עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    גזר וקלמנטינות (אפויים בתנור)

    14 תגובות   יום שני, 22/11/10, 09:12

    הרעיון פשוט וטעים:  אופים גזרים ופרוסות קלמנטינה ולימון בתנור . הגזר מתובל בזסט (גרידה) של קלמנטינה ולימון ומעט שמן זית וחמאה. משהו כמו לבוש מודרני לצימס של פעם אבל : ללא תוספת סוכר/פירות יבשים . הגזרים כמעט בטעם הטבעי ועם ארומה מעניינת. פרוסות הקלמנטינה האפויות יפות ,מפיצות ריח נהדר והרכות אכילות .

    ''

    ''

    ''

    שינויים שעשיתי מהמתכון המקורי :

    - שמתי פרוסות מ- 2 קלמנטינות ולימון אחד.

    - מומלץ להוציא את הגלעינים מהפירות.

    - בזקתי עוד כף שמן זית.

    - אפיתי בתבנית בגודל 22 על 33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

    - בזקתי קורט מלח גס דקות לפני תום האפייה.

    - אפיתי זמן ממושך מהמומלץ וברבע הזמן האחרון הפכתי את הגזר והפעלתי גם טורבו.

    -

    גזר וקלמנטינות

    המרכיבים:

    800 גרם גזר ,קלוף (לחתוך את הקצוות)

    זסטים (גרידה) של 2-3 קלמנטינות + פרוסות אחדות מהקלמנטינה (אפשרי משתיים)

    זסטים מ 2 לימונים +פרוסות לימון

    1 כף שמן זית

    1 כף (15 גרם) חמאה

    אופן ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום גבוה - 200 מעלות צלציוס .

    2. להרתיח מים בסיר בינוני (4 ליטר). לחצות את הגזרים לחצי לאורכם (או לרבעים לאורכם ,תלוי בעוביים).

    להוסיף את הגזרים למים הרותחים . להביא לרתיחה ולבשל (ללא מכסה) 4 דקות לערך. לסנן .

    3. להעביר את הגזר לקערה (או להעביר כמומלץ ישירות לתבנית) להוסיף את כל המרכיבים ולערבב קלות.

    להעביר ולשטח לתבנית האפייה.

    4. לאפות  כ - 3/4 רבעי השעה (או קרוב לשעה) עד שהגזר רך וזהוב היטב .

    -

    מוזיקה בבקשה:

     

    ''

     

    מבוסס על מתכון ממגזין BBC GOOD FOOD JAN.2009

    צילום הכנה וטעימה: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/11/10 10:54:
      נראה נפלא,
      כך בטח גם הטעם.
      והצילומים שלך מרהיבים כרגיל
        24/11/10 09:44:
      תודה חברים ובתאבון .
        24/11/10 07:57:
      הסלט הזה מצויין מצויין ניסיתי אותו .מומלץ
      קייטרינג
        23/11/10 19:48:
      הרעיונות שלך חני........
      אבל רשמתי לפני, וכשתנוח עלי הרוח....
      ואדווח לך :)
        23/11/10 14:19:
      נשמע יאמי
      זה משהו שאני מתכננת לנסות ממש בקרוב
      תודה
        23/11/10 08:51:

      רוסיני, תודה
      miel , בתאבון ! :)
      רון , תודות
      איריס , תודה , כייף :)

        22/11/10 19:15:
      מקסים!!!
        22/11/10 14:35:
      ממש אומנות שילוב הצבעים!
      וגם נקרא טעים!
        22/11/10 12:49:
      בול בשבילי :) תודה
        22/11/10 12:06:

      אני לא מחסידי הגזר, אך זה נישמע מענין.והצבעים אכן מקסימים.

        22/11/10 11:03:
      תודה
        22/11/10 10:39:

       נראה נהדר

      נשמע טעים!

        22/11/10 10:10:

      הצבעים הכתומים חלומיים *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין