עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח', ח),

    2 תגובות   יום שישי , 29/10/10, 18:59

    "קיבוץ "יד מרדכי" מזמין אותנו להיות חלק מחגיגות תחילת המסיק שלהם, מתאים לך"? כשששת שואל את השאלה הזו, בוודאי שהתשובה שלי תהיה "כן!!!!!".

    וכך חבורת בלוגרים עולה על אוטובוס ומגיעה לקיבוץ "יד מרדכי" לארוע חגיגי של טעימות השמן הראשון שלהם, ולסדנא חגיגית.

    בתחילה קיבלו את פנינו שולחנות ערוכים למשעי, עם נשנושים רבים, כבר התחלה טובה.

    ''

    בהמשך קיבלנו הסבר על ההסטוריה של המקום מפי יאיר, ואחריו אלעד מנהל השיווק, ואורית הטועמת הראשית, איפשרו לנו לטעום כמה סוגים של שמן, תוך הסבר על הדרך המדוייקת לטעום שכוללת הוראות כמו "לחמם את הכוס, לערבל, להריח, לגלגל בפה, להוציא אוויר מהאף" ושאר פרוצדורות שפתחו לי עולם שלם של ניחוחות וטעמים שעד עכשיו היו נסתרים מעיני.

    שלושת הזנים שדגמנו היו ברנע (ניחוח של דשא קצור, מרירות וחריפות עדינים), מנזלינו, מה שאנחנו מכירים יותר מקופסאות שימורי הזיתים, שהיה נטול מרירות וחריפות, ולבסוף הגיע העוקץ בצורת שמן ארבינקה שלא אמור להיות עוקצני אבל הפעם יצא חריף ומריר מכרגיל.

    ''

    אורית הסבירה לנו שבשמנים של "יד מרדכי" יש תערובות שממצות את הטוב מכל הזנים ושמוכנות על ידי מומחים לשילוב טעמים.

    תוך כדי כך היא ניפצה לנו גם כמה מיתוסים , כמו למשל המיתוס שאי אפשר לטגן בשמן זית מכיוון שהוא נשרף. אז זהו, שלא.

    אחרי טעמים מרירים וחריפים של שמני זית, עברנו לדגום את סוגי הדבש הרבים של "יד מרדכי".

    ''

    היו טעמים שאהבתי, היו פחות, החביב עלי ביותר היה ללא ספק הג'ינג'ר והדבש בנגיעות תפוז שהיה ממש כמו ממתק.

    אחרי הטעימות הגיעה המנה העיקרית בדמות סדנא בניצוחו של השף אמיר אילן ממסעדת "האדסון", האחראי על עוגות גבינה אלוהיות. כאן הוא התמקד בטעם החמישי, הוא ה"אוממי" ושילובו במנות שונות.

    בתחילה הוא הציג לנו את ה"יוזו" היפני, רוטב ליים יפני משובח ויקר במיוחד. אחר כך הוא עבר להכין מבחר של מנות תוך פיזור טיפים כמו "כדי להצליח לחתוך סלמון , אפשר להקפיאו לזמן קצר מאד ואז לפרוס, זו איננה הקפאה ממש וזה לא פוגע בטעם הדג".

    ''

    בתמונה- שף אמיר בפעולה עם שמני הזית של "יד מרדכי".

    ''

    בתמונה למעלה - קרפצ'ו סלמון "אומאמי".

    ''

    בתמונה למעלה - טירדיטו טונה עם עלים ירוקים , רוטב ג'ינג'ר, ליים ושמן זית, עם קישוט של ביצי דג מעופף - שהיוו קלף מנצח.

    ''

    בתמונה למעלה, המנה המנצחת מבחינתי - סלט קיסר ברוטב הדסון שכלל בין השאר חלמונים מפוסטרים, אנשובי, רוטב דגים תאילנדי, שמן זית וכמות נדיבה של פרמז'ן ("ולא מדובר בגבינה צהובה!!!" הדגיש שף אמיר).

    הדבר היחיד שקצת הפריע לי היה שהכסאות והשולחנות היו גבוהים מאד וכדי להגיע לכל מנה (שנאלצתי להלחם עליה עם בלוגרים להוטים אחרים שרצו לחטוף הכל לעצמם..) הייתי צריכה כל פעם לקפץ מהכיסא, ואחר כך לטפס עליו בחזרה...

    בכל אופן, צוות העובדים במקום היה יעיל, וענה לכל בקשה שלנו, מהוספת מנה ועד החזקת הצלחת כדי שכולנו נוכל לצלם...

    עם סיום הסדנא עברנו לראות את הפעילויות לכל המשפחה, הדגמות יצירת שמן, רדיית דבש, ושתילת עצי זית.

    ''

    תודתי לאנשי יד מרדכי על האירוח והפינוקים, ולששת על האירגון!!

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/10/10 22:01:
      את מהירה שחבל"ז,

      שבת שלום :-)
        29/10/10 19:16:
      מה לא הלכת לנוח צהריים
      בהחלט אירוח מעניין שיזכר הרבה זמן