עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    my food blog

    מי לא אוהב אוכל?

    ארכיון

    המסיק ביד מרדכי וסדנת בישול עם שף עמיר אילן ממסעדת הדסון

    1 תגובות   יום שני, 15/11/10, 14:05

    גילוי נאות: הוזמנתי לאירוע לבלוגרים.

    ביום שישי סתווי, לפני כשבועיים, התקבצנו כמה בלוגרים והדרמנו לחגיגות המסיק הראשון. איפשהו אחרי אשקלון ולפני מחסום ארז, נמצא קיבוץ יד מרדכי, שחוץ מדבש עוסק גם בזיתים ובשמן זית.

    ''''

    למדנו קצת על סוגי הזיתים הגדלים בארץ, ומשמשים ליצור שמן הזית, כדוגמת הברנע הארצישראלי ש”הומצא” בארץ או הזית הסורי הותיק, וזנים שיובאו ארצה מאירופה, כדוגמת ארבקינה או מנזלינו. לכל זית יש את התכונות שלו והטעמים שלו (טעמנו!), וביד מרדכי החליטו להוציא שמן זית שהוא מעין ערבוב של כמה סוגי זיתים, על מנת (לדעתם ולטעמם) להגיע לשמן עדין שמתאים לחיך הישראלי.

    אני לא כל כך אוהבת שמדברים על החיך הישראלי, ושמעתי כמה סייגים לכאן ולכאן לגבי שילוב של זנים בשמן זית. לדעתי, מדובר בעניין שיווקי, כאמור, להתאיך לחיך הישראלי.

    ''''''

    במהלך הביקור עברנו בכל מיני תחנות פעילות שהקיבוץ ארגן. היה נחמד לראות את האנשים שעוסקים בזית ובשמן. נראה שהם באמת אוהבים את עבודתם. אפשר להתעדכן בפעילויות השונות שהקיבוץ מארגן בדף הפייסבוק של יד מרדכי.

     

    לאחר הפעילויות הגיעה הסיבה שלשמה אני, לפחות, הגעתי ליד מרדכי – סדנה עם השף עמיר אילן, השף של מסעדת הדסון, ואדם שאני מוקירה ומעריכה כבר הרבה זמן (זה לא סוד שהדסון היא המסעדה המועדפת על ש’ ועלי).

    עמיר עומד מאחורי ההמצאות הגדולות של העשור הקודם תחת כובעו כשף מסעדת דיקסי – ההום פרייז והכנפיים של דיקסי. לפני כשלוש שנים הוא פתח את מסעדת הדסון ברמת החייל (הברזל 27, מגדלי אור, יש חניה חינם בבניין לאורחי המסעדה), מסעדת בשרים, פיוז’ן בין אמריקה (סלופי ג’ו וקייג’ן) והמזרח, עם דגש על אוממי, הטעם חמישי (ובנימה זו, קצת עלוב שלא מופיע ערך בויקיפדיה בעברית), נושא שמעניין אותי מאד בשנים האחרונות.

    ''''

    הסדנה עם עמיר, נתנה לי הזדמנות לפטפט איתו קצת, גם בהקשר הזה של האוממי. סיפרתי לו שזכור לי שאחד התפריטים הקודמים במסעדה הכיל דגשים בקשר למנות עשירות באוממי, ואילן ציין שהקהל הישראלי לא כ”כ התחבר לסימון ולטעם (וחבל).

    במהלך הסדנה ראינו וטעמנו שלל רטבים על בסיס שמן זית, קרפצ’יו סלמון, טרדיטו טונה אדומה (הכל על טהרת הנא), סלט קיסר ועוד. היה כיף לראות את השף בפעולה. בהקשר זה כדאי להזכיר שלעמיר אילן יש בלוג, אמנם לא פעיל במיוחד, אבל בעברו היה פעיל ויש בו לא מעט הסברים ודברים שכדאי להכיר, כמו למשל הסבר מקיף על שמן ושומן. חפשו את מתכון ההמבורגר המושלם :-)

    ''''

    תודה רבה לאנשי יד מרדכי על האירוע, לשף עמיר אילן, ולששת על ההזמנה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/11/10 05:05:
      אני חושב שאין ערך נפרד לכל טעם וכולם מרוכזים תחת הערך: "טעם"

      פרופיל

      mayashoval
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      טלוויזיה = מציאות