אנחנו אוהבים טעימות. אנחנו גם אוהבים לבשל עם שמן זית. רק שעד לפני יומיים לא חשבנו לאחד אותם לכדי טעימת שמן זית. מפגש בלוגרים שהזמינו יד מרדכי ובניצוחו של ששת, כלל גם את טעימת השמן זית הראשונה שלנו, ועזר לנו להבין שאין לנו עתיד בתחום הזה. אבל זה באמצע, בואו נחזור להתחלה.
אחרי נסיעה של כשעה במיניבוס שנכלל בארגון של יד מרדכי, עליו יש לנו רק מילים חמות, הגענו לקיבוץ בדרום עם המון היסטוריה, מעט נוף והרבה ייצור חקלאי. יחד עם כיבוד קל הוגש לנו שיעור בהיסטוריה מלאת הקרבות של הקיבוץ, ועל רכישת הידע בייצור דבש עוד כשחברי הקיבוץ ישבו ליד נתניה ונקראו בשם מצפה הימים. יד מרדכי הוא כבר מזמן מותג מוביל וכמעט מונופולי בדבש בארץ, אבל הפקת שמן הזית חדשה יחסית. כיום הם קונים את הזיתים מרחבי הארץ, אבל במקביל גם נוטעים עצי זית בעצמם.
הסיבה הרשמית להתכנסותנו הייתה פסטיבל "הראשון במסיק" שנערך באותו זמן בקיבוץ, והוא חוגג את המסיק הראשון של שמן הזית השנה. ממוקדי שמן זית טרי נכנסנו לטעימת שמנים צעירים, שהובילה אותו הטועמת של יד מרדכי. אז הנה כמה דברים שלא ידענו על טעימת שמן זית: 1. טעימת שמן זית אמורה להתבצע בכוס כחולה, שתנטרל את ההשפעה שיש לצבע השמן על הטעימה. מסתבר שלצבע השמן אין כלל השפעה על הטעם של שמן הזית או על איכותו, אלא רק על ראשו של הטועם. 2. לפני הטעימה יש להריח את השמן קודם – בכדי לפתוח אותו, אנחנו מכסים את הכוס עם שתי ידיים, מחממים אותה ומגלגלים את השמן בכוס, שייגע בכל הדפנות. 3. את השמן יש לגלגל על הלשון, לבדוק את מידת המרירות שלו, להכניס אוויר דרך הפה ולנשוף דרך האף בכדי לגלות ריחות שפספסנו קודם, ואז לבלוע בכדי לבדוק מה מידת העוקצנות של השמן. 4. שמן זית מאוד דומה בטעמים שלו ועוד יותר דומה בריח אחד לשני. בערך לכל השמנים שטעמנו היה ריח של עגבנייה לא בשלה ואם ממש התאמצנו, אז גם הרחנו דשא קצוץ. כמובן שאנשים שמבינים בטעימת שמן זית, יבדילו בין כל שמן והאיכות שלו, ויוכלו לדעת איזה שמנים לערבב בכדי להגיע לתוצר הרצוי. אבל לצערנו, אנחנו לא נכללים איתם.
לאחר מכן השף של הדסון, עמיר אילן, העביר לנו סדנת אוכל שהדגימה שילובים יפים בין מזרח ומזרח תיכון – מאכלים מבוססי רטבים אוריינטלים מהמזרח בתוספת שמן זית. (של יד מרדכי למי שתהה או טעה).
עוד סיבוב קצר במתחמי הפעילות לקהל הרחב במסגרת פסטיבל הראשון במסיק – פתיחת כוורת, בית בד קטן שמדגים ייצור שמן זית ושתילת עץ זית, וחזרנו מהטיול השנתי שלנו, כמו בכל טיול שנתי, עייפים אך מרוצים. שיהיה לכם בתאבון, שמן ושמנת. רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שיוצא פוסט חדש? הצטרפו |
תגובות (9)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה רבה!
מקווים שנמשיך להיפגש בשמחות...
כנ"ל
אתה חייב לנו סיבוב בולגרי ביפו
מחר הפסטיבל
צודקת... ככה זה שמעלים את הפוסט מהמילואים, ואינטרנט הופך למצרך יקר...
כולם יותר ממוזמנים להצטרף לפה:
http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=137030085675
תודה!
מעבר לכך היה נעים להכיר את האנשים שמאחורי המקלדת.