עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    נקניק התאנים האיטלקי שעשה לו כנפיים

    16 תגובות   יום חמישי, 14/10/10, 10:45

    ותראו לאן הוא הגיע   קריצה.

    לפני כשנה ולאחר תחקיר מעניין הכנתי במטבחנו הקט 'נקניק' תאנים טוסקני  . המטעם הזה שהוא פצצת אנרגיה מכיל שפע מרכיבים טבעיים כגון פירות יבשים ואגוזים. הכל מגולגל במהודק לצורה של נקניק עטוף בנייר.פורסים פרוסה מהנקניק ונהנים. כתבתי על הנקניק הזה גם כאן בבלוג פודפורנו להמונים [קישור] וגם בבלוגי האוכל שלי מחוץ לעכבר קפה [גם כאן] וגם כאן .

    הרכב הנקניק :

    מאתיים חמישים =250 גרם תאנים יבשות
    זסטים של תפוז ולימון
    כחמישים גרם שקדים מולבנים
    כחמישים גרם פיסטוקים קלופים
    כארבעה = 4 מישמשים יבשים
    מעט מי פריחת תפוז
    מיץ מלימון קטן
    חמישים גרם שוקולד מריר לפחות 50% 

     

    מתברר שאיגוד התזונה האמריקאי גם כן אהב את המתכון הזה..

    הפנייה המשמחת שהתקבלה אצלי במייל הפרטי מאיגוד התזונה האמריקאי שאלה לרשותי לפרסום המתכון המזין הזה לציבור הענק של קוראי האיגוד .לאתר קוראים מרחבי ארה"ב ולמעשה מכל העולם . לאיגוד התזונה האמריקאי  אתר ברשת ,הוא איגוד רציני שמטרתו להנחיל לציבור הרגלי תזונה נכונים, להפיץ חדשות בתחום התזונה והבריאות וכולל רשימה מכובדת של רופאים .

    השבוע החליט האיגוד להפיץ את מתכון התאנים בניוזלטר החדש שלו   .

    הנה הקישור למתכון שפורסם בניוזלטר החדש.העדכון שהתקבל מהאיגוד עוד טרם ההפצה שאין ספק שהקוראים שלהם יאהבו את המתכון הזה... זה יהפוך להיט .

    מתברר שחומרים טובים, כח רצון, התמדה והרבה אהבה יחד עם כנפיים קטנות (במיוחד בימים אלו) מגיעים ויגיעו רחוק ..!

    ''

    רוצו גם אתם להכין , זה טעים !

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/10/10 09:17:

      צטט: אתי גולן 2010-10-16 09:06:37

      בהחלט מתכון שווה. הגיע הזמן שהאמריקאים יתחילו לאכול בריא ולא את כל הג'אנק שלהם. ראי עצמך כמי שעזרה לאמריקאים לאכול בריא יותר :)

       

      תודה וכייף שבאת לקרא :-)

        18/10/10 09:17:

      צטט: רוח האדם 2010-10-15 09:48:11

      האמא של גיסי עושה כאלה - זה מדהיםםםםםםם
      (והאתר הבנזו הזה, לא נותן לי לככב,
      ודפקא כשיש תאנים....)

       

      לא אוספת * אוהבת ומודה על התגובות של החברים . תודה גדון :-)

        18/10/10 09:14:

      צטט: המון חרמון- הסוויטה. 2010-10-15 08:42:23

      פעם נהגנו להכין נקניקים שכאלה לרוב עם תמרים, תאנים, ושזיפים, לתערובת היינו מוסיפים (כדי לקשור הכל) פירורי
      ביסקויטים (על תקן הקראנץ במקום האגוזים).
      לאחר שהות קצרה במקרר, ניתן היה לפרוס ולהנות.
      אין עלייך, בני

       

      יש הרבה גירסאות, הכל טעים .. 

      תודה חבר יקר .

        18/10/10 09:13:

      צטט: sarite1 2010-10-15 08:17:49

      ברכות

       

      תודה רבה

        18/10/10 09:13:

      צטט: topron 2010-10-14 21:04:08

      כל הכבוד על ההשקעה והצילומים!

       

      תודה !

        18/10/10 09:13:

      צטט: דנה.גל 2010-10-14 19:33:53

      נהדר ובהצלחה!

       

      תודה רבה !

        16/10/10 09:06:
      בהחלט מתכון שווה. הגיע הזמן שהאמריקאים יתחילו לאכול בריא ולא את כל הג'אנק שלהם. ראי עצמך כמי שעזרה לאמריקאים לאכול בריא יותר :)
        15/10/10 09:48:
      האמא של גיסי עושה כאלה - זה מדהיםםםםםםם
      (והאתר הבנזו הזה, לא נותן לי לככב,
      ודפקא כשיש תאנים....)
      פעם נהגנו להכין נקניקים שכאלה לרוב עם תמרים, תאנים, ושזיפים, לתערובת היינו מוסיפים (כדי לקשור הכל) פירורי
      ביסקויטים (על תקן הקראנץ במקום האגוזים).
      לאחר שהות קצרה במקרר, ניתן היה לפרוס ולהנות.
      אין עלייך, בני
        15/10/10 08:17:
      ברכות
        14/10/10 21:04:
      כל הכבוד על ההשקעה והצילומים!
        14/10/10 19:33:
      נהדר ובהצלחה!
        14/10/10 18:01:

      המתכון נולד בטוסקנה, תורגם לגרמנית ונמצא על ידי לפני שנה ברשת. התמונה של הנקניק הקסימה אותי. המרכיבים היו זמינים. הסקרנות הכניסה אותי למטבח. לאחר השהייה של יממה הנקניק נפרס היום.הוא נפלא וגם מלא ויטמינים ואנרגיה טובה
      הנקניק הזה מורכב מפירות יבשים כשהבסיס הוא תאנים יבשות, בתוספת אגוזים,מעט שוקולד וחומרי טעם טבעיים

      המתכון עבר המרה למוצרים ישראליים וגם מקצה שיפורים במטבחי הקט ,התוצאה מצויינת .

      --
      מארז של תאנים המתין לי במגירת המקרר. באותה המגירה אני מחזיקה קטניות, מיני אגוזים,קוקוס,שומשום ופירות יבשים על כל סוגיהם.מארז קטן תוצרת איזמיר שבטורקיה שהכיל מאתיים וחמישים גרם

      ''

      התאנים היו טובות אך יבשות. החלטתי שאני חולטת אותם בקערת מים רותחים למשך פרק זמן קצר
      החליטה החזירה את התאנים לחיים. הן תפחו והתמלאו וצבען היה כהה יותר. שטפתי וסיננתי במסננת הקטנה

      ''

      גם את המרכיבים הנוספים חלטתי קצרות וייבשתי: מישמש,פיסטוקים קלופים ושקדים מולבנים
      השוקולד המריר המתין בצד
      ''

      בסוף החורף הקודם וגם כעת אני שומרת בפריזר זסטים של תפוז ולימון. הם נוחים לשימוש,מפשירים מייד והארומה שלהם חזקה וטובה
      קיצצתי חופן מהקליפות ע"מ להוסיפם לנקניק שלי

      ''
      השקדים והפיסטוקים נקצצו גס במעבד מזון קטן.השוקולד נקצץ לפירורים גם כן במעבד המזון.התאנים נטחנו לעיסה רכה יחד עם מעט מיץ לימון. כל המרכיבים נלושו יחד לעיסה אחידה. עוצבו כנקניק- כגליל. נעטפו בנייר אפייה הדוק,נקשרו ואוחסנו במטבח על השיש במשך יממה. הנה רשימת המרכיבים

      מאתיים חמישים =250 גרם תאנים יבשות
      זסטים של תפוז ולימון
      כחמישים גרם שקדים מולבנים
      כחמישים גרם פיסטוקים קלופים
      כארבעה = 4 מישמשים יבשים
      מעט מי פריחת תפוז
      מיץ מלימון קטן
      חמישים גרם שוקולד מריר לפחות 50%

      ''

      הנה ה'נקניק' על נייר האפייה

      נקניק התאנים עטוף היטב מאוחסן ליממה

      ''

      וככה הוכנס למקרר:

      ''

      לאחר יממה ניתן לפרוס את נקניק התאנים עם הנייר, כמו נקניק ולהגיש..זה טעים,לא מתוק מידי וממלא אותנו באנרגיה טובה

      !שבוע טוב
      '''''''''' ''
        14/10/10 17:53:

      זסטים של פירות הדר להבדיל מגרידה של הקליפה של הפרי שהיא קטנה יותר, אלו פסים, פסים שנגררים ידנית ע"י זסטר= דומה לקולפן אבל עם ראש מחורר וכשמעבירים אותו על קליפת פרי ההדר, מתקבלים פסי הקליפה האלו. זה ארומטי יותר (יעיל להחזיק בהקפאה)

      תודה רבה !

      ''

        14/10/10 17:15:
      סליחה על הבורות , מה זה זסטים?
        14/10/10 17:14:
      מגיע לך :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין