עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    יום הלחם העולמי 2010 : לחם תפודים רוסי

    26 תגובות   יום שבת, 16/10/10, 15:00

    כשטנא הרגשות מתמלא ,הים מהווה מקום מילוט קרוב ממש. ארזתי את עצמי בשמלה חדשה שחורה ,מפתחות, טלפון נייד ושפתון אדום חדש וקטלני. מהעבר השני של הקו היא מציעה לי לנשום היטב את האויר , להביט על הים הכחול הזה ולא להטריד עצמי במחשבות. ."צלמי את הים ..." היא מציעה ."המצלמה איננה איתי .." אני אומרת לה. הפוקט הקטנה נותרה בבית .

    "לכי ליצור משהו ..אפי לחם ..פרסמי משהו טעים לעולם ..את עושה את זה טוב ..".

    -

    ''

     

    לארוחה המשפחתית אני מביאה עימי כמה פרוסות מהלחם החדש . מציעה טעימות וממתינה לחוות דעת ראשונות.היא קורעת חתיכה וטובלת בסלט .. הוא לוקח ביס קטן. אני מריחה את הלחם וטועמת . איזה יופי של לחם ! . חיכיתי ללחם הזה בצפייה מספר שעות . לשתי את בצק הלחם ,התפחתי אותו ואז נוצרה צורת הכיכר והלחם הונח בתבנית. כשליטפתי אותו בעדינות במעט קמח מלא, נזכרתי בו ..

    מגע מסויים מאוד אפשר לתת לאנשים הקרובים ללבך .אפשרי להביט לתוך עיניו ולהרגיש את הרעד הנעים הזה שרק את יכולה.. כמו לסרק את השיער עם האצבעות.. .הליטוף האוהב הזה מגיע יחד עם רכות כזאת ואז מבלי משים העיניים מצטמצמות ברוגע  ..

    -

    סיפרתי לה שהלחם צולם במיוחד ליום הלחם החל היום. לצידו על המפית הונחה סכין הלחם הלבנה הישנה. " השוודית" . זה מה שידעתי על הסכין הזאת שהגיע למשפחה משוודיה עוד לפני שנולדתי. לא ידעתי על גלגולה של הסכין ומניין הגיעה . אח של סבתך (מצד אבא א') חי בשוודיה . הוא כבר לא בחיים היום.. הבן שלו שמבוגר ממך בשנה חי שמה. מתברר שכשהייתי תינוקת רכה נהגנו לקבל משלוחי בגדים יפיפיים שהיו קטנים כבר על אדי . מכאן ,היא מספרת לי על קשרים משפחתיים .כשזה מגיע לאיש שהתחתן (פעם שנייה) עם האישה השוודית ונוגע בצאצאים שלו,שלה של ההוא ..אני מסתבכת ומאבדת כיוון. "תטעמו מהלחם .." אני דוחקת בהם. 

    "ידעת שיש לך גם קרובים בברזיל ?.."

    -

    היום ה -16 לחודש אוקטובר חל יום הלחם הבינלאומי. כמדי שנה בשנים האחרונות המוני אופים (גם אני) מציגים לעולם את הלחם שאפו.

    כל משתתף מכין את הלחם ומתעד את כל הפרטים בפוסט שמפורסם בדיוק היום .

    ''

    הלחמים מרוכזים ע"י המארגנים ומפורסמים בסדרה מרהיבה של פוסטים שכולה לחם טעים וכל כך מגוון. כל סדרה כוללת רשימה של מדינות, את סוגי הלחמים ואיזכור ליוצרים. ישראל חייבת להכלל , דאגתי לזה  קריצה.

    עקב עיסוקים שונים לא הייתי בטוחה עד הרגע האחרון (היום לפני הצהריים) שאטול חלק ביום הזה גם השנה.

    בהחלטה של רגע נכנסתי למטבח והתחלתי ליצור את הלחם הזה.

    איזה לחם זה ?

    לחם המוכן מחומרים זמינים ,הוא טעים מאוד וקל להכנה גם למי שלא הכין בצק שמרים מעולם.  הלחם מורכב מ- 3 סוגי קמחים המקנים לו צבע מעט כהה. הבצק כולל מרכיב נוסף : מחית מתפוחי אדמה מבושלים כולל הנוזלים שבהם בושלו התפודים.

    מהכמות המצויינת תתקבל כיכר לחם בגודל בינוני בעלת קרום פריך וטעם נהדר. אחרי פרק זמן לא ארוך ניתן לפרוס את הלחם ,לאכול או לארוז בשקיות הקפאה ולהקפיא.

    על מנת לקרא את המתכון ,גלגלו מעט למטה .

    לקראת סוף החודש תפורסם גם כאן תצוגת הלחמים העולמית. שווה לעקוב ,זה הולך להיות טעים ובקלות יכול להחליף כל ספר אפיית לחמים !

    ''

    ברוסיה נוהגים להחליף בחלק מהלחמים את הקמח (באחוז מסויים) בכמות של מחית תפוחי אדמה . התוספת הזו מסייעת לשמירה על טריות הלחם. חובבי קימל יכולים להוסיף מעט (רבע עד חצי כפית לתוך בצק הלחם יחד עם הקמח) אני וויתרתי.

    לחם תפוחי אדמה בסגנון רוסי

    החומרים:

    225 גרם תפוחי אדמה ,קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (=תפוח אדמה בינוני+אחד קטן-עדיף לשקול)

    7 גרם שמרים יבשים = 2.25 כפיות מדידה

    250 גרם קמח מיוחד ללחם

    100 גרם קמח לבן רגיל

    120 גרם קמח מלא

    2 כפיות מדידה מלח דק (אפשרי מעט פחות)

    30 גרם חמאה קרה (= 2 כפות)

    מעט קמח מלא לזרייה על כיכר הלחם

    אופן ההכנה:

    1. לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. לסנן מהמים (לשמור בצד 150 מ"ל מנוזלי הבישול) . את התפודים למעוך למחית חלקה ולצנן.

    2. בקערת מיקסר עם וו לישה (או קערה לערבוב ידני) לערבב את כל סוגי הקמחים, מלח והשמרים. לחתוך פנימה את החמאה (חתוכה קטן) ולערבב מעט.

    3. להוסיף לקערה את מחית התפודים ואת הנוזלים בהדרגה. ללוש הכל לבצק חלק ורך .(במידת הצורך ניתן להוסיף עוד ככף מים לאיחוד הבצק).

    4. ללוש את הבצק במיקסר/ידנית קרוב ל- 10 דקות.

    5. ליצור מהבצק כדור ולהניח להתפחה (אפשרי להשאיר להתפחה בתוך קערת המיקסר) למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    6. ללוש מעט את הבצק התפוח .ליצור כיכר מוארכת באורך של כ- 20 ס"מ . להניח על תבנית אפייה גדולה. לפזר עם היד מעט קמח מלא על פני הכיכר. לכסות קלות את הכיכר ולהתפיח למשך כ- 30 דקות.

    7. בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות.

    לפני הכנסת הכיכר לתנור לחרוץ אותה בעזרת סכין חדה (או תער) - 3 חריצים לאורך ולרוחב.

    8. לאפות את הלחם בתנור החם במשך  כ- 35 דקות או עד שהכיכר מוכנה . הכיכר תהיה אפויה היטב ועם נקישה על ותחתית הלחם ישמע צליל חלול)

    --

    ''

    הכנה, צילום,כתיבה וטעימה : חני הראל

    World Bread Day 2010 (submission date October 16)

    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/10/10 20:14:

      צטט: bani66@walla.com 2010-10-17 22:12:28

      אפית הלחם מגרה ממש ומעבירה את הטעמים שלו ומקווה שהלחם טעים bani66walla.com

       

      תודה

        19/10/10 13:56:

      צטט: רוח האדם 2010-10-17 19:03:10

      עזבי לחם וכל זה,
      אפשר תמונה שלך בשמלה השחורה החדשה ?

       -

      מבטיחה לשלוח בטיול הבא שלי ..  :)

        19/10/10 11:41:

      צטט: את שאהבה נפשי 2010-10-17 18:32:15

      חני ערב טוב.
      הלחם יצא מהתנור לפני שעתיים,כרגע נטעם ,הוא טעים מאוד ויפה..[ עגול ] .הוספתי קצת יותר מים מהכתוב , ובפעם הבאה ייתלוו תוספות.תודה לך.

      ________________ 

      תודה על ההיזון ובתאבון .

        19/10/10 11:41:

      צטט: rossini 2010-10-17 14:46:41

      מניסיון אישי. לא מומלץ ואפילו מסוכן לאוהבי הז'אנר, בעלי אופי חלש.

      לחם כזה מתחסל ישר עם הוצאתו מהתנור.אטום

       

      אכן .. החבאתי בפריזר :-)

        19/10/10 11:40:

      צטט: כִּשְׁ-רוֹנִית 2010-10-17 13:38:42

      נשמע מממממממממ.

       

      תודה !

      איזה פוסט יפה חני,
      אי אפשר לנתק את ההקשר הזה החזק, בים אוכל לאהבה, מגע, זכרונות...
      הלחם נראה כפרי ומגרה, יישר כח על שדאגת לייצוג ישראל על מפת הלחם העולמית.
      קימל היה עושה טוב ללחם.
      בואי לבקר אצלי בפוסט: מאסטר שף בתחת שלי
      http://cafe.themarker.com/post/1831681/
      תודה, בני
        18/10/10 17:21:
      עדכון 18.10.10 :
      מעל 300 לחמים השתתפו השנה ביום הלחם הבינלאומי !
      בקרוב הפרטים , התמונות והמתכונים .
        18/10/10 17:20:

      צטט: רזאלה 2010-10-17 12:21:08

      מגרה. פוסט מקסים, תודה!

       

      תודה !

        18/10/10 17:20:

      צטט: רזאלה 2010-10-17 12:21:08

      מגרה. פוסט מקסים, תודה!

       

      תודה !

        18/10/10 17:20:

      צטט: חנן הראל 2010-10-17 10:46:23

      כמו שנאמר אם אין עוגות תאכלו לחם

       

      נכון אבל משניהם 'בקטנה' קריצה

        18/10/10 17:19:

      צטט: Between Jobs 2010-10-17 10:21:48

      אח, איזה כיף להכיר אוהבי לחם...

       

      אכן .. תודה

        17/10/10 22:12:
      אפית הלחם מגרה ממש ומעבירה את הטעמים שלו ומקווה שהלחם טעים bani66walla.com
        17/10/10 19:03:
      עזבי לחם וכל זה,
      אפשר תמונה שלך בשמלה השחורה החדשה ?
        17/10/10 18:32:
      חני ערב טוב.
      הלחם יצא מהתנור לפני שעתיים,כרגע נטעם ,הוא טעים מאוד ויפה..[ עגול ] .הוספתי קצת יותר מים מהכתוב , ובפעם הבאה ייתלוו תוספות.תודה לך.
        17/10/10 14:46:

      מניסיון אישי. לא מומלץ ואפילו מסוכן לאוהבי הז'אנר, בעלי אופי חלש.

      לחם כזה מתחסל ישר עם הוצאתו מהתנור.אטום

        17/10/10 13:38:
      נשמע מממממממממ.
        17/10/10 12:21:
      מגרה. פוסט מקסים, תודה!
        17/10/10 10:46:
      כמו שנאמר אם אין עוגות תאכלו לחם
        17/10/10 10:21:
      אח, איזה כיף להכיר אוהבי לחם...
        16/10/10 23:16:
      בנוסף לדעתי מדוייק יותר לציין כמות נוזלים במ"ל ולא ביחידות נפח . מחית תפוחי האדמה תורמת גם נוזלים ולחות.
        16/10/10 23:10:
      הכוונה ל - 150 מ"ל מנוזלי בישול תפוח האדמה.
      זה תוצר לוואי של הבישול ,כמות המים בסיר יכולה להיות גדולה יותר.. לא נשמט.
        16/10/10 22:48:
      בנוזלים הכוונה ל 150 סמ"ק של התפוחי אדמה ?לא מופיע ברשימת החומרים..
        16/10/10 22:06:

      תודה . ברגע זה הסתיימה עריכת הפוסט שהופץ לעולם : כאן

        16/10/10 18:47:
      באופן כללי ביומיום אני לא נוגעת בלחם
      רק במסעדות ורק אם הוא שווה ממש
      נראה לי ששלך שווה ממש
      :-)
        16/10/10 16:17:
      כותבת , תודה יקירתי :-)
      שבוע טוב
        16/10/10 16:05:

      נשיקה מצפה להמשך *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין