
        1/12/10 18:11:
      ואוו , תודה !

      חג שמח .
        1/12/10 17:29:
      מומלץ בפנאי היאמי הזה....
      :)
        27/11/10 17:58:
      רעיון נהדר , בתאבון !
        27/11/10 14:22:
      גם לי עשית חשק לרושטי...
      לכבוד חנוכה אכין לביבות כאלו ולצידן יוגורט וסלט ירקות ...
      טעם גן עדן.
        27/11/10 11:16:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-11-26 23:15:42

      נראה מעולה.
      יש לי חולשה לכל סוגי הלביבות מתפ"א :)
      *

       

      גם לי , תודה איבי יקרה .

        27/11/10 07:13:

      צטט: אני-מיכל 2010-11-26 20:15:35

      יאמייייי

       

      תודה  .

        27/11/10 00:00:

      צטט: chaya y 2010-11-26 17:04:16

      את מקסימה חני...
      הפוסטים שלך הם תאווה לעיניים והצלילים נפלאים.
      שבת שלום לך...

       

      תודה רבה . שבת נפלאה

        26/11/10 23:15:
      נראה מעולה.
      יש לי חולשה לכל סוגי הלביבות מתפ"א :)
      *
        26/11/10 20:15:
      יאמייייי
        26/11/10 17:04:
      את מקסימה חני...
      הפוסטים שלך הם תאווה לעיניים והצלילים נפלאים.
      שבת שלום לך...
        26/11/10 15:39:

      צטט: y2work 2010-11-26 07:30:20

      אוהב להגיש את זה עם שמנת חמוצה בצד או למאותגרי קלוריות יוגורט חמצמץ כלשהו :-)
      עשית לי חשק לרושטי של שבת.

       

      תודה יריב ,שמחתי .דרך הגשה טעימה , הפעם זה נאכל ישר מהמחבת חם..

      שבת נפלאה !

        26/11/10 15:37:

      צטט: איה55 2010-11-26 00:09:31

      פעם ראשונה שאני מבקרת בבלוג שלך,
      באתי...הצצתי...נדלקתי..פתחת לי את התאבון, והכי כייף שזה נראה ממש קל...תודה

       

      תודה ,שמחתי .

      שבת שלום

        26/11/10 15:37:

      צטט: mi alma 2010-11-25 14:57:40


      הלביבות נראות כה טעימות! *
      תודה יקירה :-)
      סופ"ש נעים.

       ___

      תודה אלמתי שבת נפלאה לכולכם.

      גדון , אני ממתינה לדיווח ,בזמנך .. (נו, מתי כבר?)

        26/11/10 07:30:
      אוהב להגיש את זה עם שמנת חמוצה בצד או למאותגרי קלוריות יוגורט חמצמץ כלשהו :-)
      עשית לי חשק לרושטי של שבת.
        26/11/10 00:09:
      פעם ראשונה שאני מבקרת בבלוג שלך,
      באתי...הצצתי...נדלקתי..פתחת לי את התאבון, והכי כייף שזה נראה ממש קל...תודה
        25/11/10 21:42:

      צטט: rossini 2010-11-25 14:04:40

      מחבת רושטי עם סלט ירוק , בליווי כוס יין ואני מסודר .מגניב

      תודה.

       

      גם אני !  תודה .

        25/11/10 15:07:

       נשמע מעולה....

        25/11/10 14:59:
      תודה תודה -
      העתקתי את המתכון - כשאכין - אדווח ! :)
        25/11/10 14:57:

      הלביבות נראות כה טעימות! *
      תודה יקירה :-)
      סופ"ש נעים.
        25/11/10 14:04:

      מחבת רושטי עם סלט ירוק , בליווי כוס יין ואני מסודר .מגניב

      תודה.

        25/11/10 13:22:
      בתאבון ! ותודה. זה מצויין .
        25/11/10 13:21:
      נקרא ונראה יאממי, ינוסה בקרוב!!!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין