עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סלטי משני – האימפריה שהתחילה ממטבוחה

    1 תגובות   יום שלישי, 26/10/10, 00:52

    ''

     

    סוכרייה. לא משנה כמה שנים כבר עברו, כשאני חושב על סלטי משני, אני לא חושב על חומוס, או מטבוחה. אני חושב על סוכרייה. טוב, קצת רקע...

    שמנת ואני במקור מראשון לציון – עיר היין, הקניונים וסלטי משני. טוב, נסחפנו. היא כבר לא עיר היין. בכל מקרה, כשאני הייתי קטן ואחי הגדול היה בצבא, אמי הייתה נוסעת בכל יום שישי לרמת אליהו, נדחפת בתור וקונה מהסלטים של משני. אז משני הייתה רק מעדנייה, ואני הייתי ילד שלא אוהב חצילים וחומוס. לכן הייתי זוכר מהביקור השבועי במשני רק את הסוכרייה הצבעונית עם הלוגו "סלטי משני" שהיו מקפידים לחלק שם.

    ''


    היום אנחנו גדולים. גם אני וגם משני. אני כבר הספקתי להיות בצבא, ובימים אלו ממש אני גם מספיק לעשות מילואים פעילים. משני גם הספיקו לגדול ממעדנייה בראשל"צ לאימפריה לא קטנה. ברוח המילואים נחלק את האימפריה ל.. נכון, שלושה חלקים:

    א. המעדנייה – המעדנייה מוכרת סלטים אתניים טריים המיוצרים מדי יום. המגוון חוצה עדות – סלטי חומוס מסוגים שונים, חצילים בשלל תוספות ותחפושות ועד כבד קצוץ. המעדנייה מציעה גם מגוון של אוכל מוכן לקחת הביתה, בעיקר בגזרת המטוגנים – סיגרים, פסטלים, קובה ואפילו קרפלך. אם חסר לכם רוטב מיוחד, חלה טרייה או איזה קינוח לשבת, גם את זה תוכלו למצוא במעדנייה. גם אם לא כולם בייצור של משפחת משני, כולם באיכות גבוהה.

    ב. סלטים המשווקים בסופרים ברחבי הארץ, ואפילו גם בחו"ל. סלטי חומוס, חצילים ועוד... את הסלטים של משני אני מדי פעם קונה בסופר, אבל לפעמים אני נרתע מהמחיר היקר – הכמעט כפול ממחירי המתחרים (סלטי "אחלה" ו-"צבר" כדוגמא). סלט החומוס המזרחי שלהם טוב מאוד, וגם הסלסה החריפה. מי שמוכן לשלם קצת יותר, שווה לנסות. מנהל השיווק שלהם טען שבסלטים משתמשים בחומרי גלם הטובים ביותר שהם יכולים למצוא. זאת אולי הסיבה למחיר הגבוה. שוחרי הבריאות, האמהות ובעצם כל אדם נורמאלי ישמח גם לגלות כתבת תחקיר שזיכתה את כל סלטי משני במקום הראשון במדד הבריאות לצרכן.

    ג. לפני כמה שנים נפתחה גם בצמוד למעדנייה, מסעדת סלטי משני.המסעדה בסגנון מזרחי ומציעה ארוחה בשרית עם מגוון סלטים לפתיחה, או שניתן להסתפק גם במנת חומוס – אידיאלי לשישי בבוקר. אנחנו הוזמנו לארוחה מטעם המקום, בהמשך לסיור במעדנייה. על הסלטים אין עוררין – שמנת התלהבה מהסלט ביצים דווקא, אני הלכתי על החומוס "הארד קור", עם הגרגירים הרכים והתבלינים. תוסיפו לזה פיתות בשרניות ולא צריך הרבה יותר.

     

    ''

     


    המשיכו להעמיס עלינו כל טוב, ממולאים שאני התלהבתי מהם, אבל שמנת לא כל כך, שיפודי פרגיות, קבבים ושיפוד אנטריקוט. הכול היה טעים, אבל לא הביא בשורה מיוחדת שתקרא לסועדים מכל רחבי הארץ. בהחלט מקום להיכנס בו לארוחת צהריים מזרחית, אם אתם באזור. (בניגוד לסלטים מהמעדנייה, שהיו מעולים בכל קנה מידה)
    היו גם קינוחים פרווה – מלבי ובוואריה. עדיין לא נתקלנו במלבי פרווה ובוואריה שהיו מספיק טובים לטעמינו. גם לא אלו במסעדה של משני.

    אז מה היה לנו? פלאגים, פלטינות, מעדנייה עם סלטים מעולים, סלטים מובילים (ובריאים) שמשווקים בכל רחבי הארץ, ומסעדה מזרחית לא רעה.



    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

     

    רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שיוצא פוסט חדש?
    הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק:
    http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=137030085675

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/11/10 12:00:
      שנים שלא אכלתי סלטי משני.... מפתיע אבל מתקשר לי גם עם השרות הצבאי חחחח

      דווקא זכרונות טעימים :)

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין