לצפות מפוליטיקאים שהיום הם פה ,ומחר יחפשו עבודה אצל גבירי הארץ,לפגוע בשכר של הבכירים, זה מגוחך . אבל אפילו ראיית המצב , לא מונעת את הכעס, על מי שלא מונעים מצב ,בו למי שמרוויח שכר דחק,לא מעלים את שכר המינימום. ומי שמרוויח מאות אלפי ש"ח בחודש לא מוגבל בשכרו העתק. אחר כך מרימים גבות למראה הנתונים שהמדינה שלנו ממוקמת במקום גבוה בין המדינות עם הפערים החברתיים הגדולים ביותר.
הטיעון שלא ניתן ע"י חקיקה להגביל את שכר הבכירים (עד פי 50 משכר העובד הזוטר) כי : הוא לא ירצה לעבוד ויברח לחו"ל (הוא בהחלט מוזמן). זה שוק קפיטליסטי חופשי (עד הוא נזקק לסיוע ממשלתי ,וחופש הוא לא רק לעשירים בלבד). זאת זכות הבעלים להעניק שכר כראות עינהם (רוב החברות הן ציבוריות או שלציבור יש חלק במניות שלהן). הוא מרגיז ואבסורדי.
הטענות שהדבר אמור להיות מטופל ע"י הדירקטורים של אותן חברות הוא בכלל ציני, הרי רובם קשורים כך או אחרת עם בעלי ההון והשררה. לא יכול להיות ששכר של עני יפוקח ויוגבל,ושכר של עשיר ישאר חופשי לעוף כמו ציפור לגבהים חדשים.
לדעתי העניין חייב לעבור רפורמה כוללת, כל עוד הפוליטיקאים של היום הם הבכירים הפוטנציאלים של מחר, השיטה לא תשתנה,והפערים רק יתרחבו. צריך לאסור מעבר של שר/סגן שר/ראש ממשלה ובן משפחתו מקירבה ראשונה, לעבודה בחברות הגדולות או אצל טיקוני ההון שמרכזים בידיהם את רוב המשק הישראלי לתקופה של 7 שנים. כך נתחיל להתיר את הקשר האסור והברור בין המחוקקים שלנו ובעלי ההון.
ורק הבוקר קראתי בכלכליסט-גליון 21 בספטמבר-עמוד 6 ,איך ויתרה המדינה (האוצר) על תמלוגים בגובה של 180 מיליון דולר על מכירת אשלג בין השנים 2002-2009 של חברת מפעלי ים-המלח. אגב אותה חברה שגורמת לנזק בלתי הפיך לים המלח, וגורמת ע"י הכריה לעליית המפלס של הים העתיק מול המלונות דבר שיצריך העתקה שלהם או חפירה והוצאה של החומרים שנשארים בים לאחר גריפת האוצרות שלו. אז למשרד האוצר, לפני שתפנו לציבור בגזרות חדשות,תפנו ותגבו על-פי חוק ממי שצריך לשלם, ואפילו בשביל לתקן את הפגיעה באוצר הטבע שלנו ים המלח. התמונה אגב מעיתון גלובס, של תגידו שאני לא מאזן...
|
תגובות (15)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
זה נכון מאד: בסופו של עניין יתרונם של העניים הוא במספרם.
אבל חסרונם הוא באי יכולתם להבין כמה דופקים אותם ועוד יותר גרוע: הם משתעבדים לאלה שדופקים אותם ונלחמים נגד אלה שרוצים לעזור להם להשתחר ממעמדם.
ההיסטוריה מוכיחה את מה שקורה כאן - בדיוק.
אז אתה מציע עלייה אל הבסטילייה (הכנסת)...
העניים רבים - שיתאחדו ויפעלו !
מספרם היה תמיד יתרונם היחיד של האומללים
תודה מיקה.
כל יום מתגלים עוד, ועוד פרטים ,על סיכומים חשאיים ומושחתים, בין הממשלה לחברות שפועלות בארץ.
כמו תמלוגים נמוכים,אי גביית תמלוגים לשנים רבות בתמורה לאי-סלילת כביש..
ממש מכרה זהב למבקר המדינה.
אני חושב שיש מקום להקים גוף חדש, מצידי שיקרא מבצע המדינה,ושיפעל פיזית לשינוי עוולות ועיוותים ואי צדק.
אילן,
כניעת שרי הממשלה לדרישת נאמן ונתניהו להאריך ב-3 חודשים
את עבודת הוועדה לשכר הבכירים מוכיחה כי זו ממשלה השומרת
מכל משמר על קומץ עשירים בעוד שהיא מתעמרת בבעלי השכר הנמוך.
גורם בוועדה מסר כי נראה שבשלב זה הוועדה תציע פתרון נקודתי
לנושא ולא תרצה לחולל מהפכה בדיני התאגידים של מדינת ישראל.
מודל או נוסחה שתגביל את שכר הבכירים - לא נראה בעיני
רוב חברי הוועדה כדבר ישים.
כי בלתי אפשרי לפגוע ב"גאונים" שמרוויחים מיליון ש''ח בחודש,
זה יוריד את רמת החיים של ה"בכירים".
וכיצד הם יסתדרו בשכר זעום של פחות ממליון ש"ח לחודש.
הרי המשכורות ההזויות האלה גוזלות מן התל"ג הלאומי
ומהקופה הציבורית מיליארדי שקלים בחודש.*
תודה יוסף
אגב ישראל נקלעה למצב מעניין בו הכלכלה שלה צומחת יחסית יפה לעולם ,והאבטלה בה צונחת לשיא שפל, אך הפערים החברתיים ימוססו את יסודות החברה לבסוף, קפיטלזים טהור לא מתאים לישראל.
הכוונה שלי היא שהקפיטליזם הוא מתאים אך ורק לתקופות של שלום. הקפיטליזם לא חי בשלום עם תקופות לא ברורות או בזמני מלחמה.
הקפיטליזם הזה שנתניהו הפך אותו לבסיס של המדינה יתמוטט כהרף עין וכל העשירים יקחו את כספם/ינו (דרך חברות הבטוח, השקעות, בנקים שמוחזקים ע"י כספי הפנסיה והביטוחים שלנו) ויברחו איתו לחול....
(דרך אגב, גם היום זולג חלק מהרוחים שהם עשו על חשבון המדינה לחו"ל (השקעותיהם של המיליארדרים הישראלים בהודו, סין, רומניה, צכיה, לאס וגאס ו.....), ואינם מושקעים בארץ.
הכבוד כולו שלי שאול.
חג שמח.
:-)
אני מציע שתגלה את הבלוג שכתבתי בנדון בצורה הומוריסטית:
"מחיר ההשתנה ( מחקר משווה)". אני אבקש את חברותך
חג שמח!
תודה נפתלי, וחג שמח.
אין ספק שלעבודה בפוליטיקה יש יתרונות מעבר לשכר, נראות לעין או לא.
חג שמח עמוס
:-)
הוכחה ברורה שהטיעון לא ירצה לעבוד ויברח לחו"ל לא נכון היא העובדה שאנשים הולכים להיות חברי כנסת שאסור לעבוד שם עבודה נוספת כאשר בשוק הפרטי הם יכולים לקבל יותר (גם אם הגבלת השכר תעבור).
שר המשפטים נאמן הוא שותף בכיר במשרד עו"ד משגשג בפרוסור יש לו אופציות נוספות גם באקדמיה מדוע בחר להיות שר משפטים בשכר נמוך יותר?עוג דוגמה: דן חלוץ התפטר מתפקיד מנכ"ל יבואנית BMW כנראה כדי ללכת לפוליטיקה.
אנשים שהיו חברי כנסת גם תקופה קצרה צברו קשרים ומרוויחים שכר נאה נוסף להטבות כח"כ לשעבר מדובר לא רק בחברי כנסת בעלי מקצוע ותארים מתקדמים אלא גם בבעלי השכלה פחותה.
כל הטיעון הוא חסר היגיון כי המשינה מתערבת היא קבעה שלאדם חובה להיות ביטוח רפואי וביטוח פנסיוני. ניתן לשאול מה זה עניינה אולי מישהו מעוניין לעשות חיים והפנסיה לא מעניינת אותו.
ככה זה