עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    אורז בחלב - RIZ AU LAIT

    8 תגובות   יום רביעי, 17/11/10, 21:05

    בדיוק היום פורסם המעדן הזה במקום רחוק אחר בעולם ..אורז בחלב ווניל.

     Jamie Schler החיה אוכלת וכותבת בצרפת היא כותבת המתכון. היא בעלת בלוג אוכל שהוא חגיגה לעין ולחיך - כאן .

    המגזין  The huffington post פרסם את המתכון שלה לרפרפת אורז בחלב . זהו קינוח פשוט ומנחם המתאים למזג האויר והאווירה והמוכן במטבחים רבים בעולם בגירסאות דומות מאוד .לעיתים הקינוח נאפה ומתקבל דומה גם כן. הגירסא הזו מעניינת מכיון שהאורז עובר בישול קצר מוקדם במים. יש שימוש באורז המיוחד לריזוטו וכמויות הסוכר שפויות .

    חשוב לבשל את האורז בחלב על להבה נמוכה מאוד. אחרת זה גולש .. תאמינו לי צוחק. מומלץ לאכול חם ממש או פושר אבל זה טעים גם קר מהמקרר. הכמות תספיק ל- 6 מנות הגשה .

    החומרים הנחוצים : אורז לריזוטו , חלב, סוכר, חמאה, וניל וקורט מלח.

    ''

    אורז בחלב ומוכן :

    ''

    אורז בחלב

    החומרים:

    200 גרם אורז מיוחד לריזוטו

    750 מ"ל חלב

    100-120 גרם סוכר לבן (אני שמתי 70 גרם בלבד = 1/3 כוס)

    מקל וניל (או חצי כפית תמצית וניל איכותית)

    קורט מלח

    15 גרם (כף) חמאה

    -

    אופן ההכנה:

    1. לשים את האורז במסננת דקה (בעלת חורים זעירים) . לשטוף תחת מי הברז עד שהמים נקיים . לסנן.

    2. לשים את האורז המסונן בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל במשך 5 דקות . לסנן מהמים. (במידה ושמתם פחות מים לא יהיה מה לסנן).

    3. להחזיר את האורז לסיר. להוסיף את החלב, כף אחת מהסוכר וקורט מלח. להוסיף את תוכנו של מקל הוניל והמקל עצמו. להביא לרתיחה.

    4. להעביר את הסיר ללהבה נמוכה מאוד, לכסות ולבשל בבחישה תכופה 30-35 דקות.

    מתי זה מוכן ?

    האורז צריך לספוג את מרבית החלב.

    האורז צריך להיות רך מאוד (ממש נמס בפה) .

    הרפרפת המוכנה צריכה להיות קרמית ,לא נוזלית ולא יבשה.

    5. כעת כבו את הלהבה .הוציאו את מקל הוניל.

    6. לערבב לסיר את החמאה ואת הסוכר - להוסיף את הסוכר בהדרגה ולערבב .  (כמות הסוכר תהיה 1/3 עד חצי כוס לפי טעמכם)

    לצקת לכוסות/כלי הגשה ולהגיש.

    ''

    מוזיקה בבקשה:

    ''

    הכנה,צילום,כתיבה ועיבוד : חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/11/10 22:34:
      חנוכה 2010 - עכבר חנוכה מביא לכם מדריך מקיף של אירועי חנוכה 2010: אירועי חנוכה הגדולים, הופעות חנוכה בחינם, מתכונים לסופגניות, מתנות.
        19/11/10 23:53:
      נשמע טעים.
        18/11/10 14:54:
      עד היום קניתי רפרפת אורז מוכנה
      של מחלבת גד.
      תודה על המתכון *
      צילומים נהדרים!
        18/11/10 14:53:

      כמה נהדר שיש מתכון.
      עד היום קניתי רפרפת מוכנה של מחלבת גד.
      תודה יקירה שלי *
        18/11/10 11:14:
      אחלה פוסט מתאבן. תודה, חני, מארץ האורז,
      שושן
        18/11/10 10:51:
      אצלנו בבית היו מכינים את זה עם פתיתים ישראליים תקניים. זה אחד המאכלים החביבים על ילדתי (עם הרבה חמאה כמובן)
        18/11/10 10:37:
      המממ... בדיוק לטעמי.
        18/11/10 04:58:

      איזו נוסטגיה חביבה ! מחזיר אותי לילדותי הרחוקה . תודה.

      מעינין לעינין באותו עינין. התמונה המעובדת,דווקא ניראת כציור וזה להבדיל מהציורים שניראו כמו תמונות...מגניב

      ארכיון

      פרופיל