עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק ללא מעצור : מרק דלעת,בטטה ועדשים-מרק היום

    14 תגובות   יום שלישי, 16/11/10, 14:46

    "בחיי שאין לך ברקסים ! ..." היא אומרת לי כשאנו צועדות יחד ברחוב. שעת בוקר עוד לפני תחילת יום עבודה . הערפל טרם התפוגג ואני לוקחת אותה כמלווה צמודה שלי לסידור הזה שלא נעים לי כלל. "זה עניין של אופי .." אני עונה לה . לחיוב ולשלילה . זו תאוות החיים וזה כנראה לא יעבור ..  .בבית ברוגע .. אני מכינה מרק . מרק קרמי ללא שמנת . מרק חורפי חלק ומנחם. מרק שכייף ללגום בכל שעה של היום.

    ומה הפעם ?

    מרק המורכב ממרכיבים המצויים בכל בית :בצל, דלעת, בטטה ועדשים. המרק קל וכייפי להכנה. 

    ''

    כל המרכיבים חברו למרק :

    ''

    ומקרוב:

    ''

    מרק דלעת בטטה ועדשים

    המרכיבים:

    2 כפות שמן זית

    1 בצל בינוני קצוץ דק

    500 גרם דלעת קלופה, נקייה חתוכה לקוביות

    500 גרם בטטה (1 בטטה גדולה כמו זו בתמונה) קלופה וחתוכה לקוביות

    1 ליטר מים או מרק זך

    חצי כוס (125 גרם) עדשים אדומות

    אופן ההכנה:

    1. לחמם את השמן בסיר בינוני (4 ליטר) . להוסיף את הבצל ולטגן עד לריכוך והזהבה (כ-3 דקות).

    2. להנמיך את הלהבה ולהוסיף:

    דלעת ובטטה . לבשל בסיר מכוסה, בבחישה מדי פעם במשך כ- 9 דקות.

    3. להגביר את הלהבה ולהוסיף נוזלים .להביא לרתיחה. לבשל מכוסה על להבה מתונה במשך כ- 10 דקות.

    4. להוסיף את העדשים , לערבב ולהמשיך לבשל 7-8 דקות מכוסה .(או עד ריכוך).

    לתבל לפי הטעם (ככפית מלח גס ומעט אבקת צ'ילי).

    5. להעביר את המרק בסבבים לבלנדר ולטחון למרק חלק (זה קורה מהר מאוד).

    להחזיר לסיר . להגיש חם /פושר .

    -

    הכנה,כתיבה,צילום וטעימה : חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/1/12 19:31:
      אני רוצה צלחת בדיוק כמו זאת שפה ברקע. איפה אני משיגה כזאת??
        18/11/10 16:44:
      תודה חברים וחברות !
        18/11/10 10:06:
      מרק חורף מעולה!
      עשית לי חשק
      אדית
      * מנהלת אתר אסיף, השקית האקולוגית לירקות ופירות www.asif-bag.co.il
        18/11/10 06:45:
      זה אחלה מרק קטפתי טעים ומזין אני מכירה את המרק הזה
      הכנתי אותו כמה פעמים בחורף כמובן וגם מרק מבית אמא
      בהתחלה לפני שהכירנו את הבטטה ונפלאותיה הצטרפה למרק התפוח האדמה הרגיל אצלנו מוסיפים וככה למדתי מאמא למרק עדשים כתומים הרבה שום אך ראיתי שבמתכון שלך לא מופיע.....תודה לך באהבה רינת
        17/11/10 19:37:
      נקווה שיהיה גשם ויהיה חשק לאכול מרקים!
      וזה כנראה מרק מאוד טעים - תודה.
        17/11/10 18:01:
      מעורר תאבון...
        17/11/10 17:34:
      נראה נפלא. תודה על המתכון. וכל הכבוד שהוא פרווה.
        17/11/10 15:26:
      כמה נשמע טעים.....
        17/11/10 15:18:
      "פה גדול אוהב דרדסים".....
        17/11/10 14:45:
      מעולה
      סוף סוף גם בלי שמנת ..:)
        17/11/10 14:35:
      תודה
        17/11/10 07:03:
      כתום זה מעולה!
        16/11/10 15:52:
      נכון אבל כן יש מצב לקרוטונים !! ותעביר לי גם בבקשה .. :)
        16/11/10 15:49:

      אני מבין  שזה דיאטתי . אז אין מצב לקרוטונים ???? מזעיף את הפהקריצה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין