עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    סיפור של אהבה פשוטה (וטעימה):שורטברד שקדים וקינמון איטלקי

    11 תגובות   יום חמישי, 28/10/10, 14:58

    הן עדינות מפנקות וטעימות מאוד. כמו אהבה אמיתית לילד ,לאיש אחד .עוגיות שקדים בניחוח קינמון מבית איטלקי טוב.

    געגועיו של הנחוש והרץ למרחקים ארוכים לאוכל של בית, עגבניות טריות והרבה בשר ('לא עוף צבאי!') וגם משהו מתוק ואיכותי בצד הריצו את אימא -שלו (אני) למטבח. הפעם העוגיות יארזו היטב שלא יחמדו אותן הנמלים השחרחרות כמו בפעם הקודמת..

    מה הפעם ?

    עוגיה נפלאה. שורטברד עדין בעל צבע שזוף ,זרוי בשקדים ובריח קינמון.עוגיה מדוייקת .כמו האהבה.

    המתוק בדיוק כפי שצריך להיות (תסלח לי המסעדה שלא תצויין ומנהל המשמרת שנעלב קצת על מנת הקינוח שהוחזרה השבוע,מרב מתיקות לא הרגשנו את הטעם) העוגיה לא קשה ולא רכה ,נמסה בפה ויש בה כל טוב, גם אצלו .פשוט צריך לנגוס .. קריצה.

    -

    ''

    --

    הערות לפני שמתחילים:

    - כמות העוגיות המתקבלת היא כ- 40 עוגיות ,תלוי בגודל החיתוך. אפשר להכפיל כמויות.

    - העוגיות מכילות סוכר חום כהה ,קינמון ומעט שקדים - אל תוותרו על אף מרכיב.

    - בצק העוגיות רך ומצריך קירור של שעה מראש.

    - העוגיות נאפות שליש כמות בצק בכל פעם ביחידה אחת :

    מרדדים את הבצק משטחים לתוכו שקדים ומניחים את הבצק המרודד על תבנית האפיה שלם ולא חתוך

    לאפייה של 20 דקות. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם ורך ,חותכים אותו לריבועים (4 או 5 ס"מ) .

    מחזירים לאפייה קצרה נוספת. העוגיות עוברות 'אפייה כפולה' אבל קצרה ובשונה מעוגיות ביסקוטי.

    - טעמן ומראן של העוגיות 'מקצועי' לגמרי.

    - יש לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה.

    העוגיות מבוססות על cucina la italiana האיטלקי המשובח .

    -

    שורטברד קינמון -שקדים

    החומרים:

    כוס ושלושת רבעי הכוס (= 245 גרם) + 2 כפות קמח רגיל

    1/2 כפית אבקת אפיה = 2 גרם

    180 גרם חמאה רכה

    3/4 כוס סוכר חום כהה

    קורט מלח דק

    1 ביצה L

    1 כפית קינמון טחון

    1/4 עד שליש כוס שקדים מולבנים משובבים קצוצים גס

    -

    אופן ההכנה:

    לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה.

    בקערת מיקסר או קערה ידנית נפרדת טורפים :

    חמאה,סוכר ומלח. כשהכל מעורב היטב להוסיף ביצה וקינמון.

    להוסיף פנימה את תערובת הקמח ב- 3 פעמים.

    לאחד את הבצק לכדור (כהה ורך) לעטוף ולאחסן במקרר כשעה.

    אפייה:

    לחמם את תנור האפייה לחום בינוני נמוך=  160 מעלות. לרפד את תבנית האפייה הגדולה בנייר אפייה .

    ליטול שליש מהבצק (את יתר הבצק לשמור במקרר).

    לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. לזרות מעל שליש מכמות השקדים הקצוצים.

    להעביר מעל את המערוך ולרדד פנימה את השקדים בעדינות. תתקבל יריעת בצק דקה יותר. לא לרדד ממש דק.

    בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפייה. (אם הבצק מעט נקרע אפשר להעבירו בשני חלקים)

    לאפות את הבצק קרוב ל- 20 דקות.

    להוציא מהתנור ובעוד הבצק אפוי וחם לחתוך אותו בתוך התבנית לריבועים בגודל של כ- 4 ס"מ (או 5 ס"מ).

    לרווח מעט את העוגיות על נייר האפייה.

    להחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות (באותו החום -160 מעלות).

    להעביר לרשת לצינון מוחלט .

    חשוב לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה.

    לשמור את העוגיות בכלי אטום.

    ''

    הכנה, צילום כתיבה וטעימה: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/11/10 20:51:
      תודה רבה !
        1/11/10 20:32:
      כמובן מומלץ אצלי :)
        1/11/10 20:32:
      איזה יופי. כל פוסט שלך, חני, הוא חוויה.
        30/10/10 18:41:
      תודה רבה חברים.
        30/10/10 17:31:

      צטט: incollina 2010-10-29 13:38:12

      נראה, propio bonisimo

       

      וכאן המקום להוסיף את שמן האיטלקי של העוגיות :

      frollini alla cannella

       

      תודה רבה

        30/10/10 17:15:
      ריח נפלא! רצה לנסות.
        29/10/10 23:01:
      אני יודע להכין רק עוגיות מזרחיות עם סומסום,
      וגם אותן למדתי לאפות רק כדי שיוכלו להגיד
      שאני גם יפה גם אופה....
      :)
        29/10/10 14:26:
      הן נראות מעולה!!!
      והצילומים, כמו תמיד, הורסים....
        29/10/10 13:38:
      נראה, propio bonisimo
        29/10/10 13:26:

      נשיקה * * *

        29/10/10 08:07:

      היה הולך לי נהדר עם הקפה של הבוקר...

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין